HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Bästa vinerna för grillfesten

Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, trots att vädret just nu är aningen trotsigt. Här listar vi några viner som garanterat kommer att sätta guldkant på sommarens grillfester!

En stor grillfavorit är nötkött, fläsk eller lamm. Det här klassiska Valpolicella-vinet, som produceras på bland annat druvorna Corvina, Rondinella och Molinara, kompletterar alla kötträtter på ett suveränt sätt.

Med ursprung från Italien har det en kryddig smak med fatkaraktär. Nyanserna är körsbär, choklad, russin, kryddnejlika och kaffe.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
117 kr

Många tänker kanske mest på röda viner när det är grillfest, men även vita viner kan vara ett bra alternativ. Eftersom vitt vin inte har några tanniner, blir smaken rundare och mindre sträv.

Sunrise Chardonnay från Chile är gjord på druvan Chardonnay och passar utmärkt till grillspett med grönsaker, indisk paneer och äppelbitar. Vinet har en lätt, ungdomlig och fruktig karaktär med inslag av persika, ananas, gula äpplen och citrus.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
65 kr

Detta mousserande och friska rosévin är den ultimata törstsläckaren. Vinet passar bra som aperitif innan grillen fått sin glöd och första rätten serveras.

Drycken kompletterar även rätter som har mycket peppar, chili och hetta. Njut av en bärig smak med nyanser av smultron, hallon, kex och blodgrapefrukt.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
139 kr

Denna fruktiga, pärlande och friska cava från Spanien har inslag av gröna äpplen, päron, örter och citron. Drycken passar utmärkt till grillad fisk, skaldjur eller som aperitif.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
89 kr

Avslutningsvis, grillad dessert med Vintry’s Madeira Fine

Madeiraviner är starkviner som bland annat passar till desserter. Vintry’s Madeira Fine kommer från Portugal och är typiskt knäckig.

Vinet är friskt och sött, med nyanser av rostade hasselnötter, russin, mörk choklad och pomerans. Bjud gästerna på en grillad dessert med marshmallows, jordgubbar och bitar av kladdkaka på grillspett.

375 ml - 19% - Sockerhalt 8.5 g per 100 ml
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa