HEM

Aktuellt

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt ut några härliga alternativ som förgyller alla dagar, oavsett var du är någonstans.

Freixenet Carta Nevada
Freixenet Carta Nevada
Denna honungsfriska cava från Spanien kommer garanterat förgylla sommarminglet. Bubblet har en fruktig och söt smak med en bouquet av röda äpplen, honung och citrusskal. Passar mycket bra som sällskapsdryck.

Denna cava finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
119 kr

Adelsö Bryggeri Generation IPA
Adelsö Bryggeri Generation IPA
Sommar, skärgård och öl går hand i hand. Upptäck Stockholms vackra skärgård med denna IPA från Adelsö i Ekerö kommun. Ölet har en maltig och besk smak av torkade aprikoser, ljus sirap, knäckebröd och apelsinskal.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 24,90 kr.
330 ml - 6% -
28 kr

Roslagens Pale Ale
Roslagens Pale Ale
Även här finner du en smak av skärgård, närmare bestämt från Norrtälje kommun i charmiga Roslagen. Ölet har en fruktig smak av sirapslimpa, knäck, pomerans och smörkola. Drycken passar till mat men också som sällskapsdryck.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 26,90 kr.
330 ml - 5.1% -
29.90 kr

Amarula Cream
Amarula Cream
En härligt somrig gräddlikör från Sydafrika, som passar som avec eller till desserter. Prova även att servera ett svalkande glas Amarula Cream med krossad is och färska bär på toppen. En god dessert blir det om du ringlar Amarula Cream över glass. Likören har en gräddig och söt smak av smörkola, vanilj och tropisk frukt.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
700 ml - 17% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
211 kr

Xanté Cognac & Pear
Xanté Cognac & Pear
Denna smarriga och krämiga likör har en smak av päron med inslag av cognac. Servera den som avec eller drinkingrediens. Prova att blanda Xanté Cognac & Pear med utspädd pärondryck från exempelvis Kiviks. Det blir en god och läskande sommardrink.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 255 kr.
500 ml - 35% - Sockerhalt 15.6 g per 100 ml
276 kr

GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
Denna alkoholfria äppelmust från Sverige har en söt och fruktig smak av gula och röda äpplen, kanel, honung, mandelmassa samt apelsin. Passar till vegetariskt men också som sällskapsdryck.

Äppelmusten finns i Systembolagets säsongssortiment och kostar 49 kr.
375 ml - 0% - Sockerhalt 10.3 g per 100 ml
53 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

För dig som älskar vin och film har vi här samlat en handfull fantastiska vinfilmer. På listan finns filmer som både lockar fram dina känslor och frestar smaklökarna. Passa på att njuta av vingårdar..

Läs mer
Bubblet som säljer mest

Bubblet som säljer mest

Bubbelvin från olika delar av världen blir allt populärare. Men när vi handlar vårt bubbel är det ett land som dominerar stort, en druva, ett område. Snacka om monopol. Samtidigt börjar vi snegla mo..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Söndag den 28/5 är det mors dag, men vad ger man egentligen personen som har allt? Här har vi samlat några spännande presenter som kommer gå hem hos alla vinälskande mammor.  1. Två rosa viner Ekolo..

Läs mer
Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 1..

Läs mer
Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Våga lägga en lax på grillen nu i helgen! Grillad lax passar perfekt ute i försommarvärmen. Dessutom smakar den underbart tillsammans med flera olika sorters vin. Här är de tre bästa tipsen och ett ..

Läs mer