HEM

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om det bästa.

E.Guigal Côtes-du-Rhône Rosé

E.Guigal Côtes-du-Rhône Rosé 2016

Doftrik, fruktig rosé med minerala inslag och en liten parfymerad ton. Bra balans i smak, liten bitter, röd äppelfruktig ton, bra längd med fin strävhet och en försiktig pepprighet som biter sig fast.
Art.nr: 72773 - Pris: 119.00 kr

Reichsrat von Buhl Spätburgunder Rosé

Reichsrat von Buhl Spätburgunder Rosé 2016

Aningen knuten i doft, inslag av jordgubbar, balanserad med inslag av citrus och röda äpplen. Minerala toner i smak, liten beska, inslag av röda äpplen med sträv ton och försiktig vitpepparkaraktär i avslut.
Art.nr: 73298 - Pris: 149 kr

Pol Roger Brut Rosé

Pol Roger Brut Rosé 2012

Sötaktig, inslag av mogna jordgubbar i utvecklad stil, aromatisk med karaktär även av hallon, liten fatton i uttrycksfull stil. Tydlig mognadston, inslag av solmogna jordgubbar, skogshallon, liten pepprig ton med rejäl syra och lång eftersmak med eleganta, lätt rostade toner.
Art.nr: 77071 - Pris: 629 kr

Les Pins Couchés Rosé

Les Pins Couchés Rosé 2018

Inslag av röda bär, blåbär, röd frukt, bra balans i doftrik stil. Viss strävhet i smak, bra fruktighet, röda bär, röda äpplen, inslag av blåbär och en liten mineral karaktär.
Art.nr: 74510 - Pris: 149 kr

Minuty Prestige Rosé

Minuty Prestige Rosé 2019

Bra frukttoner, inslag av smultron, hallon i frisk stil, inslag också av rosor, mineral och fräschör. Karaktärsfull rosé med mycket fruktiga inslag, karaktär av smultron, vildhallon, röda äpplen och en lång eftersmak i välbalanserad, fräsch stil.
Art.nr: 79353 - Pris: 169 kr


Du kanske även vill läsa dessa