HEM

Aktuellt

Från Måns till Brad Pitt – 10 kändisviner att prova idag

Idag finns det gott om kändisviner på Systembolaget, och inte bara från svenska kändisar. Vi har samlat en lista med 10 svenska och utländska kändisviner – flera som vi tror att du nog aldrig har provat. Hur låter det att dricka ett glas rosé med Brad Pitt? Eller ett glas rött med Jill Johnson? Kanske inte bokstavligt, men chansen är större än vanligt att de dricker precis samma vin som dig. 

3 vita kändisviner du hittar på Systembolaget

Från tre vitt skilda kändisar har vi tre vitt skilda viner. Med andra ord en spännande mix som passar perfekt till nästa tjejkväll eller en fängslande deckare. Eller varför inte ta ett glas till Melodifestivalen?

1. Invivo X SJP Sauvignon Blanc, 171 kr

Invivo X SJP Sauvignon Blanc
Invivo X SJP Sauvignon Blanc
Ett av många prisbelönta viner som Sex and the City-stjärnan Sarah Jessica Parker har producerat tillsammans med Invivo. Den årliga sauvignon blanc-serien är uppe i mer än 50 utmärkelser och 15 guldmedaljer. Invivo X SJP Sauvignon Blanc är ett fylligt vitt vin med smak av passionsfrukt, grönt äpple, ananas, melon, vita blommor och kaffir lime.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
169 kr

2. GW:s Riesling, 121 kr

GW :s Riesling
2021
GW :s Riesling
Leif GW Perssons vinserie har fått starka lovord för sin goda kvalitet och förstklassiga smak. GW:s Riesling är ett ekologiskt och fruktigt vitt vin som passar utmärkt till fisk och skaldjur. Smak av persika, tropiska frukter, grönt äpple, nashipäron, citrus, honung och mineral.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
119 kr

3. Saints & Sinners White By Magnus Carlsson, 131 kr

Saints & Sinners by Magnus Carlsson
2022
Saints & Sinners by Magnus Carlsson
Ett friskt och fruktigt vin från Sveriges egen folkkära artist Magnus Carlsson. Saints & Sinners White är en del av en vinserie som även innehåller rosé och rödvin, och har ett namn som vi nog kan gissa inspirerats av hans dagar i Melodifestivalen. Gjord på 100 % chardonnay, inslag av äpple, gula päron, ekfat, kiwi, citrus och örter.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
131 kr

4 röda kändisviner det är dags att prova

När det pratas om kändisviner är det ofta samma som man ser cirkulera. Vi har djupdykt i kändisarnas vinserier och hoppas att vår lista över röda kändisviner kan ge dig några nyheter som du aldrig har testat förut.

1. Tenuta Il Palagio Message In A Bottle Red, 221 kr

Tenuta Il Palagio Message In A Bottle Red
2021
Tenuta Il Palagio Message In A Bottle Red
Inspirerad av musikern Stings egna låt om människans behov av att knyta an till varandra, ”Message in a Bottle”, kommer här ett rödvin som är menat att avnjutas med vänner. En ekologisk vinblandning från Stings egen italienska vingård. Tenuta Il Palagio är rikt och fylligt med mjuka tanniner – smak av körsbär, vilda björnbär, hallon, plommon, ekfat och kryddor.
750 ml - 13.5% -
221 kr

2. Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend, 114 kr

Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend
Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend
Ett fruktigt och fylligt rödvin från en av Sveriges mest älskade countryartister. Jill Johnson presenterar en spännande vinblandning av petite sirah, tannat, teroldego och zinfandel från soliga Kalifornien. Smaker av mörka körsbär, blåbär, gräddkola, vanilj, kaffe, kryddor och mörk choklad.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
119 kr

3. P. Lex Barolo, 357 kr

P.Lex Barolo
2017
P.Lex Barolo
Artisten Petter har med sin bakgrund som sommelier blivit en pålitlig gigant i vinbranschen – det förvånar inte att han är en av kändisarna med flest viner på Systembolaget. Med andra ord finns det gott om viner att välja på i serien P. Lex, men vi vill rekommendera ett rödvin som ofta blir bortglömt i vinlistorna. P. Lex Barolo är ett nyanserat rött vin på 100 % nebbiolo, inslag av körsbär, nypon, plommon, lakrits, kakao och kryddor.
750 ml - 14.5% -
359 kr

4. Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 249 kr

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw
2022
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw
Det är inte många vid det här laget som missat Måns Zelmerlöws resa in i vinvärlden. Efter flera omtyckta bubbel och roséer lanserade han nu i februari ett ekologiskt, fylligt rött vin i en trelitersförpackning. Gjord på druvan monastrell – smak av mörka körsbär, björnbär, plommon, mörk choklad och kryddor.
3000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
249 kr

3 roséviner producerade av världsstjärnor

Det är nästan otroligt vilka stora namn som ligger bakom dessa roséviner. Vi inleder rosélistan med Brad Pitt och Miraval – sen avslutar vi med lite bubbel.

1. Studio by Miraval Rosé, 151 kr

Studio by Miraval Rosé
2022
Studio by Miraval Rosé
Miraval är en frisk och elegant vinserie med rosévin, noga designat och producerat av skådespelaren och filmproducenten Brad Pitt och Perrin-familjen på den franska vingården Château de Beaucastel. Studio är en av tre roséviner ur Miravals serie som finns tillgängliga på Systembolaget idag. Smaker av citrus, persika, lavendel, örter, mineral och röda bär – som jordgubb, smultron och hallon.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
169 kr

2. Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren, 91 kr

Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren
2023
Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren
Ännu en folkkär svensk artist och underhållare som gett sig in i vinets värld. I några år nu har Pernilla Wahlgren skämt bort oss med goda, ekologiska viner. Här har vi en fruktig rosé, fylld av smaker. Inslag av persika, hallon, färska jordgubbar, vattenmelon, citrus och örter.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
99 kr

3. Kylie Minogue Signature Prosecco Rosé, 149 kr

Kylie Minogue Signature Prosecco Rosé
Kylie Minogue Signature Prosecco Rosé
Den världskända artisten och skådespelaren Kylie Minogue sveper in som ett charmigt avslut på listan med en bubblig rosé-prosecco – i en urtjusig flaska full av glashjärtan. Gjord på druvorna glera och pinot nero. En frisk rosé med inslag av jordgubbar, hallon, äpple, mandelblommor och citrus.
750 ml - 11% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
159 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

I vår och sommar överöses vi av sköna konsertupplevelser med artister från både när och fjärran. Men vad ska vi värma upp med för dryck? Här kommer listan som ger svaren. Taylor Swift, Friends Arena..

Läs mer
Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Vad brukar du dricka för alla hjärtans dag-vin? Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg, och det ska så klart firas. Vi har valt ut sju goda och snygga flaskor som du kan överraska personen i dit..

Läs mer
Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
Äntligen midsommar!

Äntligen midsommar!

Att våra matvanor styrs av traditioner blir som allra mest uppenbart vid högtiderna. Som midsommarafton. Samtidigt sker en märkbar förändring där vinet tar allt större plats. Allvarligt? Vin till si..

Läs mer
Bäst i rödvinsklassen

Bäst i rödvinsklassen

Bordeaux är för många synonymt med röda, kraftiga viner med lång lagringsbarhet. Men det finns även annat rött vin, vin som inte behöver placeras i vinkällaren i decennier. Vinguiden har provat och ..

Läs mer
Kaliforniska toppviner

Kaliforniska toppviner

Kalifornien har på mycket kort tid etablerat sig som ett av världens främsta vinområden, och om vi dessutom djupdyker i områden som Napa Valley, Monterey, Sonoma County och Paso Robles vet vi att vi..

Läs mer