HEM

Aktuellt

Våra 10 mest populära artiklar 2023

Det är dags att summera året som gått. Kanske var 2023 året då du lärde dig göra en grym GT? Eller var det i år som du kunde sätta en etikett på en flaska gott egentillverkat vin? Allt det och mer därtill hittar du i vår lista över de 10 mest populära artiklarna 2023. Lite att läsa. Något att lära. Mycket att njuta av.

1. Stor guide – vårens bästa roséviner 

Vad andas vår och sommar mer än ett friskt och gott rosévin? I vår stora guide över roséviner hittar du något för alla tillfällen. Vad sägs om La Gordonne Multi-Milleséme Rosé från champagneproducenten Vranken-Pommery eller det ekfatslagrade naturvinet Le Puy Rose Marie? 

Här kan du läsa mer. 

2. Gott alkoholfritt bubbel – våra bästa tips

Alkoholfritt vin stiger ständigt i popularitet med smaker som numera är mycket nära de alkoholhaltiga originalen. Här får du läsa om varför det är så, och du får även några smakrika tips. Vad sägs om den topprankade Oddbird Spumante Non Alcoholic eller Campo Viejo Sparkling Alcohol Free? Det närmaste en alkoholfri cava som det går att komma. 

Här kan du läsa mer. 

3. Göra eget vin i höst? Här är två enkla recept för vinmakning

Under många decennier har damejeanne bubblat fram viner i landets hus och hem. Varför inte satsa på att göra ett eget vin, med något annat än maskrosor som grund? Kanske ett björnbärsvin som flörtar med smaken från syrahvinerna eller ett egenkomponerat äppelvin? 

Här kan du läsa mer. 

4. Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!  

2022 var året då två nya viner blev lika stora stjärnor som sina tillverkare. Njut av det 5-stjärniga vinet Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw. Eller varför inte den torra, organiska cavan Karl Fredrik Brut Organic. Läs mer om dessa och 8 andra goda bubbel som passar till maten eller bara för att sippa på. 

Här kan du läsa mer. 

5. 5 galna sätt att öppna vin utan korkskruv

Har du någon gång stått med en god flaska vin i handen och upptäckt att det inte finns någon korkskruv? Vi har lösningen! Läs om 5 mer eller mindre bra sätt att öppna en vinflaska på. Vad sägs om hammare och skruv, eller varför inte kombinationen nål och cykelpump? 

Här kan du läsa mer. 

6. Årets glögg 2023

När året går mot sitt slut kommer ofta suget efter en god glögg, och en förväntan över att få se vilka nya smaker som skapats. Om du har missat årets glöggsmak från Blossa och Saturnus ska du läsa den här artikeln. Vi blev nog alla lite överraskade.

Här kan du läsa mer. 

7. Blanda GT som proffsen – så här gör du

GT är drinken som svalkar lika gott på sommaren som den kan förhöja en gråmulen höstdag framför brasan. Det är en drink som går att variera på mängder av olika sätt, med allt från gurka till svartpeppar eller lingonsyrup. Prova på vinnaren i bartenderkategorin Sveriges bästa gin & tonic 2023, Rhubarb Rhapsody, eller sväng ihop vinnaren i hemmafixarkategorin Ginger, Will you berry me?

Här kan du läsa mer. 

8. Blåbärsvin får vinkännare att tappa hakan

Varför importera vin från södra breddgrader när det går att göra vin här i Sverige? Och varför göra vin på druvor när det finns inhemska bär? Läs om den spännande satsningen på vin av blåbär och lingon från Norrlands skogar. Som Rålund Exclusive Torrs Vin Av Blåbär, ett vin som vid blindtester har förväxlats med röda viner, och som dessutom är full av antioxidanter och andra nyttigheter. 

Här kan du läsa mer. 

9. 3 goda och enkla drinkar till kräftskivan

Visst är det gott med öl och den klassiska nubben till kräftskivan. Men i den här artikeln får du även tips på några mycket goda och fräscha drinkar som kan passa när maten är uppäten, men kvällen ännu har mycket kvar att ge.

Här kan du läsa mer. 

10. Fyra viner för en lyckad kräftskiva

Är inte öl något som lockar dig vid årets kräftskiva? Det är ingen fara, för vi har förslag på goda viner som passar perfekt att dricka till de efterlängtade röda skaldjuren. I artikeln får du förslag på viner som passar till allt som har med en kräftskiva att göra, från kräftorna till västerbottenpajen och de smakrika ostarna. 

Här kan du läsa mer. 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Än lyser våren med sin frånvaro, men med dessa vinnyheter på Systembolaget ser vi ljuset i tunneln. Mars månad bjuder på snustorrt bubbel, sydafrikanskt rosé till vrakpris och unikt sött. Alla viner..

Läs mer
10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

I vår och sommar överöses vi av sköna konsertupplevelser med artister från både när och fjärran. Men vad ska vi värma upp med för dryck? Här kommer listan som ger svaren. Taylor Swift, Friends Arena..

Läs mer
Bästa vita viner från Spanien just nu

Bästa vita viner från Spanien just nu

Vitt vin från Spanien, kan det vara något? Jodå, om man vågar satsa lite, gå upp någon tia i pris och kryssa sig fram bland vindistrikten och druvorna. För här finns nu – äntligen – att hämta. Per d..

Läs mer
Bästa champagnen på Systembolaget

Bästa champagnen på Systembolaget

Nu gäller att fylla på lagren inför jul och nyår. Och ska det beställas vin, är det lika bra att göra nu, så skumpan inte kommer försent. Vi tipsar om Systembolaget bästa champagne just nu. [product..

Läs mer
Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Vilka var egentligen de mest populära vita vinerna förra året? Gör dig redo för hämndlystna bläckfiskar, Rieslingfeber och – mera fisk. Vitt vin mitt under den kallaste av vårvinter? Ja, varför inte..

Läs mer
Lysande viner: småpartier 16 november

Lysande viner: småpartier 16 november

Systembolaget släpper flera spännande viner nu på fredag. Men det gäller att vara först på plats. Tillgången är begränsad och efterfrågan tycks vara större än någonsin. Den som är ute efter julklapp..

Läs mer