HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hjälp av några enkla redskap.

Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta reglerna för alkoholförsäljning i Sverige att det görs. I andra länder har dock ölkalendrar blivit mycket populära och nu laddar folk upp inför advent. Det har varit en tydlig trend de senaste åren med julkalendrar som har plats för 24 burkar eller flaskor. Det ser lockande ut på bilder – och det är en chans för bryggerierna att lansera sina special-öl.

Sajten Beerwulf.com säljer en julkalender med 24 öl i en kartong som liknar ett ombonat hus.
”Våra favoritbryggerier BrewDog och Beavertown får sällskap av stora namn från Belgien, Nederländerna och USA. Kalendern är fylld av både IPA, lager, suröl och weissbier” skriver sajten.

Sajten Beer52 har ett liknande upplägg: öl från olika delar av världen till ett pris på totalt 600 kr.
”Några bryggerier som är representerade är Vocation, La Trappe, Gipsy Hill, O’Brother, Rothaus, De Molen, Virginia Beer Co och Tempest”.

Om du inte har möjlighet att ta dig utomlands går det faktiskt utmärkt att bygga din egen ölkalender – eller varför inte bort den till någon du vill göra extra glad.

FAKTA

Gör din egna öl-julkalender

Köp 24 olika sorter med öl på systembolaget
1.Ta en tom låda eller ett tomt ölflak
2. Måla och klistra fast 24 luckor
3. Lägg i ölen
4. Vänta otåligt till första advent
Läs mer

Du kanske även vill läsa dessa