HEM

Aktuellt

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad.

Mors dag har firats ända sedan 1919 i Sverige och även om det inte är en flaggdag så bjuder traditionen att flaggan ska hissas om det finns en flaggstång och en mamma att hylla. Dessutom ska mamma väckas med kärlek och sång från barnen och kaffe och lyxfrukost på sängen.

Mamma bör också hyllas hela dagen, kanske få njuta av jordgubbar, choklad, champagne och en skön massage. Sedan är det dags att njuta av en extra god middag, gärna en flera rätters meny med färska primörer och goda viner, eller varför inte fortsätta med champagne genomgående!

Sedan var det där med presenten, kanske det viktigaste av allt. Skippa handdukarna, prydnadssakerna och köksattiraljerna i år, det är dags att göra mor glad på riktigt. Något mamma verkligen kan njuta av och uppskatta.

Vinguidens Magnus Bergqvist har tagit fram några extravaganta bubblande och porlande presenter som garanterat kommer att göra succé.

Beställ i tid så att du är säker att du får dem före 31 maj när du ska uppvakta mamma.

Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
När mamma ska få det lite extra festligt då tar vi fram finglasen ur vitrinskåpet och bubblar med rosé. En dryck som gör sig bra i glaset både på Instagram och i FaceTime.

Fruktigt och bärigt vin med smak av hallon, smultron och grapefrukt. Balanserad – med fruktig eftersmak.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
129 kr

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
2022
Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
Om mamma är lite kräsen och dessutom frankofil så måste vi hörsamma henne och beställa något från våra franska vänner. Här ett sommarläst rosévin med adress och den alldeles förträffliga druvan Pinot Noir. Känslig, precis som mamma kan vara.

Rosévin med en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus. Trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
95 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
Ett av få champagner som fortfarande är familjeägda. Därför, på mors dag, vill Vinguiden hedra Taittiner. Fantastiskt vin med anor och familjeband. Inget ansiktslöst konglomerat – utan kärlek hela vägen från rot till butelj. Ungefär som din mor en gång tos hand om dig – hela vägen.

Taittinger Brut Råserve är smakrik och frisk med smak av gula äpplen. Härligt torr med inslag av nektarin, smör, mineral, kallt stålig ton, relativ lång eftersmak.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
499 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Efter flera år av rykten – äntligen kan Rosé-Prosecco bli verklighet! Prosecco DOC i Treviso har fattat beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Rosévin och Prosecco på en oc..

Läs mer
3 vintips – rosébubbel sommaren 2020

3 vintips – rosébubbel sommaren 2020

Våren har intagit Europa – men inget gör sommaren 2020 till en ”normal” sommar. Antingen sitter vi instängda i karantän på grund av corona-epidemin, eller vi har strama restriktioner om att in..

Läs mer
Mousserande vin – Vad är det egentligen?

Mousserande vin – Vad är det egentligen?

Bubbelvin är fest, glädje, gärna nyårsnatt. Men det är så mycket mer, nämligen ett fantastiskt vin till mat. Att kombinera mat och mousserande vin på ett optimalt sätt ger riktigt stora upplevelser...

Läs mer
Världens dyraste rosévin

Världens dyraste rosévin

Är världens dyraste rosévin även världens bästa? Meningarna går isär, naturligtvis, själva utnämnandet är bara det kontroversiellt. Vinguiden har provat vinet och är… stum av förundran. Nu har vi dr..

Läs mer
Champagne retar mer än aptiten

Champagne retar mer än aptiten

Bubbelvinet från norra Frankrike tycks alltid vara i fokus. Av en eller annan anledning. Men så kanske det måste vara som ikoniskt vin på en marknad som söker nyheter, retar sig på egendomligheter o..

Läs mer