HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Den 21 oktober är det dags för internationella champagnedagen. Det är dagen då denna populära dryck helt och hållet får stå i fokus av champagneälskare världen över. Här har vi valt ut tre bubblande drycker att njuta av.

1. Charles Mignon, Brut Premium Reserve

Charles Mignon Brut Premium Reserve
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Denna champagne är en av de som fått högst betyg av Vinguidens läsare. Den är gjord på alla tre av de vanligaste Champagnedruvorna: Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Det ger vinet en frisk smak med toner av nötter, rök, gula äpplen, rostat bröd och kryddor.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
299 kr

2. Guldkula, Premier Cru

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
Även denna champagne har uppskattats av er läsare. Den är gjord på druvorna Pinot Noir och Chardonnay och har legat minst ett år på sin jästfällning. Det har gett vinet en balanserad smak med inslag av röda äpplen, nougat, rostat bröd och citrusskal.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
329 kr

3. Bollinger, Special Cuvée Brut

Bollinger Special Cuvée Brut
Bollinger Special Cuvée Brut
För dig som vill känna dig som 007 är det Bollinger som gäller. Märket dyker nämligen upp i hela 14 James Bond-filmer. Champagnen har en utvecklad, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, hasselnötter, vit choklad och grapefrukt.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
559 kr

FAKTA

Visste du detta om Champagne?

Den första champagnen skapades 1531
Världens äldsta mousserande vin hette Blanquette de Limoux och skapades av Benediktinermunkar i södra Frankrike. Den tillverkades enligt “Méthode Rural”, vilket innebär att vinet buteljeras innan det jäst färdigt.

Kork med hög utgångshastighet
Den högsta hastighet som en champagnekork någonsin lämnat en flaska har uppmätts till nästan 40 km/h. Se därför till att rikta flaskan i ofarlig riktning innan du poppar den!
Dyra droppar i dyr flaska
Den dyraste champagnen som någonsin sålts var en specialdesignad flaska gjord av Alexander Amosu och Swarovski. Flaskan var i 24 karat guld med en 19 karats vit diamant i mitten. Den kostade hela 2,07 miljoner dollar, motsvarande 23,4 miljoner kronor.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinguiden besöker Champagne Barons de Rothschild

Vinguiden besöker Champagne Barons de Rothschild

Namnet Barons de Rothschild är ett mycket välkänt och respekterat namn, som producerar ikoniska premiumviner i flera världsdelar. Vem har inte hört talas om exempelvis Chateau Lafite, Mouton Cadet, ..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Bästa cava över 100 kronor

Bästa cava över 100 kronor

Cava är långt ifrån budgetbubbel. Det finns en rad spännande, komplexa viner. Och det blir bara bättre och bättre. Vi har provat och tipsar om de bästa cavorna på Systembolaget. [product]38016|Diskr..

Läs mer
Down unders bubblande röda

Down unders bubblande röda

Ett av de mest egendomliga viner torde vara sparkling shiraz, Australiens märkliga röda, smakintensiva bubbel med sträv karaktär. Hur och till vad ska man med det till kan man undra. Australiens kan..

Läs mer
Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Ända sedan 1600-talet har förälskade par avnjutit en fin middag, tittat varandra i ögonen och pratat om sin kärlek till varandra. Men varför firar vi egentligen denna romantikens dag? Valentines Day..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer