HEM

Aktuellt

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Nu räknar vi ner timmarna tills lönen ligger på kontot. Om du vill fira att årets fattigaste månad officiellt är över så varsågod – här är tre supertips på fina och prisvärda viner.

Januari är årets fattigaste månad, visar fler undersökningar. Vartannat svenskt hushåll lägger till exempel mindre pengar än vanligt på mat den här månaden, dessutom anser vart tredje svenskt hushåll att januarilönen är årets mest efterlängtade. Så nu när lönen kommer kan vi även unna oss lite finare viner!

Därför har Vinguidens Magnus Bergqvist tagit fram tre riktiga vinhöjdare (varav en champagne) som är värda att lägga några extra kronor på.

Läs motiveringarna så förstår du varför:

Chambolle-Musigny Domaine Roux
2015
Chambolle-Musigny Domaine Roux
Vin med adress. Vinguiden rekommenderar att ta en större del av januarilönen och lägga på ett vin från en producent och region med anor.

Champolle-Musigny är en by i området Côte de Nuits i Bourgogne i södra Frankrike. I denna AOC appellation (högsta kvalitet i Frankrike) görs endast röda viner – och bara med druvan Pinot Noir. Det finns 25 Premier Cru i Champolle-Musigny, och endast två Grand Cru vingårdar: Musigny och Bonner Mares.

Läs mer om druvan Pinot Noir här!

750 ml - 13% -
649 kr

Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines
2022
Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines
Ett riktigt bra bourgognevin på områdets vita druva Chardonnay. I Bourgogne i södra Frankrike är det så att rött vin oftast görs på Pinot Noir – och vitt görs oftast av Chardonnay.

Områden som producerar vin är små så man kan stå i en vingård och kasta en lite boll in i nästa. Men det kan också vara så att ett tunnland har en helt annan jordmån än det bredvid. Det gör hela Bourgogne lite mer spännande. Ofta tvingas man betala rejäla summor för dessa viner – men denna Chardonnay ligger ändå i ett prisspann som kan tilltala det stora flertalet.

Finns i alla systembutiker i Sverige!

Läs mer om druvan Chardonnay här!

750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

Bollinger Special Cuvée Brut
Bollinger Special Cuvée Brut
Det är Bond-år i år, 2020! Den 2 april har filmen No Time to Die världspremiär (i Tyskland). Daniel Craig spelar åter igen James Bond. Alla vet att James Bond dricker vodka martini, shaken not stirred. Men kanske inte inte alla har uppfattat att han alltid dricker Bollinger – om det ska vara champagne.

Då skulle man kunna förvilla sig att tro att det är en produktplacering av Bollinger – att få förknippas James Bond. Men så är det inte. Det är en långtgående band mellan familjen bakom Bollinger och Ian Fleming, som är författaren och skaparen av James Bond.

Bollinger Special Cuvée Brut bygger på samtliga tre champagne druvorna: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir.

Läs mer om Champagne här!

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
649 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Konsten att prova champagne

Konsten att prova champagne

Snurra inte bort bubblorna! Det var det första jag fick höra när jag skulle prova champagne för många år sedan. En helt, visade det sig, galen kommentar. För visst ska vi snurra på glaset. Att prova..

Läs mer
Konsten att sabrera champagne

Konsten att sabrera champagne

Har du alltid drömt om att sabrera en flaska champagne på nyår eller vid ett annat festligt tillfälle? Denna mytiska konstform är en gammal tradition och sägs härstamma från tidigt 1800-tal. Att sab..

Läs mer
Världens största champagneprovning

Världens största champagneprovning

Vinguiden ska lördagen den 28 oktober göra ett försök i att sätta världsrekord i champagneprovning. Platsen är Stockholm Waterfront i centrala Stockholm. – Det är en fantastiskt kul utmaning, säger ..

Läs mer
10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

I vår och sommar överöses vi av sköna konsertupplevelser med artister från både när och fjärran. Men vad ska vi värma upp med för dryck? Här kommer listan som ger svaren. Taylor Swift, Friends Arena..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner. [product]7919|En myc..

Läs mer