HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndviner som inte gräver djupa hål i din plånbok.

Depression i januari är faktiskt vetenskapligt bevisat av brittiske psykologen, Cliff Arnall. Enligt honom är 24 januari den värsta dagen, och för att räkna ut detta använde han en matematisk formel där han vägde in faktorer som väder, privatekonomi och sannolikheten att man brutit sina nyårslöften.

Vinguidens grundare Magnus Bergqvist anser att det finns ett bra knep för att klara av januari månad – ja, till och med må riktigt bra: att dricka ett glas vin av ett riktigt prisvärt märke.

Här är hans tre fynd i Systembolagets hyllor:

Läs mer om druvan Sangiovese här!

Bollo Sangiovese
2020
Bollo Sangiovese
Rak och enkel italienare för 79 kronor. Bra druva, Sangiovese, som annars är dominerande i Chianti. Nesoplino kommer från Emilia-Romagna, strax norr om Chianti. Vänta er inga under – men för 79 kronor är det ett kryddigt och fruktigt rött vin som jag menar många svenskar skulle tycka om.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
99 kr

Läs mer om druvan Tempranillo här!

Marques de Valencia Gran Reserva
2011
Marques de Valencia Gran Reserva
Mogen och bra spanjor, med väl utvecklad smak – för det modesta priset om 69 kronor. 100 procent på den inhemska druvan Tempranillo. Eftersom vinet kommer från Valencia, i södra Spanien, skulle man kunna rekommendera en paella med kött. Paella kommer från Valencia – och serveras oftast med skaldjur. Men till Marques de Valencia menar jag att det passar bättre med en köttvariant.
750 ml - 14% - Sockerhalt 2 g/l
69 kr

Läs mer om druvan Riesling här!

Schmetterling Riesling Trocken
2018
Schmetterling Riesling Trocken
Friskt och fint vin från Tyskland – på enbart Riesling som är regionens starka druva. Honungsmelon, päron, citrus – ja du ser ju själv. Det här är ett friskt och gott vin för ett pris som ger mersmak.
750 ml - 10% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
80 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vad kan jag göra med slattarna – eget vin?

Vad kan jag göra med slattarna – eget vin?

Att blanda eget vin på slattar blir sällan någon hit. Druvor, årgångar och regioner som blandas utan eftertanke blir i nio fall av tio oaptitliga. Så vad gör man då med vinet som (mot förmodan) blir..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
Stor guide – 10 vinbarer du inte får missa

Stor guide – 10 vinbarer du inte får missa

Finns det något bättre än att utforska trendiga vinbarer tillsammans med vännerna? Att få umgås över ett glas vin, testa nya viner och prata natten lång. Vi på Vinguiden har satt ihop en guide till ..

Läs mer
Fem fakta om dekantering

Fem fakta om dekantering

Att många röda viner bör luftas har du säkert hört talas om, men vad innebär det egentligen i praktiken? Här är fem fakta du kanske inte visste om dekantering, så att du kan njuta av dina viner till..

Läs mer
Vin till julbordet

Vin till julbordet

Nu kommer årets högtid för alla som älskar mat, mycket mat. Men samtidigt den stora utmaningen för oss som också älskar vin. Hur kombinera vin till julmaten är en fråga som får oss att ligga sömnlös..

Läs mer
Fem bästa naturviner till våren

Fem bästa naturviner till våren

Vem vill inte hälsa våren välkommen med lite vin? Och varför inte naturvin, det trendiga vinet som fortfarande är en smula kontroversiellt? Inga tillsatser och mycket lite svavel är definitionen på ..

Läs mer