HEM

Aktuellt

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hjälp av några enkla redskap.

Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta reglerna för alkoholförsäljning i Sverige att det görs. I andra länder har dock ölkalendrar blivit mycket populära och nu laddar folk upp inför advent. Det har varit en tydlig trend de senaste åren med julkalendrar som har plats för 24 burkar eller flaskor. Det ser lockande ut på bilder – och det är en chans för bryggerierna att lansera sina special-öl.

Sajten Beerwulf.com säljer en julkalender med 24 öl i en kartong som liknar ett ombonat hus.
”Våra favoritbryggerier BrewDog och Beavertown får sällskap av stora namn från Belgien, Nederländerna och USA. Kalendern är fylld av både IPA, lager, suröl och weissbier” skriver sajten.

Sajten Beer52 har ett liknande upplägg: öl från olika delar av världen till ett pris på totalt 600 kr.
”Några bryggerier som är representerade är Vocation, La Trappe, Gipsy Hill, O’Brother, Rothaus, De Molen, Virginia Beer Co och Tempest”.

Om du inte har möjlighet att ta dig utomlands går det faktiskt utmärkt att bygga din egen ölkalender – eller varför inte bort den till någon du vill göra extra glad.

FAKTA

Gör din egna öl-julkalender

Köp 24 olika sorter med öl på systembolaget
1.Ta en tom låda eller ett tomt ölflak
2. Måla och klistra fast 24 luckor
3. Lägg i ölen
4. Vänta otåligt till första advent
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Julöl – det perfekta sällskapet till julmaten

Julöl – det perfekta sällskapet till julmaten

Visste du att det infördes en lag på att brygga julöl under 1200-talet? Jo, så viktigt var det tydligen. Även om ingen idag längre kräver att det bryggs julöl, väljer fortfarande många svenskar att ..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Maj månads första nyhetssläpp är här fullspäckad med spännande dryckesnyheter. Vad sägs om bag-in-box-öl? Det är andra gången någonsin i Sverige. Eller får det lov att vara en exklusiv riesling-sekt..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Världens största ölfestival har tyvärr ställts in. Men kommer det att hindra dig från att ha en egen Oktoberfest hemma med vännerna? Det finns många oktoberfest-öl att välja på – här ger vi di..

Läs mer