HEM

Aktuellt

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad.

Mors dag har firats ända sedan 1919 i Sverige och även om det inte är en flaggdag så bjuder traditionen att flaggan ska hissas om det finns en flaggstång och en mamma att hylla. Dessutom ska mamma väckas med kärlek och sång från barnen och kaffe och lyxfrukost på sängen.

Mamma bör också hyllas hela dagen, kanske få njuta av jordgubbar, choklad, champagne och en skön massage. Sedan är det dags att njuta av en extra god middag, gärna en flera rätters meny med färska primörer och goda viner, eller varför inte fortsätta med champagne genomgående!

Sedan var det där med presenten, kanske det viktigaste av allt. Skippa handdukarna, prydnadssakerna och köksattiraljerna i år, det är dags att göra mor glad på riktigt. Något mamma verkligen kan njuta av och uppskatta.

Vinguidens Magnus Bergqvist har tagit fram några extravaganta bubblande och porlande presenter som garanterat kommer att göra succé.

Beställ i tid så att du är säker att du får dem före 31 maj när du ska uppvakta mamma.

Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
När mamma ska få det lite extra festligt då tar vi fram finglasen ur vitrinskåpet och bubblar med rosé. En dryck som gör sig bra i glaset både på Instagram och i FaceTime.

Fruktigt och bärigt vin med smak av hallon, smultron och grapefrukt. Balanserad – med fruktig eftersmak.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
119 kr

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
2022
Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
Om mamma är lite kräsen och dessutom frankofil så måste vi hörsamma henne och beställa något från våra franska vänner. Här ett sommarläst rosévin med adress och den alldeles förträffliga druvan Pinot Noir. Känslig, precis som mamma kan vara.

Rosévin med en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus. Trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
95 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
Ett av få champagner som fortfarande är familjeägda. Därför, på mors dag, vill Vinguiden hedra Taittiner. Fantastiskt vin med anor och familjeband. Inget ansiktslöst konglomerat – utan kärlek hela vägen från rot till butelj. Ungefär som din mor en gång tos hand om dig – hela vägen.

Taittinger Brut Råserve är smakrik och frisk med smak av gula äpplen. Härligt torr med inslag av nektarin, smör, mineral, kallt stålig ton, relativ lång eftersmak.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
499 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa cava över 100 kronor

Bästa cava över 100 kronor

Cava är långt ifrån budgetbubbel. Det finns en rad spännande, komplexa viner. Och det blir bara bättre och bättre. Vi har provat och tipsar om de bästa cavorna på Systembolaget. [product]38016|Diskr..

Läs mer
Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger ..

Läs mer
Stor guide – vårens bästa roséviner

Stor guide – vårens bästa roséviner

Klassisk rosé från Provence, Måns rosé och roséprosecco. Våren närmar sig med stormsteg och det betyder att rosévinerna börjar ta plats på Systembolagets hyllor. Vi har valt ut hela 15 av årets bäst..

Läs mer
Tio champagnefavoriter

Tio champagnefavoriter

Champagne heter bubblet från Champagne. Allt annat är mousserande, fast med olika namn. Alltså: Det finns champagne och så finns det övrigt bubbel. Det är också så många resonerar när det kommer til..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Bästa cavan på Systembolaget

Bästa cavan på Systembolaget

Det spanska bubbelvinet håller på att återhämta sig efter proseccovågen. Nu vill allt fler åter ha torrt bubbel som passar till mat, massor av mat. Och då kommer cavan till sin rätta. Här hittar du ..

Läs mer