HEM

Aktuellt

Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – kommer du?

Dags för ölfest! Söndagen den 12 februari är det äntligen dags för Super Bowl i USA. Finalmatchen i den amerikanska fotbollens högsta liga ska avgöras, och eventet är ofattbart stort. So what?

I samband med matchdagen passar många, läs alla, på att njuta av mängder av god öl – och knapra på snacks som får det att vattnas i den torraste av munnar. Det här om något fångar vårt intresse. Därför tipsar vi om det absolut godaste amerikanska ölet – och avslöjar vilka tillbehör som maxar smaken.

Super Bowl är sekundärt – vinnaren är det amerikanska ölet

Super Bowl har nästintill blivit till en egen helgdag i USA, Super Bowl Sunday. Man skulle kunna översätta det här till Super Beer Sunday. Vet du hur mycket öl som dricks under den stora festen? Läs noga nu. Över hela 1 200 miljoner liter öl.

Vi har skrapat fram guldklimparna bland alla dessa liter amerikanskt öl.

Kombinera det godaste ölet med de bästa snacksen

Lagunitas Maximus – en ung men odödlig klassiker

Lagunitas grundades i Kalifornien 1993 av Tony Magee. Sedan dess har Lagunitas kastat fram den ena hiten efter den andra. Det bästa snackset till din Maximus är helt klart friterade cheddar sticks. Är du hungrig? Lagunitas Maximus passar det amerikanska köket som handen i handsken. Trolla fram en kryddstark tacos eller den kladdigaste av cheeseburgare.

Lagunitas Maximus
Lagunitas Maximus
Maximus är en nyanserad och spännande imperial IPA med inslag av apelsinmarmelad, honung och tallbarr. Den svävar inte iväg utan behåller en distinkt smakupplevelse. En riktigt bra öl helt enkelt.
355 ml - 9% -
34.90 kr

Pabst Blue Ribbon – åldringen från Milwaukee

En Pabst är en Pabst. Ett amerikanskt öl med imponerande historia. Anno 1844 säger en hel del om erfarenheten som öl-hantverkare. Servera den riktigt kall och ställ fram en överfylld skål med krispiga chips, dränkta av kittlande havssalt.

Will Ferrell och Pabst – från en gammal goding till en annan

Reklamen fullkomligt haglar när det kommer till Super Bowl och öl. Den här reklamen för gamla Milwaukee är bara för skön.

Pabst Blue Ribbon Original
Pabst Blue Ribbon Original
Pabst Blue Ribbon är en trevlig ljus lager med stor smak av ljust bröd, söt honung och nyfiken mandarin.
330 ml - 4.7% -
15.30 kr

FW Peachy Bones – exklusiv dyrgrip med fransk ekfatslagring

Vad är nu det här? Kornmalt, vete, persika och humle = 37,5 cl öl för 139 kr?

Den här måste du prova. Peachy Bones är ett riktigt spännande suröl med inslag av halm, vit persika, havtorn, apelsin, nötter och det ljusaste av bröd. Peachy Bones bär upp sin korkhatt väl och i det här sammanhanget är faktiskt inte 139 kronor något överpris. Inte alls.

FW Peachy Bones
FW Peachy Bones
Nyanserad, fruktig, syrlig smak med inslag av fat, persika, halm, havtorn, apelsinskal, ljust bröd, nötter och kryddor.
375 ml - 6.1% -
139 kr

Amerikanskt öl – när det passar dig

Under Super Bowl töms det alltså en och annan bägare. När du sedan väljer att njuta av ett riktigt gott amerikanskt öl, det är upp till dig. Super Bowl Sunday 2023 är snart ett minne blott, men ölet kan du njuta av året om.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 spännande öl på tillfälligt besök

3 spännande öl på tillfälligt besök

Svenska bryggerier visar sin skicklighet med ny spännande öl. Just nu har du chansen att prova några stouts och ale på Systembolagets tillfälliga sortiment. Och om du gillar kaffe, kakao, lönnsirap,..

Läs mer
Mer öl och vin och mindre sprit

Mer öl och vin och mindre sprit

Så handlade svenskarna på Systembolaget inför påsken. Populäraste påskölet blev Mariestads Påskbrygd. Svenska folket dricker mindre sprit och mer öl och vin. Den trenden . har pågått under flera år ..

Läs mer
Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Oj, så många duktiga bryggare – och så mycket god svensk öl – det finns. Sverige har idag fler bryggerier än Belgien, som är världsberömt för sin långa ölkultur.  Här visar vi upp några ..

Läs mer
Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Sommar, sol och bad – och en riktigt kall öl. Vi har samlat somriga öl från inte mindre än tio olika länder. Hitta nya favoriter eller överraska vännerna på grillkvällen. Oslove – Norge [product]178..

Läs mer
Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans ..

Öl är kärlek på burk sägs det. Vad kan då passa bättre än kärleksöl till Alla hjärtans dag? Lagom till Valentindagen släpps flera hjärtliga sorter på Systembolaget. De lokala och småskaliga ölsorte..

Läs mer