HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare av rosévinet Whispering Angel.

För bara några år sedan sågs de som söta skräpviner för tonåringar i USA. Men rosévinerna har gjort en stark comeback och på den fjärde juli postade många amerikaner att de drack rosévin hela dagen.
– Största anledningen till att rosé har kommit tillbaka är att kvaliteten har förbättrats otroligt. Tack vara bättre vinmakande, säger vinhandlaren Lindsay Cornelissen till Huffpost.

Flera kändisar har också gjort sitt för att höja rosévinets status. Jon Bon Jovi, Brad Pitt och Angelina Jolie har släppt sina egna roséviner. Senast i raden att outa sig som roséälskare är David Beckham. På instagram postar han inlägg där han berättar att han gillar det exklusiva rosévinet Whispering Angel. Om Beckham fått betalt eller inte är okänt.

Trenden har gjort att nästan alla amerikanska vinmakare har släppt sina egna roséviner. I dag finns det 550 olika rosésorter som görs i USA.

Whispering Angel
2017
Whispering Angel
750 ml - 13% -
189 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

De italienska myndigheterna har till slut gett sitt godkännande. Rosé-prosecco får produceras. Det betyder att vi kan njuta av det nya bubblet i början av nästa år. – Vi är tacksamma över att äntlig..

Läs mer
Rosévinet som inspirerats av musik

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare. – Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgst..

Läs mer
Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du å..

Läs mer
Världens största vinmarknad

Världens största vinmarknad

USA är världens största vinmarknad. Men vägen dit har inte varit problemfri. Spritförbud, ointresse kring vin och en matkultur som inte alltid rimmat väl med vinintag har stört. Tills nu. Det är ida..

Läs mer
Världens dyraste rosévin

Världens dyraste rosévin

Är världens dyraste rosévin även världens bästa? Meningarna går isär, naturligtvis, själva utnämnandet är bara det kontroversiellt. Vinguiden har provat vinet och är… stum av förundran. Nu har vi dr..

Läs mer
Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Har du en romantisk middag med musik och tända ljus inplanerad och behöver dejtvin? Det löser vi! Här har vi listat våra favoritviner till dejten.  Att dejta ska vara spännande och kul, oavsett om d..

Läs mer