HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare av rosévinet Whispering Angel.

För bara några år sedan sågs de som söta skräpviner för tonåringar i USA. Men rosévinerna har gjort en stark comeback och på den fjärde juli postade många amerikaner att de drack rosévin hela dagen.
– Största anledningen till att rosé har kommit tillbaka är att kvaliteten har förbättrats otroligt. Tack vara bättre vinmakande, säger vinhandlaren Lindsay Cornelissen till Huffpost.

Flera kändisar har också gjort sitt för att höja rosévinets status. Jon Bon Jovi, Brad Pitt och Angelina Jolie har släppt sina egna roséviner. Senast i raden att outa sig som roséälskare är David Beckham. På instagram postar han inlägg där han berättar att han gillar det exklusiva rosévinet Whispering Angel. Om Beckham fått betalt eller inte är okänt.

Trenden har gjort att nästan alla amerikanska vinmakare har släppt sina egna roséviner. I dag finns det 550 olika rosésorter som görs i USA.

Whispering Angel
2017
Whispering Angel
750 ml - 13% -
189 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
Hollywoodstjärnan: Därför gör vi vegan-vin

Hollywoodstjärnan: Därför gör vi vegan-vin

Ett organiskt och veganskt vin skapat av en Hollywoodstjärna. Jodå, nu har en ny flaska kommit ut på marknaden. – Det har varit en två år lång process att komma fram till det här vinet, säger Camero..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
3 vintips i trälåda

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även a..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Här är ett nytt italienskt rosévin som hyllar havet och kärleken. Aqua di Venus ska få oss att njuta extra mycket av sommaren, är det tänkt. – Eftersmaken stannar kvar länge i munnen för att påminna..

Läs mer