HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om det bästa.

E.Guigal Côtes-du-Rhône Rosé

E.Guigal Côtes-du-Rhône Rosé 2016

Doftrik, fruktig rosé med minerala inslag och en liten parfymerad ton. Bra balans i smak, liten bitter, röd äppelfruktig ton, bra längd med fin strävhet och en försiktig pepprighet som biter sig fast.
Art.nr: 72773 - Pris: 119.00 kr

Reichsrat von Buhl Spätburgunder Rosé

Reichsrat von Buhl Spätburgunder Rosé 2016

Aningen knuten i doft, inslag av jordgubbar, balanserad med inslag av citrus och röda äpplen. Minerala toner i smak, liten beska, inslag av röda äpplen med sträv ton och försiktig vitpepparkaraktär i avslut.
Art.nr: 73298 - Pris: 149 kr

Pol Roger Brut Rosé

Pol Roger Brut Rosé 2012

Sötaktig, inslag av mogna jordgubbar i utvecklad stil, aromatisk med karaktär även av hallon, liten fatton i uttrycksfull stil. Tydlig mognadston, inslag av solmogna jordgubbar, skogshallon, liten pepprig ton med rejäl syra och lång eftersmak med eleganta, lätt rostade toner.
Art.nr: 77071 - Pris: 639 kr

Les Pins Couchés Rosé

Les Pins Couchés Rosé 2018

Inslag av röda bär, blåbär, röd frukt, bra balans i doftrik stil. Viss strävhet i smak, bra fruktighet, röda bär, röda äpplen, inslag av blåbär och en liten mineral karaktär.
Art.nr: 74510 - Pris: 149 kr

Minuty Prestige Rosé

Minuty Prestige Rosé 2020

Bra frukttoner, inslag av smultron, hallon i frisk stil, inslag också av rosor, mineral och fräschör. Karaktärsfull rosé med mycket fruktiga inslag, karaktär av smultron, vildhallon, röda äpplen och en lång eftersmak i välbalanserad, fräsch stil.
Art.nr: 79353 - Pris: 169 kr


Du kanske även vill läsa dessa