HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Viva l’Italia! Fira Italiens nationaldag med ett gott vin

Torsdag den 2 juni är det dags för Italiens nationaldag. Denna dag beslutade landet år 1946 att övergå från monarki till republik och dagen firas med parader och tal. För dig som vill delta i firandet är det kanske pizza eller pasta som gäller, men passa även på att njuta av ett av Italiens många goda viner. Dagen till ära har vi letat fram fyra fantastiska ekologiska viner.

Casa Marrone Appassimento

Casa Marrone Appassimento 2020

Från regionen Puglia på Italiens “klack” kommer detta kraftiga och mörkröda vin. Det är ett så kallat Appassimento, vilket är en metod där vinet måste vara delvis gjort på torkade druvor. För just det här vinet är samtliga druvor som ingår torkade innan de pressats. Casa Marrone har en kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, chokladpraliner, romrussin, kaffe och vanilj.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 99 kr.
Art.nr: 73570 - Pris: 99 kr

Coste di moro Lunaria Montepulciano d`Abruzzo

Coste di moro Lunaria Montepulciano d`Abruzzo 2018

Från centrala Italien, runt kuststaden Pescara vid Adriatiska havet, kommer detta fruktiga naturvin med liten sötma samt inslag av fat, björnbär, choklad, russin och vanilj. Det är helt gjort på druvan Montepulciano och är både biodynamiskt odlat samt veganskt.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 119 kr.
Art.nr: 78230 - Pris: 119 kr

Cafaggio Chianti Classico

Cafaggio Chianti Classico 2020

Från Toscana och regionen Chianti kommer detta Chianti Classico. Vinet är gjort på den klassiska druvan Sangiovese och har lagrats på ekfat i ett år och tio månader. Lagringen har gett vinet en kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, kanel, plommon, kakao och skogshallon.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 155 kr.
Art.nr: 22817 - Pris: 155 kr

Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi

Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi 2017

Amaronevinerna har under flera decennier varit ett av Italiens mest tongivande viner och måste givetvis finnas med på bordet när nationaldagen ska firas. Vinerna kommer från Valpolicella som ligger norr om Verona i nordöstra Italien och görs helt eller delvis på torkade druvor. Detta ger vinet en högre alkoholhalt, och för att kallas Amarone måste det dessutom lagras i minst tre år. Detta vin är ett typiskt Amarone med en kryddig smak och har inslag av fat, mörka körsbär, muskot, romrussin, choklad, peppar samt kanel.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 219 kr.
Art.nr: 70635 - Pris: 219 kr


Du kanske även vill läsa dessa