HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa.

Öltrenden tar aldrig slut — den har slagit igenom brett i Sverige och är här för att stanna. Öl har blivit betydligt mycket mer än ”en stor stark”. Intresset är stort för IPA, APA, ale, imperial stout, suröl och andra härliga ölsorter. Öl har blivit en hobby och ett hantverk som allt fler upptäcker.

Öl kan också göra mycket för dina drinkar. Det blir allt populärare att blanda fräscha öldrinkar. Kombinationen av ölets malt- och humletoner tillsammans med fruktiga smaker blir smått oemotståndlig.

Här tipsar vi om sex fräscha öldrinkar som förenar det bästa från två världar. Upplev hur ölet tar drinkar till en ny nivå — vad sägs om den spännande asiatiska citrusen yuzu tillsammans med öl, ingefära, honung, mynta och mescal? Awesome! säger vi.

Beergarita

Nästan som en frozen margarita, men med öl.

2 st 33 cl flaskor med kall mexikansk ljus lager
2 cl tequila
1,5 dl frusen limejuice, något tinad
4 st limeklyftor

Gör så här:
Blanda öl, limejuice-kuber och tequila i en kanna, häll upp och garnera med limeklyftor

Hip Hops

Upplev en riktigt lyckad mix av kraftig humlekaraktär, sötaktig rom och syrliga toner från citron.

8 cl öl (IPA)
4 cl vit rom
2 cl sockerlag
Citron
Schweppes Lemon

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i rom, sockerlag och öl. Toppa med kall Schweppes Lemon och garnera med en citronskiva.

Gingereal Ale

Ingefära och ale – två ingredienser som är som skapta för varandra. För utan den ena eller den andra blir det ingen riktig Ginger Ale.

8 cl öl (Ale)
4 cl vodka
3 cl citronsaft
Färsk ingefära (bankad)
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Ta ett collins-glas och fyll det med is. Häll i vodka, ingefära, citronsaft och öl. Fyll upp glaset med kall Schweppes Ginger Ale och garnera med ingefära.

Yuzu Awesome

Yuzu är en asiatisk citrusfrukt. Inte så enkel att hitta färsk, men som juice säljs den i välsorterade matbutiker. Tur det, för Yuzu Awesome är enkel att älska.

8 cl öl (ljus lager)
4 cl mezcal
3 cl yuzujuice
3 cl sockerlag
1 cl persikosirap
Mynta
Schweppes Soda

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

Bee Nice

Alkoholfri öl, honung, vanilj och Schweppes Ginger Ale. Mer behöver man nästan inte säga. En lika god som frisk drink, helt enkelt.

5 cl alkoholfri öl
2 tsk honung
1 cl vaniljsirap
4 cl citronsaft
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i honung, vaniljsirap, citronsaft och öl. Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

Beermosa

En halv flaska veteöl (33cl)
6 cl cava
6 cl grapefruktjuice

Gör så här:
Pressa grapefrukt. Häll öl, cava och grapefruktjuice i ett glas och blanda försiktigt. Garnera med en klyfta grapefrukt.

Källa: Schweppes drinkgenerator m fl


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så firar du internationella öldagen

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl. Sveriges Bryggerier har utse..

Läs mer
Sveriges bästa Gin & tonic är korad

Sveriges bästa Gin & tonic är korad

I början av september genomfördes finalen i tävlingen “Sveriges Bästa Gin & Tonic”. Av de sex finalisterna korades bartendern Anton Petersson till vinnare i bartenderkategorin och läraren Mårten..

Läs mer
Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Världens största ölfestival har tyvärr ställts in. Men kommer det att hindra dig från att ha en egen Oktoberfest hemma med vännerna? Det finns många oktoberfest-öl att välja på – här ger vi di..

Läs mer
Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Sol, vind och vatten, höga berg och kalla öl… Visst är det väl så den gamla låten av Ted Gärdestad går? Skämt åsido, vad passar bättre en varm sommarkväll än en kall och god öl. För att hjälpa dig p..

Läs mer
Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Här är nya fruktölet som är lika uppfriskande som en sommarcocktail. Rodenbach FruitAge är en blandning av öl, körsbär och fläder som ger syrliga och fruktiga toner. Ren förfriskning för såväl ölnör..

Läs mer
”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

Hur ska man fira sin 100:e födelsedag och vara i god form? Jane Kahler från USA har svaret: – Min favoritdryck har alltid varit vin och öl, och jag älskar pepperonipizza, säger hon. Amerikansk medi..

Läs mer