HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad.

Mors dag har firats ända sedan 1919 i Sverige och även om det inte är en flaggdag så bjuder traditionen att flaggan ska hissas om det finns en flaggstång och en mamma att hylla. Dessutom ska mamma väckas med kärlek och sång från barnen och kaffe och lyxfrukost på sängen.

Mamma bör också hyllas hela dagen, kanske få njuta av jordgubbar, choklad, champagne och en skön massage. Sedan är det dags att njuta av en extra god middag, gärna en flera rätters meny med färska primörer och goda viner, eller varför inte fortsätta med champagne genomgående!

Sedan var det där med presenten, kanske det viktigaste av allt. Skippa handdukarna, prydnadssakerna och köksattiraljerna i år, det är dags att göra mor glad på riktigt. Något mamma verkligen kan njuta av och uppskatta.

Vinguidens Magnus Bergqvist har tagit fram några extravaganta bubblande och porlande presenter som garanterat kommer att göra succé.

Beställ i tid så att du är säker att du får dem före 31 maj när du ska uppvakta mamma.

Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry
När mamma ska få det lite extra festligt då tar vi fram finglasen ur vitrinskåpet och bubblar med rosé. En dryck som gör sig bra i glaset både på Instagram och i FaceTime.

Fruktigt och bärigt vin med smak av hallon, smultron och grapefrukt. Balanserad – med fruktig eftersmak.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
109 kr

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
2021
Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Rosé
Om mamma är lite kräsen och dessutom frankofil så måste vi hörsamma henne och beställa något från våra franska vänner. Här ett sommarläst rosévin med adress och den alldeles förträffliga druvan Pinot Noir. Känslig, precis som mamma kan vara.

Rosévin med en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus. Trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader.

750 ml - 12.5% -
89 kr

Taittinger Brut Réserve
Taittinger Brut Réserve
Ett av få champagner som fortfarande är familjeägda. Därför, på mors dag, vill Vinguiden hedra Taittiner. Fantastiskt vin med anor och familjeband. Inget ansiktslöst konglomerat – utan kärlek hela vägen från rot till butelj. Ungefär som din mor en gång tos hand om dig – hela vägen.

Taittinger Brut Råserve är smakrik och frisk med smak av gula äpplen. Härligt torr med inslag av nektarin, smör, mineral, kallt stålig ton, relativ lång eftersmak.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
479 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Rosévin blir allt populärare och många förknippar det med vår och sommar. Nu kommer ett nytillskottet Golden Year Rosé från kända poddsystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. – Vi har prov..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
Champagne retar mer än aptiten

Champagne retar mer än aptiten

Bubbelvinet från norra Frankrike tycks alltid vara i fokus. Av en eller annan anledning. Men så kanske det måste vara som ikoniskt vin på en marknad som söker nyheter, retar sig på egendomligheter o..

Läs mer
Mors dag 2021 – så firar du mamma lite extra i..

Mors dag 2021 – så firar du mamma lite extra i..

Fira mamma med lite extra i år med goda viner till Mors dag. Med vin både i present och till maten kan mammas egen dag bli en lyxig succé. Vinguiden tipsar om vinerna som kommer att göra mamma bubbl..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer