Vi på Vinguiden

Om Vinguiden

Vinguiden är Sveriges största kommersiella e-handelsplats för vin. Vi är en neutral aktör och hos oss hittar du alla viner som finns att beställa på Systembolaget. På Vinguiden.com hittar du även vinkunskap i olika form – artiklar, reportage, tips och vinfakta.

Vinguiden startades redan 1999 av vår VD Magnus Bergqvist, entreprenör och pionjär när det handlar om vin på nätet. Målsättningen var att hjälpa konsumenten att hitta rätt produkt ur Systembolagets stora utbud. När Vinguiden sedan lyfte fram hela beställningssortimentet och alla viner som inte fanns i butikernas hyllor, kom ett fantastiskt utbud med både bredd och djup. Därtill en teknisk möjlighet att beställa vin till närmaste Systembolag, utan extra kostnad. Succén var omedelbar, Vinguiden hade skapat något unikt och intressant. Sedan dess har Vinguiden vuxit och hittills har över tre miljoner beställningar genomförts.

Medarbetare

På Vinguidens kontor jobbar ett tiotal vinintresserade medarbetare som återkommande provar vin, följer det som händer i vinvärlden och fyller på sajten med kunskap och information.

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag