HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den 22 maj.

Så packa din ryggsäck eller picknickkorg och bege dig ut på äventyr med Vinguiden. Vi tycker att picknick blir trevligast med variation. Därför har vi valt att lista både viner, öl, likör och drinkar i den här artikeln.

Detta alkoholfria mousserande flädervin från Kiviks Musteri är en riktig törstsläckare. Den somriga och blommiga smaken av fläder, päron och honung passar utmärkt för en picknick till havs. Vinet är perfekt under heta sommardagar, när man bör ta det försiktigt med starka drycker. Se till att alltid bära med dig en flaska Fläderblomsvin och en påse olivsnacks när du är på språng. Då är du alltid redo för en picknick.
750 ml - 0.5% - Sockerhalt 8.1 g per 100 ml
39 kr

Denna ljusa ale från Belgien är ett bra val efter en lång skogspromenad. Drycken är kryddig, fruktig och något söt med inslag av aprikos, banan, örter och honung. Den passar bra till bland annat Mini Babybel Cheddar eller en bit mild getost.
330 ml - 6.6% -
21.90 kr

Denna lena och honungssöta likör från Kanarieöarna kommer bli en solklar favorit i picknickkorgen. Drick den som avec till kaffet, eller varför inte hälla lite Arehucas över en fruktsallad med körsbär, honungsmelon och nektarin? Likören har en tydlig honungskaraktär. Dessutom förgylls bouqueten av pomerans, vanilj, kryddor, örter och en ton av rom.
700 ml - 20% - Sockerhalt 29.5 g per 100 ml
259 kr

Om du inte orkar bära tungt är det ungerska vinet Chapel Hill i piccoloflaska ett bra alternativ. Det torra vita vinet har toner av gröna äpplen, päron och citrusskal. Prova vinet med gröna oliver och Borgmästarost från Boxholms på grekiskt lantbröd. Testa även att blanda vinet med Loka Crush Jordgubb. Med några färska jordgubbar och ett pappersparaply blir det en riktig sommardrink.
200 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
32 kr

Detta rosa bubbel från Italien svalkar gott när solen skiner. Vinet har en bärig smak med toner av blodapelsin, smultron, persika och jordgubbar.
375 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
49 kr

Lumumba för en sen afton i skogen

Lumumba är en värmande drink med cognac, varm choklad, vispad grädde och lite riven choklad. Drinken passar bra under svala sommarkvällar. Om man blir sugen på Lumumba vid poolen går den även bra att servera kall.

Även om cognac är den vanligaste ingrediensen, går det lika bra att blanda rom eller amaretto med den varma chokladen. Gå ut en stjärnklar natt, ta med ett sittunderlag, en stjärnkikare och en termos med varm lumumba. Extra mysigt blir det om det finns tillgång till en eldstad, så du kan grilla pinnbröd. Studera stjärnbilder, drick lumumba och njut av den friska kvällsluften.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa