HEM

Aktuellt

Gott alkoholfritt bubbel – våra bästa tips

Försäljningen av alkoholfritt bubbel har ökat kraftigt det senaste decenniet. De moderna alkoholfria alternativen utmanar verkligen originalen och inget tyder på att trenden ska vända. Vi tipsar om våra favoritbubbel utan alkohol. Vilket alkoholfritt bubbel blir din nya favorit?

Alkoholfritt bubbel – både hälsosamt och gott

Idag går det att göra hälsosamt medvetna dryckesval utan att behöva tumma på kvalitet. Visst finns det utmaningar med att lyckas ersätta alkoholen och dess roll som smakbärare – men producenterna verkar ha koll på vad de gör.

Med ökad kunskap och förfinad tillverkningsteknik närmar sig smaken på dagens alkoholfria alternativ de konventionella mousserande vinerna med stormsteg. Kanske det kan vara förklaringen bakom det alkoholfria bubblets stigande popularitet.

Bästa alkoholfria alternativet till Prosecco

Oddbird Spumante Non Alcoholic
Oddbird Spumante Non Alcoholic
Oddbird Spumante Non Alcoholic från Italien är en topprankad dryck och ses av många som det absolut bästa alkoholfria bubblet. Vinet görs på druvan Glera som sedan 2009 vanligtvis bär namnet Prosecco. Oddbird Spumante är ett riktigt gott alkoholfritt bubbel med distinkt syra och en väl avvägd sötma. Korka upp och upplev smaken av bubblande päron, krusbär, honungsmelon och krusbär doppade i citron.
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.1 g per 100 ml
88 kr

Bästa alkoholfria alternativet till Cava

Campo Viejo Sparkling Alcohol Free
Campo Viejo Sparkling Alcohol Free
Är du ute efter ett lättsamt men samtidigt piggt alkoholfritt mousserande vin? Då måste du testa spanska Campo Viejo Sparkling, Alcohol Free. Närmare än så här kommer du inte ett Cava utan alkohol. På Cavans klassiska druvor ger Campo Viejo Sparkling dig en alkoholfri smak av grönt äpple, honung, vita vinbär och oväntat fräsch lime.
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
59 kr

Bästa alkoholfria alternativet till Champagne

Richard Juhlin Non Alcoholic Blanc de Blancs
Richard Juhlin Non Alcoholic Blanc de Blancs
Den världsledande Champagneexperten Richard Juhlin varken kan eller vill göra riktig Champagne. För det krävs det alkohol, rätt jordmån och en mycket speciell tillverkningsteknik. Men att ta fram ett alkoholfritt bubbel som på ett imponerande sätt påminner om originalet, det kan han!
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.3 g per 100 ml
89 kr

Bästa alkoholfria alternativet till bubblande Rosé

Oddbird Spumante Rosé Non Alcoholic
Oddbird Spumante Rosé Non Alcoholic
Den högt aktade producenten Oddbird har lyckats igen! Från Venetien i Italien kommer Oddbird Spumante Rosé – ett alkoholfritt mousserande rosévin med imponerande smak och stora bubblor. I detta fruktiga och bubblande rosévin får du härliga smaker av bland annat röda äpplen, körsbär och somriga jordgubbar.
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.6 g per 100 ml
88 kr

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa sparkling på Systembolaget

Bästa sparkling på Systembolaget

Bubbel från hela världen. Men inte champagne, cava, crémant eller prosecco. Utan allt det andra. Sparkling, helt enkelt. För här finns att hämta, allt från knastertorrt vitt till sött rött. Och det ..

Läs mer
Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Vitt vin på gröna druvor, då är det väl som det ska. Eller? Inte om man är i Champagne eller andra områden där man tillverkar bubbelviner. Då är blanc de blancs, som det heter på franska, betydligt ..

Läs mer
Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Vår svenska påskmat består av en vild variation av rätter. Det kan göra det knepigt att hitta ett vin som matchar. Men oroa dig inte – vi har vintipsen som löser gåtan! Vin till sill, lax och ägg Va..

Läs mer
Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Det är mellotider och dags för snacks och bubbel. Oavsett om du vill slå på stort eller ha ett firande i all enkelhet har vi lösningen för dig. Vi har valt ut en cava, en prosecco och en champagne o..

Läs mer
Festliga gå-bort viner för varje tillfälle

Festliga gå-bort viner för varje tillfälle

En flaska vin är mångas go-to present att ta med när man är bjuden på fest. Men vilket vin är egentligen bra att ge bort? Är man osäker på vad festvärden tycker om finns det några viner som alltid ä..

Läs mer
Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Tänk att champagne har en egen världsdag – och det är idag! Så hur tänker du fira den här chansen att dricka riktigt bubbel? Om du fortfarande är tveksam – låt oss komma med några snabba..

Läs mer