HEM

Vin på russin

När det nu är dags för smakintensiva och rustika hösträtter är amarone ett passande val. Denna vintyp från Valpolicella i norra Italien görs i princip på russin. Ja, i alla fall på sent skördade och därefter torkade druvor som hunnit få en högre sockerhalt och en högre alkoholpotential. Fylligt, kraftfullt och passande till höstens mustiga grytor och rätter på vilt.

Amarone har vunnit enorm popularitet, vintypen har varit en veritabel succé i hela Norden och inte minst i Sverige. Vi verkar gilla viss sötma i röda viner och den populära, publika stilen på amarone bjuder på just detta. Det finns även en stramare, torrare och mer komplex stil som med fördel lagras några år.

Johan Franco Cereceda och Michael Anderquim plockar fram en amarone av 2011 års modell. Ett riktigt snyggt producerat vin, lyder omdömet.

Andra poddar i serien

Programserier

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.