HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt ut några härliga alternativ som förgyller alla dagar, oavsett var du är någonstans.

Freixenet Carta Nevada
Freixenet Carta Nevada
Denna honungsfriska cava från Spanien kommer garanterat förgylla sommarminglet. Bubblet har en fruktig och söt smak med en bouquet av röda äpplen, honung och citrusskal. Passar mycket bra som sällskapsdryck.

Denna cava finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
99 kr

Adelsö Bryggeri Generation IPA
Adelsö Bryggeri Generation IPA
Sommar, skärgård och öl går hand i hand. Upptäck Stockholms vackra skärgård med denna IPA från Adelsö i Ekerö kommun. Ölet har en maltig och besk smak av torkade aprikoser, ljus sirap, knäckebröd och apelsinskal.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 24,90 kr.
330 ml - 6% -
27.60 kr

Roslagens Pale Ale
Roslagens Pale Ale
Även här finner du en smak av skärgård, närmare bestämt från Norrtälje kommun i charmiga Roslagen. Ölet har en fruktig smak av sirapslimpa, knäck, pomerans och smörkola. Drycken passar till mat men också som sällskapsdryck.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 26,90 kr.
330 ml - 5.1% -
29.90 kr

Amarula Cream
Amarula Cream
En härligt somrig gräddlikör från Sydafrika, som passar som avec eller till desserter. Prova även att servera ett svalkande glas Amarula Cream med krossad is och färska bär på toppen. En god dessert blir det om du ringlar Amarula Cream över glass. Likören har en gräddig och söt smak av smörkola, vanilj och tropisk frukt.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
700 ml - 17% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
219 kr

Xanté Cognac & Pear
Xanté Cognac & Pear
Denna smarriga och krämiga likör har en smak av päron med inslag av cognac. Servera den som avec eller drinkingrediens. Prova att blanda Xanté Cognac & Pear med utspädd pärondryck från exempelvis Kiviks. Det blir en god och läskande sommardrink.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 255 kr.
500 ml - 35% - Sockerhalt 14.2 g per 100 ml
264 kr

GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
Denna alkoholfria äppelmust från Sverige har en söt och fruktig smak av gula och röda äpplen, kanel, honung, mandelmassa samt apelsin. Passar till vegetariskt men också som sällskapsdryck.

Äppelmusten finns i Systembolagets säsongssortiment och kostar 49 kr.
375 ml - 0% - Sockerhalt 10.3 g per 100 ml
53 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa cava under 100 kronor

Bästa cava under 100 kronor

Högsäsongen för bubbelvin är här. Men det finns ju en ansenlig mängd viner att välja mellan. Vi tipsar om bästa cavan under 100 kronor. Här finns fynd att göra. Vill du veta vad cava är? – läs..

Läs mer
5 vintrender i höst – lila vinet hetast

5 vintrender i höst – lila vinet hetast

Vinguiden tar tempen på höstens fem hetaste snackisar i vinvärlden! Allra hetast: det lila vinet Purple Reign. Det händer mycket inom vinvärlden just nu. Massor av nya spännande viner på Systembola..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer
Mousserande te – nya spännande innovationen

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te. – Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk..

Läs mer
Mors dag 2021 – så firar du mamma lite extra i..

Mors dag 2021 – så firar du mamma lite extra i..

Fira mamma med lite extra i år med goda viner till Mors dag. Med vin både i present och till maten kan mammas egen dag bli en lyxig succé. Vinguiden tipsar om vinerna som kommer att göra mamma bubbl..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer