HEM

Aktuellt

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa.

Öltrenden tar aldrig slut — den har slagit igenom brett i Sverige och är här för att stanna. Öl har blivit betydligt mycket mer än ”en stor stark”. Intresset är stort för IPA, APA, ale, imperial stout, suröl och andra härliga ölsorter. Öl har blivit en hobby och ett hantverk som allt fler upptäcker.

Öl kan också göra mycket för dina drinkar. Det blir allt populärare att blanda fräscha öldrinkar. Kombinationen av ölets malt- och humletoner tillsammans med fruktiga smaker blir smått oemotståndlig.

Här tipsar vi om sex fräscha öldrinkar som förenar det bästa från två världar. Upplev hur ölet tar drinkar till en ny nivå — vad sägs om den spännande asiatiska citrusen yuzu tillsammans med öl, ingefära, honung, mynta och mescal? Awesome! säger vi.

Beergarita

Nästan som en frozen margarita, men med öl.

2 st 33 cl flaskor med kall mexikansk ljus lager
2 cl tequila
1,5 dl frusen limejuice, något tinad
4 st limeklyftor

Gör så här:
Blanda öl, limejuice-kuber och tequila i en kanna, häll upp och garnera med limeklyftor

Hip Hops

Upplev en riktigt lyckad mix av kraftig humlekaraktär, sötaktig rom och syrliga toner från citron.

8 cl öl (IPA)
4 cl vit rom
2 cl sockerlag
Citron
Schweppes Lemon

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i rom, sockerlag och öl. Toppa med kall Schweppes Lemon och garnera med en citronskiva.

Gingereal Ale

Ingefära och ale – två ingredienser som är som skapta för varandra. För utan den ena eller den andra blir det ingen riktig Ginger Ale.

8 cl öl (Ale)
4 cl vodka
3 cl citronsaft
Färsk ingefära (bankad)
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Ta ett collins-glas och fyll det med is. Häll i vodka, ingefära, citronsaft och öl. Fyll upp glaset med kall Schweppes Ginger Ale och garnera med ingefära.

Yuzu Awesome

Yuzu är en asiatisk citrusfrukt. Inte så enkel att hitta färsk, men som juice säljs den i välsorterade matbutiker. Tur det, för Yuzu Awesome är enkel att älska.

8 cl öl (ljus lager)
4 cl mezcal
3 cl yuzujuice
3 cl sockerlag
1 cl persikosirap
Mynta
Schweppes Soda

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

Bee Nice

Alkoholfri öl, honung, vanilj och Schweppes Ginger Ale. Mer behöver man nästan inte säga. En lika god som frisk drink, helt enkelt.

5 cl alkoholfri öl
2 tsk honung
1 cl vaniljsirap
4 cl citronsaft
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i honung, vaniljsirap, citronsaft och öl. Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

Beermosa

En halv flaska veteöl (33cl)
6 cl cava
6 cl grapefruktjuice

Gör så här:
Pressa grapefrukt. Häll öl, cava och grapefruktjuice i ett glas och blanda försiktigt. Garnera med en klyfta grapefrukt.

Källa: Schweppes drinkgenerator m fl


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink, eller Cold Brew som det kallas i USA. Låt dig inspireras av fem läskande kaffedrinkar,..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Tjeckiska favoriten tillbaka – med en prisvinn..

Tjeckiska favoriten tillbaka – med en prisvinn..

Ta på lederhosen, fram med surkålen, koka knödeln och drick en prisvinnande oktoberöl. Nu kommer Primátor Oktoberfestive Lager till alla Systembolagsbutiker. Coronapandemin har stoppat många fester ..

Läs mer
Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke. Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs ..

Läs mer
Halloweendrinkar som är läskigt goda

Halloweendrinkar som är läskigt goda

Vad sägs om en djävulskt god drink på halloween? Här har du recepten på dryckerna som passar en söndag i skräckens tecken, en Bloody Devil eller en Devil´s Disguise. Vi svenskar kallar lördagen den ..

Läs mer