HEM

Aktuellt

Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel under 2022 – vilka var de egentligen? Det är ingen tvekan om saken. De mest populära mousserande vinerna 2022 kan egentligen sammanfattas med tre ord – cava, Måns och prisvänligt. Inspireras av vår tio i topp-lista och låt den vägleda dig. Kanske ditt nästa favoritbubbel gömmer sig bland raderna? Vi tror det.

1. Berberana – Gran Tradición Cava Semi-Seco

Berberana Gran Tradición Cava Semi-Seco
Berberana Gran Tradición Cava Semi-Seco
Så här ska en riktigt fräsch och vuxen cava smaka. Berberana bjuder verkligen upp till dans med sina fruktiga toner av gult äpple, grapefrukt och nyrostat bröd. Det som är mest utmärkande för Berberana är ändå den trivsamma sötma som vibrerar inne i flaskan. Ett Semi-Seco kan ibland upplevas lite för söt – men Berberana förvandlar halvtorrt till helbra. Prisvärd. Veganvänlig. Vinnare.
750 ml - 11% - Sockerhalt 2.9 g per 100 ml
81 kr

2. Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Måns kan verkligen trolla i rosa! Hola MZ Cava Rosé är ett riktigt kvalitetsvin med smaker som både känns och sitter kvar. Friskheten är lika dominant som elegant. I detta bäriga rosévin bubblar det av jordgubbar, kex, somriga hallon och nougat. Den touch av blodgrape som avrundar det hela gör att Hola MZ Cava Rosé får alla våra 5 stjärnor. Häll upp bubblet i samtliga glas och servera under minglet. Till middagen passar det bäst till en sallad, fisk- eller kycklingrätt.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
101 kr

3. Federico Paternina Banda Azul Brut

Federico Paternina Banda Azul Brut
2021
Federico Paternina Banda Azul Brut
Det är långt ifrån alla mousserande viner som får benämnas som en cava. Det ska vara spanskt – och bubblorna måste fått sitt liv efter sin andra jäsning direkt på flaska. Federico Paternina Banda Azul är ett mycket frisk mousserande vin med frukt som känns. Smaken av päron och gröna äpplen blandas med kex, friska krusbär och limefrukt. Perfekt till skaldjur eller som aperitif.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
91 kr

4. Karl Fredrik Brut Organic Cava

Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredriks torra organiska cava har ett lyxigt utseende, känns bra i handen och smakar precis lika bra som du inbillat dig. Vi förstår varför denna cava blivit så populär! Härlig doftpalett med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär. Respekt.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
131 kr

5. Pol Aimé Brut

Pol Aimé Brut
Pol Aimé Brut
Pinot Noir. Pinot Meunier. Chardonnay. Frankrike. Bubblor. Champagne. Det är inte ofta en Champagne i den här prisklassen smakar så mycket – och så stort. Pol Aimé Brut levererar förutom de klassiska smakerna av gula äpplen och rostbröd både blodapelsin och spännande marsipan.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
239 kr

6. Il Barone Cava

Il Barone Cava
Il Barone Cava
Producenten ViniMundi vet vad de gör – cava är inget undantag. Il Barone Cava är ett av bevisen. Den är påtagligt fruktig i sin smak, bär på en lagom sötma och passar riktigt bra som matvin. Servera den kylskåpskall till fiskmenyn eller till din vegetariska favorit.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 4.1 g per 100 ml
81 kr

7. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
18 månader på jästfällning gav verkligen resultat! Hola MZ Cava bjuder på en intensiv smakupplevelse med bubblor som lever kvar – länge. Vi tror att den här cavan i sin robusta magnumbutelj snart är lika folkkär som självaste Måns. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är smaken av pigga gröna äpplen, kex, sommarpäron och nougat. Allt avrundas med en mineralrik och passande limefräschör. Innan du korkar upp, se till att servera den här vinhiten ordentligt kall!
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
203 kr

8. Disco Bubbles Brut

Disco Bubbles Brut
Disco Bubbles Brut
Med ungdomlig smak av päron, honungsmelon och citrus är Disco Bubbles Brut perfekt som sällskapsdryck. Ett okomplicerat och trevligt mousserande vin som passar de allra flesta smakpreferenser. Etiketten är tryckt med fluorescerande färg som laddas i dagsljus och belysning. När sedan mörkret infaller lyser flaskan upp som en festlig discokula!
750 ml - 11% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
71 kr

9. Chic Chanté Organic Brut

Chic Chanté Organic Brut
Chic Chanté Organic Brut
Se där! Producenten House of Sparkling har lyckats igen. Njut av smaken från unga äpplen, mogna krusbär, kexig nougat och limeskal. Chic Chanté Organic Brut är lika ungdomlig i sin smak som den är vuxen i sin frukt. Den här populära fransosen passar riktigt bra till färska räkor och till fisk.
750 ml - 11% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
89 kr

10. Julià & Navinès – Cava Organic Rosé

Julià & Navinès Cava Organic Rosé
Julià & Navinès Cava Organic Rosé
Vår topplistas mest somriga bubbel – som smakar lika bra på vintern. Julià & Navinès – Cava Organic Rosé betyder mycket bär, hög syra och en liten men perfekt avvägd sötma. Smaken domineras av smultron, jordgubbar och friska hallon. Beställ Julià & Navinès Cava redan idag och få en försmak av sommaren.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
101 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Artisten Måns Zelmerlöw hoppas få en ny hit – med sin egen cava. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är torr, frisk och fruktig. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har varit vinintresserad..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer
Bästa crémant på Systembolaget

Bästa crémant på Systembolaget

Allt som bubblar från Frankrike är inte champagne. Det finns crémant också! Från olika delar av landet dessutom. Det är stundtals bra, alltid i en egen division, samtidigt som några sneglar uppåt. H..

Läs mer
Är nyår verkligen så festligt – egentligen?

Är nyår verkligen så festligt – egentligen?

Visst är årets sista kväll full av förväntningar. Som inte alltid infrias. Petter slår i sin nya krönika för Vinguiden fast att det är lunchen vi istället borde lägga fokus på. Det gillar vi! Skrive..

Läs mer
Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Bästa fruktbubblet

Bästa fruktbubblet

Sugen på ett glas lättsamt, pärlande vin? Då är sommarens trendvin något för dig: fruktbubbel, lagom lättsinnigt med markerad fruktighet och mjuka bubblor som ger vinet en fin fräschör. Det behöver ..

Läs mer