HEM

Aktuellt

Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Den 21 oktober är det dags för internationella champagnedagen. Det är dagen då denna populära dryck helt och hållet får stå i fokus av champagneälskare världen över. Här har vi valt ut tre bubblande drycker att njuta av.

1. Charles Mignon, Brut Premium Reserve

Charles Mignon Brut Premium Reserve
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Denna champagne är en av de som fått högst betyg av Vinguidens läsare. Den är gjord på alla tre av de vanligaste Champagnedruvorna: Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Det ger vinet en frisk smak med toner av nötter, rök, gula äpplen, rostat bröd och kryddor.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
349 kr

2. Guldkula, Premier Cru

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
Även denna champagne har uppskattats av er läsare. Den är gjord på druvorna Pinot Noir och Chardonnay och har legat minst ett år på sin jästfällning. Det har gett vinet en balanserad smak med inslag av röda äpplen, nougat, rostat bröd och citrusskal.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
379 kr

3. Bollinger, Special Cuvée Brut

Bollinger Special Cuvée Brut
Bollinger Special Cuvée Brut
För dig som vill känna dig som 007 är det Bollinger som gäller. Märket dyker nämligen upp i hela 14 James Bond-filmer. Champagnen har en utvecklad, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, hasselnötter, vit choklad och grapefrukt.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
649 kr

FAKTA

Visste du detta om Champagne?

Den första champagnen skapades 1531
Världens äldsta mousserande vin hette Blanquette de Limoux och skapades av Benediktinermunkar i södra Frankrike. Den tillverkades enligt “Méthode Rural”, vilket innebär att vinet buteljeras innan det jäst färdigt.

Kork med hög utgångshastighet
Den högsta hastighet som en champagnekork någonsin lämnat en flaska har uppmätts till nästan 40 km/h. Se därför till att rikta flaskan i ofarlig riktning innan du poppar den!
Dyra droppar i dyr flaska
Den dyraste champagnen som någonsin sålts var en specialdesignad flaska gjord av Alexander Amosu och Swarovski. Flaskan var i 24 karat guld med en 19 karats vit diamant i mitten. Den kostade hela 2,07 miljoner dollar, motsvarande 23,4 miljoner kronor.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Lily Bollinger – kraftkvinnan som inte ens kriget ku..

Lily Bollinger – kraftkvinnan som inte ens kriget ku..

Lily Bollinger är kvinnan som aldrig gav upp. När maken dog i början av 1940-talet fortsatte hon på egen hand att driva och utveckla deras älskade vingård. Inte ens den tyska ockupationen av Frankri..

Läs mer
Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Vår svenska påskmat består av en vild variation av rätter. Det kan göra det knepigt att hitta ett vin som matchar. Men oroa dig inte – vi har vintipsen som löser gåtan! Vin till sill, lax och ägg Va..

Läs mer
Tre sköna kombos till Mors dag

Tre sköna kombos till Mors dag

Söndagen den 26:e maj är det dags för mors dag. Då passar vi på att hylla mamma lite extra. Här tipsar vi om tre enkla och supergoda kombos att bjuda på. Choklad, ost och pizza – vad mer kan man öns..

Läs mer
Beaujolais Nouveau – det bleka vinet som blivit en v..

Beaujolais Nouveau – det bleka vinet som blivit en v..

Beaujolais Nouveau är både en speciell typ av vin från södra Bourgogne och en fest för att fira att skördesäsongen är över. Vinet, som bara fått några veckor på sig att mogna, är ett ungt och lättdr..

Läs mer
Champagne retar mer än aptiten

Champagne retar mer än aptiten

Bubbelvinet från norra Frankrike tycks alltid vara i fokus. Av en eller annan anledning. Men så kanske det måste vara som ikoniskt vin på en marknad som söker nyheter, retar sig på egendomligheter o..

Läs mer
Lily Bollinger Award 2023

Lily Bollinger Award 2023

Den 11 september hölls den prestigefyllda tävlingen Lily Bollinger Award på At Six i Stockholm. Tävlingen arrangeras av Champagne Bollinger, ihop med importören Arvid Nordquist, och syftar till att ..

Läs mer