HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner.

Campo Viejo Cava Brut Reserva

Campo Viejo Cava Brut Reserva

En mycket prisvärd Cava med fina bubblor och härlig brödighet.
Art.nr: 7782 - Pris: 89 kr

JP Chenet ICE Sparkling

JP Chenet ICE Sparkling

JP Chenet lanserade nyligen JP Chenet Peach som blev otroligt populär. JP Chenet ICE Edition är en klassiker från samma märke som passar perfekt i vinter. Dessutom i fullstorlek.
Art.nr: 70765 - Pris: 79 kr

Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Friskt & fruktigt torrt vitt vin från distriktet Minho i Portugal. Vinho Verde är ett vin som ska drickas ungt. Just det här är ett lite spritsigt vin som är ett bra, prisvärt vin om man vill prova på det för första (eller sjuttonde) gången.
Art.nr: 2596 - Pris: 67 kr

Julius Kayser Grüner Veltliner

Julius Kayser Grüner Veltliner 2014

En av årets stora snackisar har varit vinerna gjorda på druvan Grüner Veltliner. Här är ett tips på ett druvtypiskt vin från Ungern. Två flugor i en smäll om du varken provat vin från Ungern eller på druvan Grüner Veltliner tidigare.
Art.nr: 2934 - Pris: 59 kr

Maggio

Maggio 2020

Viner från Piemonte har blivit omåttligt populära. Inte bara klassikerna som kommer från Barolo, utan andra druvor som Barbera börjar komma starkt på marknaden med sin mer tillgängliga vinstil. Maggio är ett exempel på ett sådant vin. Prisvärt från Piemonte helt enkelt!
Art.nr: 76790 - Pris: 95 kr

Är du lite modigare?

Här kommer tre lite tokigare tips, för den som vill kickstarta 2019 på ett lite annorlunda sätt.

Say Blush Pink Grapefruit

Say Blush Pink Grapefruit

I somras lanserades fruktbubbel i olika stilar. Rosébubbel smaksatt med fruktjuice. Frukt + bubbel = fruktbubbel! Say Blush är ett sådant, väl värt att prova som det är, eller med en skvätt gin och lite lime i.
Art.nr: 73198 - Pris: 39 kr

Underwood Pinot Noir

Underwood Pinot Noir

Något av det knasigaste vi sett på kontoret under året är burkvin! Om det hade varit ett bubbel hade man kanske kunnat acceptera det lite lättare, men här kom ett rött (visserligen väldigt trevligt) vin på burk! Riktigt galet, men praktiskt såklart. Vitt vin lanserades också, HÄR hittar ni det.
Art.nr: 70039 - Pris: 80 kr

Lambrusco Reggiano Dolce

Lambrusco Reggiano Dolce

Det här är visserligen ingen nyhet för de flesta, men något man borde ha provat åtminstonne en gång innan man dör. Bubblande sött rödvin. Lambrusco. Bara gör det, det är en upplevelse!
Art.nr: 22310 - Pris: 75 kr


Du kanske även vill läsa dessa