HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Campo Viejo Cava Brut Reserva
En mycket prisvärd Cava med fina bubblor och härlig brödighet.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
89 kr

JP Chenet ICE Sparkling
JP Chenet ICE Sparkling
JP Chenet lanserade nyligen JP Chenet Peach som blev otroligt populär. JP Chenet ICE Edition är en klassiker från samma märke som passar perfekt i vinter. Dessutom i fullstorlek.
750 ml - 10.5% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
79 kr

Casal Garcia Vinho Verde
Casal Garcia Vinho Verde
Friskt & fruktigt torrt vitt vin från distriktet Minho i Portugal. Vinho Verde är ett vin som ska drickas ungt. Just det här är ett lite spritsigt vin som är ett bra, prisvärt vin om man vill prova på det för första (eller sjuttonde) gången.
750 ml - 8.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
67 kr

Julius Kayser Grüner Veltliner
2014
Julius Kayser Grüner Veltliner
En av årets stora snackisar har varit vinerna gjorda på druvan Grüner Veltliner. Här är ett tips på ett druvtypiskt vin från Ungern. Två flugor i en smäll om du varken provat vin från Ungern eller på druvan Grüner Veltliner tidigare.
750 ml - 12% -
59 kr

Maggio
2020
Maggio
Viner från Piemonte har blivit omåttligt populära. Inte bara klassikerna som kommer från Barolo, utan andra druvor som Barbera börjar komma starkt på marknaden med sin mer tillgängliga vinstil. Maggio är ett exempel på ett sådant vin. Prisvärt från Piemonte helt enkelt!
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
95 kr

Är du lite modigare?

Här kommer tre lite tokigare tips, för den som vill kickstarta 2019 på ett lite annorlunda sätt.

Say Blush Pink Grapefruit
Say Blush Pink Grapefruit
I somras lanserades fruktbubbel i olika stilar. Rosébubbel smaksatt med fruktjuice. Frukt + bubbel = fruktbubbel! Say Blush är ett sådant, väl värt att prova som det är, eller med en skvätt gin och lite lime i.
750 ml - 6.5% -
39 kr

Underwood Pinot Noir
Underwood Pinot Noir
Något av det knasigaste vi sett på kontoret under året är burkvin! Om det hade varit ett bubbel hade man kanske kunnat acceptera det lite lättare, men här kom ett rött (visserligen väldigt trevligt) vin på burk! Riktigt galet, men praktiskt såklart. Vitt vin lanserades också, HÄR hittar ni det.
375 ml - 13% -
80 kr

Lambrusco Reggiano Dolce
Lambrusco Reggiano Dolce
Det här är visserligen ingen nyhet för de flesta, men något man borde ha provat åtminstonne en gång innan man dör. Bubblande sött rödvin. Lambrusco. Bara gör det, det är en upplevelse!
750 ml - 7% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
75 kr


Thomas Eriksson

Du kanske även vill läsa dessa

Bäst i rödvinsklassen

Bäst i rödvinsklassen

Bordeaux är för många synonymt med röda, kraftiga viner med lång lagringsbarhet. Men det finns även annat rött vin, vin som inte behöver placeras i vinkällaren i decennier. Vinguiden har provat och ..

Läs mer
Bästa cava under 100 kronor

Bästa cava under 100 kronor

Högsäsongen för bubbelvin är här. Men det finns ju en ansenlig mängd viner att välja mellan. Vi tipsar om bästa cavan under 100 kronor. Här finns fynd att göra. Vill du veta vad cava är? – läs..

Läs mer
Vin som julklapp

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lug..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
Småpartier – bubbelfavoriter

Småpartier – bubbelfavoriter

Lagom till stora bubbelhelgen släpper Systembolaget en rad riktigt bra mousserande viner. Men det är inga stora volymer, så det gäller att skynda på. Vinguiden tipsar om inte bara de bästa, utan ock..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer