HEM

Aktuellt

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad.

Mors dag har firats ända sedan 1919 i Sverige och även om det inte är en flaggdag så bjuder traditionen att flaggan ska hissas om det finns en flaggstång och en mamma att hylla. Dessutom ska mamma väckas med kärlek och sång från barnen och kaffe och lyxfrukost på sängen.

Mamma bör också hyllas hela dagen, kanske få njuta av jordgubbar, choklad, champagne och en skön massage. Sedan är det dags att njuta av en extra god middag, gärna en flera rätters meny med färska primörer och goda viner, eller varför inte fortsätta med champagne genomgående!

Sedan var det där med presenten, kanske det viktigaste av allt. Skippa handdukarna, prydnadssakerna och köksattiraljerna i år, det är dags att göra mor glad på riktigt. Något mamma verkligen kan njuta av och uppskatta.

Vinguidens Magnus Bergqvist har tagit fram några extravaganta bubblande och porlande presenter som garanterat kommer att göra succé.

Beställ i tid så att du är säker att du får dem före 31 maj när du ska uppvakta mamma.

Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
När mamma ska få det lite extra festligt då tar vi fram finglasen ur vitrinskåpet och bubblar med rosé. En dryck som gör sig bra i glaset både på Instagram och i FaceTime.

Fruktigt och bärigt vin med smak av hallon, smultron och grapefrukt. Balanserad – med fruktig eftersmak.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
129 kr

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
2023
Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
Om mamma är lite kräsen och dessutom frankofil så måste vi hörsamma henne och beställa något från våra franska vänner. Här ett sommarläst rosévin med adress och den alldeles förträffliga druvan Pinot Noir. Känslig, precis som mamma kan vara.

Rosévin med en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus. Trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
Ett av få champagner som fortfarande är familjeägda. Därför, på mors dag, vill Vinguiden hedra Taittiner. Fantastiskt vin med anor och familjeband. Inget ansiktslöst konglomerat – utan kärlek hela vägen från rot till butelj. Ungefär som din mor en gång tos hand om dig – hela vägen.

Taittinger Brut Råserve är smakrik och frisk med smak av gula äpplen. Härligt torr med inslag av nektarin, smör, mineral, kallt stålig ton, relativ lång eftersmak.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
519 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Rosévin i storslagen miljö

Rosévin i storslagen miljö

Det rosa vinet har idag fått en helt annan prägel. Borta är masskonsumtion (nåja) och fram träder en del mycket spännande viner av hög kvalitet. Det är Provence som återigen sätter trenden. Egendome..

Läs mer
Därför får du mer baksmälla av prosecco

Därför får du mer baksmälla av prosecco

Tänker du dricka champagne eller prosecco på nyårsafton? Då kan du räkna med huvudvärk dagen efter. En professor menar nämligen att bubblorna ger oss en kraftigare baksmälla. Att sippa eller kanske ..

Läs mer
Rosévin

Rosévin

Rosévin är en egen vinkategori. Det är ett allt från mycket ljust rosa vin till ett lätt rött vin. Det ligger hos producenten att avgöra om det är vitt, rosé eller rött vin. Det finns fler metoder a..

Läs mer
Nya rosén som bara kan avnjutas på vinhotellet

Nya rosén som bara kan avnjutas på vinhotellet

Svart flaska och rosa innehåll. Här är rosévinet som nu är redo att hällas upp till alla förväntansfulla gäster på The Winery Hotel i Solna. – Det är spännande att se vad som händer om man utmanar f..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Vinguidens STORA roséguide

Vinguidens STORA roséguide

Ett svårslaget sätt att fira in semestern är ett glas rosé i den värmande solen. Här får du en snabbguide till rosévinets förlovade värld, plus tips på 8 nya roséviner. Rosé ses av många som det pe..

Läs mer