HEM

Aktuellt

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndviner som inte gräver djupa hål i din plånbok.

Depression i januari är faktiskt vetenskapligt bevisat av brittiske psykologen, Cliff Arnall. Enligt honom är 24 januari den värsta dagen, och för att räkna ut detta använde han en matematisk formel där han vägde in faktorer som väder, privatekonomi och sannolikheten att man brutit sina nyårslöften.

Vinguidens grundare Magnus Bergqvist anser att det finns ett bra knep för att klara av januari månad – ja, till och med må riktigt bra: att dricka ett glas vin av ett riktigt prisvärt märke.

Här är hans tre fynd i Systembolagets hyllor:

Läs mer om druvan Sangiovese här!

Bollo Sangiovese
2020
Bollo Sangiovese
Rak och enkel italienare för 79 kronor. Bra druva, Sangiovese, som annars är dominerande i Chianti. Nesoplino kommer från Emilia-Romagna, strax norr om Chianti. Vänta er inga under – men för 79 kronor är det ett kryddigt och fruktigt rött vin som jag menar många svenskar skulle tycka om.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
111 kr

Läs mer om druvan Tempranillo här!

Marques de Valencia Gran Reserva
2011
Marques de Valencia Gran Reserva
Mogen och bra spanjor, med väl utvecklad smak – för det modesta priset om 69 kronor. 100 procent på den inhemska druvan Tempranillo. Eftersom vinet kommer från Valencia, i södra Spanien, skulle man kunna rekommendera en paella med kött. Paella kommer från Valencia – och serveras oftast med skaldjur. Men till Marques de Valencia menar jag att det passar bättre med en köttvariant.
750 ml - 14% - Sockerhalt 2 g/l
69 kr

Läs mer om druvan Riesling här!

Schmetterling Riesling Trocken
2018
Schmetterling Riesling Trocken
Friskt och fint vin från Tyskland – på enbart Riesling som är regionens starka druva. Honungsmelon, päron, citrus – ja du ser ju själv. Det här är ett friskt och gott vin för ett pris som ger mersmak.
750 ml - 10% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
82 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
Kaliforniska toppviner

Kaliforniska toppviner

Kalifornien har på mycket kort tid etablerat sig som ett av världens främsta vinområden, och om vi dessutom djupdyker i områden som Napa Valley, Monterey, Sonoma County och Paso Robles vet vi att vi..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Årets sista månad är här och så även mörkret. Tack och lov släpps det en massa spännande produkter nu i december som gör att vi lyckas hålla humöret uppe fram till jul. Här bjuds det på viner till l..

Läs mer
Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

I dag den 22 januari firas vinets dag runt om i Sverige. Tanken är att uppmuntra svensk vinkultur och att vi ska fira vinet genom att våga prova nya underbara sorter. Dagen till ära hålls en stor vi..

Läs mer
Stor guide: Några goda nyheter i fasta sortimentet

Stor guide: Några goda nyheter i fasta sortimentet

Ohelig allians, tysk fruktstund och vulkanvin. Det är några av nyheterna i Systembolagets fasta sortiment 1 mars. Här är några av pärlorna! Mousserande vin: [product] 159230 | Ett litet budgetfynd! ..

Läs mer
Vin som julklapp

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lug..

Läs mer