HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndviner som inte gräver djupa hål i din plånbok.

Depression i januari är faktiskt vetenskapligt bevisat av brittiske psykologen, Cliff Arnall. Enligt honom är 24 januari den värsta dagen, och för att räkna ut detta använde han en matematisk formel där han vägde in faktorer som väder, privatekonomi och sannolikheten att man brutit sina nyårslöften.

Vinguidens grundare Magnus Bergqvist anser att det finns ett bra knep för att klara av januari månad – ja, till och med må riktigt bra: att dricka ett glas vin av ett riktigt prisvärt märke.

Här är hans tre fynd i Systembolagets hyllor:

Läs mer om druvan Sangiovese här!

Bollo Sangiovese
2020
Bollo Sangiovese
Rak och enkel italienare för 79 kronor. Bra druva, Sangiovese, som annars är dominerande i Chianti. Nesoplino kommer från Emilia-Romagna, strax norr om Chianti. Vänta er inga under – men för 79 kronor är det ett kryddigt och fruktigt rött vin som jag menar många svenskar skulle tycka om.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
99 kr

Läs mer om druvan Tempranillo här!

Marques de Valencia Gran Reserva
2011
Marques de Valencia Gran Reserva
Mogen och bra spanjor, med väl utvecklad smak – för det modesta priset om 69 kronor. 100 procent på den inhemska druvan Tempranillo. Eftersom vinet kommer från Valencia, i södra Spanien, skulle man kunna rekommendera en paella med kött. Paella kommer från Valencia – och serveras oftast med skaldjur. Men till Marques de Valencia menar jag att det passar bättre med en köttvariant.
750 ml - 14% - Sockerhalt 2 g/l
69 kr

Läs mer om druvan Riesling här!

Schmetterling Riesling Trocken
2018
Schmetterling Riesling Trocken
Friskt och fint vin från Tyskland – på enbart Riesling som är regionens starka druva. Honungsmelon, päron, citrus – ja du ser ju själv. Det här är ett friskt och gott vin för ett pris som ger mersmak.
750 ml - 10% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
79 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Läsk 40 gånger sötare än vin – Nu blir det enk..

Läsk 40 gånger sötare än vin – Nu blir det enk..

Nu blir det lättare att hålla koll på sockerhalten i vin. I stället för att visa sockret i gram per liter kommer Systembolaget framöver att visa gram per 100 ml. De flesta viner innehåller en fyrtio..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
Tio vinfavoriter i oktober

Tio vinfavoriter i oktober

Över 2 000 viner i hyllan och närmare 12 000 diton om vi räknar med monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar så mycket det bara går och tipsar om återkommande favoriter blandat med nya, in..

Läs mer
Hur länge kan jag spara en öppnad flaska?

Hur länge kan jag spara en öppnad flaska?

Fredagkväll, ett glas vin eller två och sedan somna på soffan. Alla har vi varit där och kanske känt olust över att ha slösat en hel flaska. Men andas ut, vinet klarar sig! Bakterier ogillar i regel..

Läs mer
Vin till lax

Vin till lax

Vin till lax kan ju inte vara så svårt. Vitt, ska det vara. Eller? Gärna, men vilket? Och hur tillagar vi laxen? Steker, kokar, eller ska den vara rå? Och vilka tillbehör? Vinguiden guidar i den – f..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i juli

Anders Melldén tipsar: Nyheter i juli

Träffsäker Chablis, lättdrucket rött av pelavergadruvan från Piemonte och bubbel på burk. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under juli månad!  Mousserande viner: [product]164989|Läs..

Läs mer