HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad.

Mors dag har firats ända sedan 1919 i Sverige och även om det inte är en flaggdag så bjuder traditionen att flaggan ska hissas om det finns en flaggstång och en mamma att hylla. Dessutom ska mamma väckas med kärlek och sång från barnen och kaffe och lyxfrukost på sängen.

Mamma bör också hyllas hela dagen, kanske få njuta av jordgubbar, choklad, champagne och en skön massage. Sedan är det dags att njuta av en extra god middag, gärna en flera rätters meny med färska primörer och goda viner, eller varför inte fortsätta med champagne genomgående!

Sedan var det där med presenten, kanske det viktigaste av allt. Skippa handdukarna, prydnadssakerna och köksattiraljerna i år, det är dags att göra mor glad på riktigt. Något mamma verkligen kan njuta av och uppskatta.

Vinguidens Magnus Bergqvist har tagit fram några extravaganta bubblande och porlande presenter som garanterat kommer att göra succé.

Beställ i tid så att du är säker att du får dem före 31 maj när du ska uppvakta mamma.

När mamma ska få det lite extra festligt då tar vi fram finglasen ur vitrinskåpet och bubblar med rosé. En dryck som gör sig bra i glaset både på Instagram och i FaceTime.

Fruktigt och bärigt vin med smak av hallon, smultron och grapefrukt. Balanserad – med fruktig eftersmak.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
109 kr

Om mamma är lite kräsen och dessutom frankofil så måste vi hörsamma henne och beställa något från våra franska vänner. Här ett sommarläst rosévin med adress och den alldeles förträffliga druvan Pinot Noir. Känslig, precis som mamma kan vara.

Rosévin med en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus. Trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader.

750 ml - 12.5% -
89 kr

Ett av få champagner som fortfarande är familjeägda. Därför, på mors dag, vill Vinguiden hedra Taittiner. Fantastiskt vin med anor och familjeband. Inget ansiktslöst konglomerat – utan kärlek hela vägen från rot till butelj. Ungefär som din mor en gång tos hand om dig – hela vägen.

Taittinger Brut Råserve är smakrik och frisk med smak av gula äpplen. Härligt torr med inslag av nektarin, smör, mineral, kallt stålig ton, relativ lång eftersmak.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
469 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa