HEM

Aktuellt

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa.

Öltrenden tar aldrig slut — den har slagit igenom brett i Sverige och är här för att stanna. Öl har blivit betydligt mycket mer än ”en stor stark”. Intresset är stort för IPA, APA, ale, imperial stout, suröl och andra härliga ölsorter. Öl har blivit en hobby och ett hantverk som allt fler upptäcker.

Öl kan också göra mycket för dina drinkar. Det blir allt populärare att blanda fräscha öldrinkar. Kombinationen av ölets malt- och humletoner tillsammans med fruktiga smaker blir smått oemotståndlig.

Här tipsar vi om sex fräscha öldrinkar som förenar det bästa från två världar. Upplev hur ölet tar drinkar till en ny nivå — vad sägs om den spännande asiatiska citrusen yuzu tillsammans med öl, ingefära, honung, mynta och mescal? Awesome! säger vi.

Beergarita

Nästan som en frozen margarita, men med öl.

2 st 33 cl flaskor med kall mexikansk ljus lager
2 cl tequila
1,5 dl frusen limejuice, något tinad
4 st limeklyftor

Gör så här:
Blanda öl, limejuice-kuber och tequila i en kanna, häll upp och garnera med limeklyftor

Hip Hops

Upplev en riktigt lyckad mix av kraftig humlekaraktär, sötaktig rom och syrliga toner från citron.

8 cl öl (IPA)
4 cl vit rom
2 cl sockerlag
Citron
Schweppes Lemon

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i rom, sockerlag och öl. Toppa med kall Schweppes Lemon och garnera med en citronskiva.

Gingereal Ale

Ingefära och ale – två ingredienser som är som skapta för varandra. För utan den ena eller den andra blir det ingen riktig Ginger Ale.

8 cl öl (Ale)
4 cl vodka
3 cl citronsaft
Färsk ingefära (bankad)
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Ta ett collins-glas och fyll det med is. Häll i vodka, ingefära, citronsaft och öl. Fyll upp glaset med kall Schweppes Ginger Ale och garnera med ingefära.

Yuzu Awesome

Yuzu är en asiatisk citrusfrukt. Inte så enkel att hitta färsk, men som juice säljs den i välsorterade matbutiker. Tur det, för Yuzu Awesome är enkel att älska.

8 cl öl (ljus lager)
4 cl mezcal
3 cl yuzujuice
3 cl sockerlag
1 cl persikosirap
Mynta
Schweppes Soda

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

Bee Nice

Alkoholfri öl, honung, vanilj och Schweppes Ginger Ale. Mer behöver man nästan inte säga. En lika god som frisk drink, helt enkelt.

5 cl alkoholfri öl
2 tsk honung
1 cl vaniljsirap
4 cl citronsaft
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i honung, vaniljsirap, citronsaft och öl. Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

Beermosa

En halv flaska veteöl (33cl)
6 cl cava
6 cl grapefruktjuice

Gör så här:
Pressa grapefrukt. Häll öl, cava och grapefruktjuice i ett glas och blanda försiktigt. Garnera med en klyfta grapefrukt.

Källa: Schweppes drinkgenerator m fl


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sex romdrinkar för höstfesten

Sex romdrinkar för höstfesten

Här är sex grymma romdrinkar du inte får missa, komponerade av sex prominenta bartenders vid lanseringen av den nya rommen Pacto Navio. Pacto Navio, en unik rom som är lagrad i tre månader på fransk..

Läs mer
6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

Whiskydrinkar är mer än bara varma Irish Coffee – de funkar lika bra som friska, spännande och kyliga sommardrinkar. Vi tror att de här drinkarna garanterat kommer att väcka din nyfikenhet. Aberfeld..

Läs mer
Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

I Sverige har vi en lång tradition av att brygga öl, allt från starka festöl till mer vardagliga mellan- och lättöl. De senaste 15 åren har ölhantverket fått sig ett uppsving och flera svenska mikro..

Läs mer
Halloweenöl – vi listar hela 8 öl att njuta av i hös..

Halloweenöl – vi listar hela 8 öl att njuta av i hös..

Vi har listat åtta spännande halloweenöl för dig att välja och vraka bland. Halloween närmar sig och är ett minst sagt välkommet tema i denna mörkrets årstid. Förutom bus, kalla vindar och skräckfil..

Läs mer
3 underbara drinkar med nyttiga inslag

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

Kan man njuta av en drink och samtidigt känna sig nyttig? Jodå, om du minskar lite på alkoholen och öser på med andra ingredienser. Här är tre perfekta drinkar som både är goda – och faktiskt ..

Läs mer
Rosa hallonöl lagom till sommaren

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Nu kommer den knallrosa hallonölen Halo från Nya Carnegiebryggeriet. – Det är helt otroliga mängder hallon i ölet, säger Lise Ljungman, provningsansvarig på bryggeriet. I går släpptes surölen Halo m..

Läs mer