HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Campo Viejo Cava Brut Reserva
En mycket prisvärd Cava med fina bubblor och härlig brödighet.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
95 kr

JP Chenet ICE Sparkling
JP Chenet ICE Sparkling
JP Chenet lanserade nyligen JP Chenet Peach som blev otroligt populär. JP Chenet ICE Edition är en klassiker från samma märke som passar perfekt i vinter. Dessutom i fullstorlek.
750 ml - 10.5% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
94 kr

Casal Garcia Vinho Verde
Casal Garcia Vinho Verde
Friskt & fruktigt torrt vitt vin från distriktet Minho i Portugal. Vinho Verde är ett vin som ska drickas ungt. Just det här är ett lite spritsigt vin som är ett bra, prisvärt vin om man vill prova på det för första (eller sjuttonde) gången.
750 ml - 8.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
75 kr

Julius Kayser Grüner Veltliner
2014
Julius Kayser Grüner Veltliner
En av årets stora snackisar har varit vinerna gjorda på druvan Grüner Veltliner. Här är ett tips på ett druvtypiskt vin från Ungern. Två flugor i en smäll om du varken provat vin från Ungern eller på druvan Grüner Veltliner tidigare.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
59 kr

Maggio
2021
Maggio
Viner från Piemonte har blivit omåttligt populära. Inte bara klassikerna som kommer från Barolo, utan andra druvor som Barbera börjar komma starkt på marknaden med sin mer tillgängliga vinstil. Maggio är ett exempel på ett sådant vin. Prisvärt från Piemonte helt enkelt!
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
99 kr

Är du lite modigare?

Här kommer tre lite tokigare tips, för den som vill kickstarta 2019 på ett lite annorlunda sätt.

Say Blush Pink Grapefruit
Say Blush Pink Grapefruit
I somras lanserades fruktbubbel i olika stilar. Rosébubbel smaksatt med fruktjuice. Frukt + bubbel = fruktbubbel! Say Blush är ett sådant, väl värt att prova som det är, eller med en skvätt gin och lite lime i.
750 ml - 6.5% -
39 kr

Underwood Pinot Noir
Underwood Pinot Noir
Något av det knasigaste vi sett på kontoret under året är burkvin! Om det hade varit ett bubbel hade man kanske kunnat acceptera det lite lättare, men här kom ett rött (visserligen väldigt trevligt) vin på burk! Riktigt galet, men praktiskt såklart. Vitt vin lanserades också, HÄR hittar ni det.
375 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
82 kr

Lambrusco Reggiano Dolce
Lambrusco Reggiano Dolce
Det här är visserligen ingen nyhet för de flesta, men något man borde ha provat åtminstonne en gång innan man dör. Bubblande sött rödvin. Lambrusco. Bara gör det, det är en upplevelse!
750 ml - 7% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
85 kr


Thomas Eriksson

Du kanske även vill läsa dessa

Grillning som social positionering

Grillning som social positionering

Att grilla har blivit lite av en social positionering: dyraste grillen, bästa redskapen, finaste styckdetaljerna och de mest exklusiva tillbehören. För att nu inte tala om vinet som ska konsumeras t..

Läs mer
Kocken & Vinet: Fokus grillviner i sommartider

Kocken & Vinet: Fokus grillviner i sommartider

Grillsäsongen är i full gång. Dags för riktiga grillviner, alltså. Fredagskocken Mattias Larsson är redo för en ny utmaning modell röd.

Läs mer
Vinguiden live på Fotografiska

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och..

Läs mer
Bäst i rödvinsklassen

Bäst i rödvinsklassen

Bordeaux är för många synonymt med röda, kraftiga viner med lång lagringsbarhet. Men det finns även annat rött vin, vin som inte behöver placeras i vinkällaren i decennier. Vinguiden har provat och ..

Läs mer
Bästa cava under 100 kronor

Bästa cava under 100 kronor

Högsäsongen för bubbelvin är här. Men det finns ju en ansenlig mängd viner att välja mellan. Vi tipsar om bästa cavan under 100 kronor. Här finns fynd att göra. Vill du veta vad cava är? – läs..

Läs mer
Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Vin och vegetarisk mat är en succé. Dessutom är det inte längre av nöd tvunget, framkrystat eller hastigt uppkommit. Nu är det bästa kombination som gäller, där vinet och maten samspelar och det bli..

Läs mer