HEM

Aktuellt

Bästa vinerna för grillfesten

Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, trots att vädret just nu är aningen trotsigt. Här listar vi några viner som garanterat kommer att sätta guldkant på sommarens grillfester!

Campolieti Ripasso
2021
Campolieti Ripasso
En stor grillfavorit är nötkött, fläsk eller lamm. Det här klassiska Valpolicella-vinet, som produceras på bland annat druvorna Corvina, Rondinella och Molinara, kompletterar alla kötträtter på ett suveränt sätt.

Med ursprung från Italien har det en kryddig smak med fatkaraktär. Nyanserna är körsbär, choklad, russin, kryddnejlika och kaffe.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
125 kr

Sunrise Chardonnay
2020
Sunrise Chardonnay
Många tänker kanske mest på röda viner när det är grillfest, men även vita viner kan vara ett bra alternativ. Eftersom vitt vin inte har några tanniner, blir smaken rundare och mindre sträv.

Sunrise Chardonnay från Chile är gjord på druvan Chardonnay och passar utmärkt till grillspett med grönsaker, indisk paneer och äppelbitar. Vinet har en lätt, ungdomlig och fruktig karaktär med inslag av persika, ananas, gula äpplen och citrus.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
65 kr

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Detta mousserande och friska rosévin är den ultimata törstsläckaren. Vinet passar bra som aperitif innan grillen fått sin glöd och första rätten serveras.

Drycken kompletterar även rätter som har mycket peppar, chili och hetta. Njut av en bärig smak med nyanser av smultron, hallon, kex och blodgrapefrukt.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
159 kr

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Campo Viejo Cava Brut Reserva
Denna fruktiga, pärlande och friska cava från Spanien har inslag av gröna äpplen, päron, örter och citron. Drycken passar utmärkt till grillad fisk, skaldjur eller som aperitif.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
97 kr

Avslutningsvis, grillad dessert med Vintry’s Madeira Fine

Vintry's Madeira Fine
Vintry's Madeira Fine
Madeiraviner är starkviner som bland annat passar till desserter. Vintry’s Madeira Fine kommer från Portugal och är typiskt knäckig.

Vinet är friskt och sött, med nyanser av rostade hasselnötter, russin, mörk choklad och pomerans. Bjud gästerna på en grillad dessert med marshmallows, jordgubbar och bitar av kladdkaka på grillspett.

375 ml - 19% - Sockerhalt 8.5 g per 100 ml
115 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa grillvinerna under hundringen

Bästa grillvinerna under hundringen

Grillsäsongen är i full gång och många passar på att ta ett glas vin till, såhär i semestertider. Men hur ska man tänka för att maximera smakupplevelsen av både mat och dryck? Här spelar både huvudi..

Läs mer
Vinguiden testar amaroneviner

Vinguiden testar amaroneviner

Amarone gick från trend till folkrörelse på några månader. Efter det var svenska vinkonsumenter fast. Sverige var under några skälvande år också den största marknaden för amaronevinerna. Men hur stå..

Läs mer
Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Temperaturen börjar falla och kvällarna blir mörkare. Det är dags att trösta oss med en härlig gryta och ett glas rött vin. Men tänk på att matcha vinet med grytans smaker. Här är några snabba och e..

Läs mer
Bästa vinerna till höstens svamprätter

Bästa vinerna till höstens svamprätter

En kall och mörk höst behöver vi tröst för gommen. Så gå ut och plocka skogens lyxvara – svamp – och unna dig ett glas vin framför brasan. Här får du några tips på viner som gifter sig e..

Läs mer
3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer
Italiens bästa bubbelvin

Italiens bästa bubbelvin

Kommersiella viner i alla ära, men det bästa bubblet hittar vi i norra Italien, i Lombardiet. Det är ett vin som närmast gömts bakom framgångarna med prosecco. Men nu är det dags, Vinguiden slår ett..

Läs mer