HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fånga våren med ett vindlätt vin

Söndagen den 20 mars infaller den efterlängtade vårdagjämningen. Äntligen stiger solskivan över horisonten igen, så att dagarna blir längre än nätterna. Det är definitivt värt att fira! Här har vi valt ut tre utsökta viner till årets första vårfest.

Detta vita vin från Katalonien i Spanien är gjort på druvorna Macabeo, Xarel-lo, Parellada och Moscatel. De tre första druvorna odlas nästan uteslutande i Katalonien och förekommer i flera av områdets cava-viner.

Viña Augusta har en fruktig och söt smak med inslag av päron, persika och mandarin. Vinet passar utmärkt som sällskapsdryck och finns i Systembolagets ordinarie sortiment. En flaska kostar 69 kr.

750 ml - 11% - Sockerhalt 3.1 g per 100 ml
74 kr

Även detta vin kommer från spanska Katalonien och är gjort på druvan Parellada. Detta ger vinet en druvig smak med liten sötma. Vinet har inslag av päron, honungsmelon och vita blommor.

Det passar mycket bra som sällskapsdryck, eller till sallader med härlig vårkänsla. Varför inte prova vinet med späda primörer och en bit getost? Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 69 kr.

750 ml - 10.5% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
69 kr

Early Harvest kommer från den välkända australiensiska tillverkaren Lindeman’s Wines. Vinet framställs av druvorna Semillon och Sauvignon blanc. Early Harvest bjuder på en lätt och fruktig smak med viss sötma. Vinet har inslag av gröna äpplen, melon, kiwi och örter.

Det passar fint som sällskapsdryck och även till lättare fiskrätter. Eller varför inte prova ett vegetariskt alternativ med vårens skira primörer, rostad potatis och honungsmarinerad halloumi? Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment där det kostar 62 kr.

750 ml - 5.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
62 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa