HEM

Aktuellt

Ska du ha en jänkare? Fem amerikanska drycker för ett lyckat 4 juli

Dags att fira med amerikanska drycker! The land of the free and the home of the brave – den amerikanska nationaldagen, 4th of July, är på intåg, och vad passar då bättre än att skölja ner med något äkta made in America. Vi listar fem ljuvliga jänkare åt dig och utropar ett fyrverkerisprakande hurra!

1. American Dream, Cabernet Sauvignon, 2021

American Dream Cabernet Sauvignon
2021
American Dream Cabernet Sauvignon
Dröm dig bort till det stora landet i väst med en smutt av American Dream. Detta är ett rött kaliforniskt vin med mycket fruktig smak och doft, som för tankarna till svarta vinbär, plommon, mynta, choklad och vanilj. Passar utmärkt till mörkt och gärna grillat kött från exempelvis lamm, nöt eller vilt.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
367 kr

2. Bee you, California White, 2021

Bee You California White
2021
Bee You California White
Ett snällt vitt vin – både i smak och utförande! Bee You är ett miljöcertifierat, veganvänligt vin med en pet-flaska som har ett lågt klimatavtryck. Den fruktiga smaken bjuder på utsökta inslag av gula äpplen, torkad ananas, citrus och kryddor. Serveras kyld som pricken över i:et till vegetariskt, fisk eller kyckling.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
91 kr

3. Sierra Nevada, Atomic Torpedo

Sierra Nevada Atomic Torpedo
Sierra Nevada Atomic Torpedo
Lägg en T-bone på grillen och servera en riktigt god öl, som alla kommer att prata om länge. Atomic Torpedo är en imperial IPA från Sierra Nevada Brewing i North Carolina och innehåller mycket mer humle och malt än en vanlig IPA. Med sin tydliga beska och humlearom, söta inslag av fruktkaka och honung samt toner av apelsinmarmelad, tallbarr och kryddor passar denna öl perfekt till det grillade lammet eller entrecoten. All American style!
355 ml - 9.2% -
34.90 kr

4. Rickhouse, Cask Strength Bourbon

Rickhouse Cask Strength Bourbon
Rickhouse Cask Strength Bourbon
För den som gillar whisky bjuds det här på en mycket smakrik bourbon från Gold Bars. Den har en nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat och toner av bland annat kaffe, choklad, smörkola, dadlar, torkade aprikoser och kanel. Denna goding har lagrats på nya, hårt rostade, amerikanska ekfat och kan drickas rumstempererad som en avec till kaffet eller användas som en härligt lyxig ingrediens i nationaldagsdrinken.
700 ml - 51.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
552 kr

5. Westward Single Malt, Pinot Noir Cask

Westward Single Malt Pinot Noir Cask
Westward Single Malt Pinot Noir Cask
Rye whisky eller bourbon? Inte denna gång! Ett allt vanligare inslag på whiskyhimlen är nämligen amerikansk maltwhisky, som det här stolta exemplaret från producenten Westward. Istället för majs eller råg görs whiskyn på kornmalt och bjuder på en komplex smak med tydlig fatkaraktär och inslag av bland annat pekannötter, mjölkchoklad, torkad frukt och vaniljfudge. Serveras som en rumstempererad avec lagom till fyrverkerierna.
700 ml - 45% -
794 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Cabernet Sauvignon – världens mest berömda dru..

Cabernet Sauvignon – världens mest berömda dru..

Den druva som flest personer hört talas om, även om den kan vara svår att uttala, är utan tvekan Cabernet Sauvignon. Druvan odlas över hela världen och passar dessutom utmärkt att lagra, vilket bidr..

Läs mer
Kalifornisk Cabernet sätter trenden

Kalifornisk Cabernet sätter trenden

Cabernet Sauvignon och Kalifornien är en närmast optimal kombo, som har satt trenden för hur ett riktigt spännande vin på den forna druvan från Bordeaux ska smaka. Vinguiden gav druvan ytterligare e..

Läs mer
Fira 4th of July med smakfulla viner från USA

Fira 4th of July med smakfulla viner från USA

Den 4 juli är en stor dag ”over there”. Det viftas glatt med stjärnbeprydda rödvita flaggor under en himmel som snabbt fylls med glitter, krutrök och glamour. New York vill så klart vara bäst och av..

Läs mer
Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Dags för ölfest! Söndagen den 12 februari är det äntligen dags för Super Bowl i USA. Finalmatchen i den amerikanska fotbollens högsta liga ska avgöras, och eventet är ofattbart stort. So what? I sam..

Läs mer
Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Redan 1855 kom klassificeringen över delar av vin från Bordeaux. Än i dag är den kontroversiell, inte minst med tanke på att vinvärlden ser helt annorlunda ut i dag än vad den gjorde då. Eller? Ving..

Läs mer
Liten svart knöl sätter Kroatien på gastrokartan

Liten svart knöl sätter Kroatien på gastrokartan

Kroatien har gjort en succéartad resa i kulinariska sammanhang. Inte bara för att den lilla svarta knölen, tryffeln alltså, tillsammans med ostron, nu placerat landet på den gastronomiska kartan. Ut..

Läs mer