HEM

Kan ett vin smaka jordubbar?

Michael Anderquim pratar vin och sensorik med vinjournalisten och föreläsaren Johan Franco Cereceda. En liten fördjupning av lärdomarna i vår webb-tv-serie “Visste du …”. Den här gången pratar man jordgubbar och Pinot Noir.

Till sommaren hör sol, bad, skratt och inte minst de fruktiga vinerna. Ett glas på verandan en julikväll har blivit en stark tradition för många svenskar, men vilka viner gör egentligen de klassiska sommarsmakerna rättvisa?

Druvan Pinot Noir sitter antagligen på de mest berömda jordgubbstonerna vi kan hitta i vinväg. Trots att den svårodlade rankan har sitt ursprung i Bourgogne hittar vi den även på andra platser, såsom på Nya Zeeland och i Kalifornien.

I podden presenterar Johan Franco därför just ett Nya Zeeländskt vin vid namn Pinot Noir Schubert, från 2014. I detta vin är den pepprigt, fruktiga doft och smaken en höjdpunkt, vilket passar perfekt till middagar med fågel, lamm och lite oväntat- paella.

Lyssna vidare på samtalet mellan Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda och lär mer om hur Pinot Noir skiljer sig från stad till stad. Om vin verkligen ska smaka gammal jordgubbssylt? Och varför vi egentligen blir så stressade och ängsliga när det kommer till smak- och doft”kunskaper” om vin? Det och mycket annat får du svar och reflektioner kring i “Visste du …”!

Vin som provades i podden

190.00 kr

Andra poddar i serien

Programserier