HEM

Aktuellt

Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Den 21 oktober är det dags för internationella champagnedagen. Det är dagen då denna populära dryck helt och hållet får stå i fokus av champagneälskare världen över. Här har vi valt ut tre bubblande drycker att njuta av.

1. Charles Mignon, Brut Premium Reserve

Charles Mignon Brut Premium Reserve
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Denna champagne är en av de som fått högst betyg av Vinguidens läsare. Den är gjord på alla tre av de vanligaste Champagnedruvorna: Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Det ger vinet en frisk smak med toner av nötter, rök, gula äpplen, rostat bröd och kryddor.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
299 kr

2. Guldkula, Premier Cru

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
Även denna champagne har uppskattats av er läsare. Den är gjord på druvorna Pinot Noir och Chardonnay och har legat minst ett år på sin jästfällning. Det har gett vinet en balanserad smak med inslag av röda äpplen, nougat, rostat bröd och citrusskal.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
379 kr

3. Bollinger, Special Cuvée Brut

Bollinger Special Cuvée Brut
Bollinger Special Cuvée Brut
För dig som vill känna dig som 007 är det Bollinger som gäller. Märket dyker nämligen upp i hela 14 James Bond-filmer. Champagnen har en utvecklad, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, torkade aprikoser, hasselnötter, vit choklad och grapefrukt.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
599 kr

FAKTA

Visste du detta om Champagne?

Den första champagnen skapades 1531
Världens äldsta mousserande vin hette Blanquette de Limoux och skapades av Benediktinermunkar i södra Frankrike. Den tillverkades enligt “Méthode Rural”, vilket innebär att vinet buteljeras innan det jäst färdigt.

Kork med hög utgångshastighet
Den högsta hastighet som en champagnekork någonsin lämnat en flaska har uppmätts till nästan 40 km/h. Se därför till att rikta flaskan i ofarlig riktning innan du poppar den!
Dyra droppar i dyr flaska
Den dyraste champagnen som någonsin sålts var en specialdesignad flaska gjord av Alexander Amosu och Swarovski. Flaskan var i 24 karat guld med en 19 karats vit diamant i mitten. Den kostade hela 2,07 miljoner dollar, motsvarande 23,4 miljoner kronor.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

Här är vinfamiljen som firar Nya Zeelands nationaldag lite extra – med vin från egna odlingarna. Benjamin Morris och Frida Gårdö Morris har sin bas i Sverige, men tillbringar tre månader per å..

Läs mer
Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Här är den nya lyxiga presentboxen från Moët & Chandon för vinterns högtider. Champagnen Moët & Chandon Impérial Brut Limited Edition passar perfekt för både fester och jul- och nyårsfiran..

Läs mer
Triss i toppviner från cavagigant

Triss i toppviner från cavagigant

Det är inte lätt att vara störst, att spela i en egen division. Som vinproducent blir man skeptiskt bemött, för inte kan väl volym också ge kvalitet? Jo det kan det, om man vill. Och det vill man på..

Läs mer
Nyårssupé – väljer du lyx eller budget?

Nyårssupé – väljer du lyx eller budget?

Julbordet är precis avdukat – och nu är det dags att ladda om och planera för nyårssupén. Tomt plånboken? Ingen fara, nyår går att fira både lyxig och med stram budget. Vinguiden har dryckerna och r..

Läs mer
Le Taittinger

Le Taittinger

Vinguiden hade äran att få bli inbjudna till en middag signerad av Desirée Jaks, Head Chef på restaurang Spesso,som kommer att representera och tävla för Sverige och får chansen att mäta sina prakti..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer