HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare av rosévinet Whispering Angel.

För bara några år sedan sågs de som söta skräpviner för tonåringar i USA. Men rosévinerna har gjort en stark comeback och på den fjärde juli postade många amerikaner att de drack rosévin hela dagen.
– Största anledningen till att rosé har kommit tillbaka är att kvaliteten har förbättrats otroligt. Tack vara bättre vinmakande, säger vinhandlaren Lindsay Cornelissen till Huffpost.

Flera kändisar har också gjort sitt för att höja rosévinets status. Jon Bon Jovi, Brad Pitt och Angelina Jolie har släppt sina egna roséviner. Senast i raden att outa sig som roséälskare är David Beckham. På instagram postar han inlägg där han berättar att han gillar det exklusiva rosévinet Whispering Angel. Om Beckham fått betalt eller inte är okänt.

Trenden har gjort att nästan alla amerikanska vinmakare har släppt sina egna roséviner. I dag finns det 550 olika rosésorter som görs i USA.

Whispering Angel

Whispering Angel 2017

Art.nr: 72454 - Pris: 189 kr


Du kanske även vill läsa dessa