HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt ut några härliga alternativ som förgyller alla dagar, oavsett var du är någonstans.

Denna honungsfriska cava från Spanien kommer garanterat förgylla sommarminglet. Bubblet har en fruktig och söt smak med en bouquet av röda äpplen, honung och citrusskal. Passar mycket bra som sällskapsdryck.

Denna cava finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
89 kr

Sommar, skärgård och öl går hand i hand. Upptäck Stockholms vackra skärgård med denna IPA från Adelsö i Ekerö kommun. Ölet har en maltig och besk smak av torkade aprikoser, ljus sirap, knäckebröd och apelsinskal.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 24,90 kr.
330 ml - 6% -
25.90 kr

Även här finner du en smak av skärgård, närmare bestämt från Norrtälje kommun i charmiga Roslagen. Ölet har en fruktig smak av sirapslimpa, knäck, pomerans och smörkola. Drycken passar till mat men också som sällskapsdryck.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 26,90 kr.
330 ml - 5.1% -
26.90 kr

En härligt somrig gräddlikör från Sydafrika, som passar som avec eller till desserter. Prova även att servera ett svalkande glas Amarula Cream med krossad is och färska bär på toppen. En god dessert blir det om du ringlar Amarula Cream över glass. Likören har en gräddig och söt smak av smörkola, vanilj och tropisk frukt.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
700 ml - 17% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
200 kr

Denna smarriga och krämiga likör har en smak av päron med inslag av cognac. Servera den som avec eller drinkingrediens. Prova att blanda Xanté Cognac & Pear med utspädd pärondryck från exempelvis Kiviks. Det blir en god och läskande sommardrink.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 255 kr.
500 ml - 35% - Sockerhalt 14.2 g per 100 ml
258 kr

Denna alkoholfria äppelmust från Sverige har en söt och fruktig smak av gula och röda äpplen, kanel, honung, mandelmassa samt apelsin. Passar till vegetariskt men också som sällskapsdryck.

Äppelmusten finns i Systembolagets säsongssortiment och kostar 49 kr.
375 ml - 0% - Sockerhalt 10.3 g per 100 ml
49 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa