HEM

Aktuellt

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa.

Öltrenden tar aldrig slut — den har slagit igenom brett i Sverige och är här för att stanna. Öl har blivit betydligt mycket mer än ”en stor stark”. Intresset är stort för IPA, APA, ale, imperial stout, suröl och andra härliga ölsorter. Öl har blivit en hobby och ett hantverk som allt fler upptäcker.

Öl kan också göra mycket för dina drinkar. Det blir allt populärare att blanda fräscha öldrinkar. Kombinationen av ölets malt- och humletoner tillsammans med fruktiga smaker blir smått oemotståndlig.

Här tipsar vi om sex fräscha öldrinkar som förenar det bästa från två världar. Upplev hur ölet tar drinkar till en ny nivå — vad sägs om den spännande asiatiska citrusen yuzu tillsammans med öl, ingefära, honung, mynta och mescal? Awesome! säger vi.

Beergarita

Nästan som en frozen margarita, men med öl.

2 st 33 cl flaskor med kall mexikansk ljus lager
2 cl tequila
1,5 dl frusen limejuice, något tinad
4 st limeklyftor

Gör så här:
Blanda öl, limejuice-kuber och tequila i en kanna, häll upp och garnera med limeklyftor

Hip Hops

Upplev en riktigt lyckad mix av kraftig humlekaraktär, sötaktig rom och syrliga toner från citron.

8 cl öl (IPA)
4 cl vit rom
2 cl sockerlag
Citron
Schweppes Lemon

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i rom, sockerlag och öl. Toppa med kall Schweppes Lemon och garnera med en citronskiva.

Gingereal Ale

Ingefära och ale – två ingredienser som är som skapta för varandra. För utan den ena eller den andra blir det ingen riktig Ginger Ale.

8 cl öl (Ale)
4 cl vodka
3 cl citronsaft
Färsk ingefära (bankad)
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Ta ett collins-glas och fyll det med is. Häll i vodka, ingefära, citronsaft och öl. Fyll upp glaset med kall Schweppes Ginger Ale och garnera med ingefära.

Yuzu Awesome

Yuzu är en asiatisk citrusfrukt. Inte så enkel att hitta färsk, men som juice säljs den i välsorterade matbutiker. Tur det, för Yuzu Awesome är enkel att älska.

8 cl öl (ljus lager)
4 cl mezcal
3 cl yuzujuice
3 cl sockerlag
1 cl persikosirap
Mynta
Schweppes Soda

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

Bee Nice

Alkoholfri öl, honung, vanilj och Schweppes Ginger Ale. Mer behöver man nästan inte säga. En lika god som frisk drink, helt enkelt.

5 cl alkoholfri öl
2 tsk honung
1 cl vaniljsirap
4 cl citronsaft
Schweppes Ginger Ale

Gör så här:
Fyll ett collinsglas med is. Häll i honung, vaniljsirap, citronsaft och öl. Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.

Beermosa

En halv flaska veteöl (33cl)
6 cl cava
6 cl grapefruktjuice

Gör så här:
Pressa grapefrukt. Häll öl, cava och grapefruktjuice i ett glas och blanda försiktigt. Garnera med en klyfta grapefrukt.

Källa: Schweppes drinkgenerator m fl


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Den irländska stouten Guinness ger sig in i julfirandet. Tillsammans med den prisbelönte bartendern Jens Dahlberg har Guinness tagit fram två moderna tolkningar av den klassiska glöggen – i cocktail..

Läs mer
Skåla in Bålens dag

Skåla in Bålens dag

Bålen – den ultimata välkomstdrinken som vi älskar så pass mycket att den till och med fått en egen dag. Bålens dag den 20 september instiftades för att uppmana till umgänge med vänner och familj. S..

Läs mer
Fräscha bålen ordnar festen

Fräscha bålen ordnar festen

Sommarbålen har gjort comeback och blivit trendigt igen. Bålskålen räcker till många och kan pigga upp såväl födelsedagar som trädgårdsfester och grillkvällar. Vinguiden har tagit fram de fem godast..

Läs mer
4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

Högtryck och värme är på väg att skölja över Sverige. Då kanske du vill förbereda dig på svalkande drinkar? Här ger vi recepten på såväl klassiker som mindre kända bubbeldrinkar. Alla har en sak gem..

Läs mer
Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Får det lov att vara en stor stark för 119 kr? Men det belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge är inte vilken bärs som helst. Den har kallats världens bästa öl och vunnit mängder av priset. Den 2 au..

Läs mer
Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Punsch till Valborg – det är sen gammalt. Valborg är en mysig tradition där vi tar farväl av det sista kalla vintermörkret i förberedelse inför den sköna sommaren. En klassiker framför brasan är att..

Läs mer