HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Ett italienskt vin som producerats bland kringströvande gäss, ett franskt vin där druvorna plockats för hand – eller kanske ett rött från en amerikansk familj?

Den 30 juni har du chans att stifta bekantskap med några nya, spännande röda viner, som finns i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vi ger dig en snabbguide.

Casa Emma Chianti Classico Casa Emma
2017
Casa Emma Chianti Classico Casa Emma
En härlig toscanare på huvudsakligen Sangiovese, Italiens viktigaste druva. På vinodlingen låter vinmakarna gäss ströva fritt mellan rankorna för att äta det gräs och på så sätt minskar man behovet av tunga maskiner i vingården.

Man använder även extrakt från sjögräs för att stärka vinrankornas motståndskraft. Odlingarna gödslas med kogödsel eller gödsel från grönsaker och gräs.

Fiorella Lepris egendom ligger 420 meter över havet och omfattar 23 hektar vinodlingar i Castellina in Chianti och Barberino Val d’Elsa. Casa Emma har lagrats 12 månader på franska ekfat och beskrivs som nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär,´salvia, fikon, nougat, kanel och pomerans.
750 ml - 14% -
149 kr

Château de la Negly La Falaise
2018
Château de la Negly La Falaise
Ett franskt rödvin från Languedoc där Syrah-druvorna har plockats för hand och sen lagrats i ett år på ekfat.

Château de la Negly ägs av Jean Paux-Rosset, som ärvde slottet för cirka 20 år sen. Tidigare hade familjen använt egendomen som sommarbostad, och druvorna såldes till ett lokalt kooperativ.

Men när Jean ärvde egendomen beslöt han sig för att satsa på egen vinproduktion, och startade ett omfattande arbete med omplantering av vingårdarna. Nu har du chansen att avgöra hur väl han har lyckats.
750 ml - 15% -
239 kr

Hedges Family Estate Red Mountain
2019
Hedges Family Estate Red Mountain
Mamma, pappa, son och dotter…familjen Hedges driver Hedges Family Estate i delstaten Washington på ett imponerande sätt. Dottern Sara Hedges Goedhart är vinmakaren, som lärts upp av föräldrarna och som nu ställt om vingårdarna till biodynamisk odling.

Vinet som kommit till Systembolaget består av in intressant druvblandning: 38% Merlot, 29% Cabernet Sauvignon, 12% Malbec, 8% Cabernet Franc, 5% Syrah, 5% Petit Verdot, 1% Touriga Nacional, 1% Tinto Cao och 1% Souzao.

Vinet har lagrats ett år och nio månader på ekfat (65 procent var franska och 35 procent amerikanska) och beskrivs som nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av korinter, tobak, svarta vinbär, ceder, mörka körsbär, peppar och choklad.lyckats.
750 ml - 13.5% -
239 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
Bästa av två världar: Vin och choklad

Bästa av två världar: Vin och choklad

Varför nöja sig med bara vin när man dränka flaskorna i choklad? Nu har den lilla amerikanska butiken gjort succé i USA och öppnat nätbutik för att klara efterfrågan. Kunderna vill uppleva det bästa..

Läs mer
Karl H Johners känsla för rött

Karl H Johners känsla för rött

Halvsött vitt vin av flexibel kvalitet? Tysk vinindustri har sannerligen profilerat sig. Men nu är det slut på tramset. Kvaliteten skjuter inte bara i höjden, utan även det röda vinet går mot världs..

Läs mer
Bästa vinerna för grillfesten

Bästa vinerna för grillfesten

Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, trots att vädret just nu är aningen trotsigt. Här listar vi några viner som garanterat kommer att sätta guldkant på sommarens grillfester! [product] 2400 |En..

Läs mer
Det här dricker du till Thanksgiving

Det här dricker du till Thanksgiving

Kalkon, fyllning och pumpapaj kännetecknas av Thanksgiving som i år firas den 24 november. Men visste du att Thanksgiving kommer från 1500-talets England och då firade man en lyckad skörd. För oss s..

Läs mer