HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hjälp av några enkla redskap.

Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta reglerna för alkoholförsäljning i Sverige att det görs. I andra länder har dock ölkalendrar blivit mycket populära och nu laddar folk upp inför advent. Det har varit en tydlig trend de senaste åren med julkalendrar som har plats för 24 burkar eller flaskor. Det ser lockande ut på bilder – och det är en chans för bryggerierna att lansera sina special-öl.

Sajten Beerwulf.com säljer en julkalender med 24 öl i en kartong som liknar ett ombonat hus.
”Våra favoritbryggerier BrewDog och Beavertown får sällskap av stora namn från Belgien, Nederländerna och USA. Kalendern är fylld av både IPA, lager, suröl och weissbier” skriver sajten.

Sajten Beer52 har ett liknande upplägg: öl från olika delar av världen till ett pris på totalt 600 kr.
”Några bryggerier som är representerade är Vocation, La Trappe, Gipsy Hill, O’Brother, Rothaus, De Molen, Virginia Beer Co och Tempest”.

Om du inte har möjlighet att ta dig utomlands går det faktiskt utmärkt att bygga din egen ölkalender – eller varför inte bort den till någon du vill göra extra glad.

FAKTA

Gör din egna öl-julkalender

Köp 24 olika sorter med öl på systembolaget
1.Ta en tom låda eller ett tomt ölflak
2. Måla och klistra fast 24 luckor
3. Lägg i ölen
4. Vänta otåligt till första advent
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Älskar du både öl och hårdrock? Grattis, nu kommer alla Iron Maidens album som ölkapsyler. Ölet Trooper säljs sedan flera år tillbaka på Systembolaget. För att fira vart och ett av Iron Maidens ikon..

Läs mer
Julen redan här – med glögg, öl och cider

Julen redan här – med glögg, öl och cider

Nu är det jul igen – redan i november! Julens läckerheter tar nu plats i hyllorna på Systembolaget. 85 olika sorters julöl, glögg och julsnaps intar nu hyllorna under ett par månader framåt. Svenska..

Läs mer
Efter succén –  visar rätta färgerna med alkoh..

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoh..

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger. – Vi ville ha en förpackning s..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Ölkalendern för ett nytt sundare år

Ölkalendern för ett nytt sundare år

Här är ölkalendern för alla som ska ge ett nyårslöfte om att minska alkoholintaget. Heineken har tagit fram en alkoholfri öl, men vill att öl-fantaster ska få få njuta av smaken i alla fall. En del ..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer