HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälpa dig med drycken!

5 mustiga julöl

Många är vi som tycker att julbordet inte är komplett utan en riktigt god julöl. Här är våra fem bästa öl-tips man bara inte får missa!

1. Grebbestad Jul Ale

Grebbestad Jul Ale
Grebbestad Jul Ale
Klassiska Grebbestad hör hemma på alla julbord. Dess maltiga smak med inslag av knäck, nötter, fruktkaka och dadlar passar alldeles utmärkt till de flesta kötträtter. Passar även som sällskapsdryck.
330 ml - 5.6% -
26.60 kr

2. HO!HO!HO! Amber Christmas Ale

HO!HO!HO! Amber Christmas Ale Glutenfri
HO!HO!HO! Amber Christmas Ale Glutenfri
Glutenintolerant? Inga problem! Denna glutenfria, brittiska julöl är riktig god med smak av apelsinskal, choklad, mörk sirap och knäck. Är även en bra match för det vegetariska julbordet.
500 ml - 4.5% -
27.90 kr

3. Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas
Gouden Carolus Christmas
Till julosten passar denna belgiska julöl. Dess söta smak har inslag av honung, torkade fikon och katrinplommon som smakar väldigt gott tillsammans med vörtbröd och julostens sälta.
330 ml - 10% -
32 kr

4. Nils Oscar Alkoholfri Julöl

Nils Oscar Alkoholfri Julöl
Nils Oscar Alkoholfri Julöl
Detta alkoholfria alternativ funkar lika bra till kött och fågel, som till ett vegetariskt eller veganskt julbord. En maltig smak med inslag av apelsin, knäck och torkad frukt.
330 ml - 0.4% -
18.50 kr

5. Sösdala Julöl

Sösdala Julöl
Sösdala Julöl
Sösdalas julöl är ett gott alternativ att duka fram till julskinkan. En kryddigare ale med smak av ingefära, torkad frukt och mörkt bröd.
330 ml - 4.8% -
29.90 kr

5 goda viner att avnjuta i jul

Rött vin är för många förstahandsvalet till julbordet. Men visst kan även vita viner passa lika bra. Här är våra fem favoriter för dig som väljer vin på julafton.

1. Saint Louis

Saint Louis Pinot Noir
2020
Saint Louis Pinot Noir
En mjuk Pinot Noir med bärig smak som passar bra till ljust kött och fisk. Perfekt för både julskinka och lax med andra ord.
1000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
99 kr

2. Ruffino

Ruffino Chianti
2021
Ruffino Chianti
Ett ekologiskt alternativ för ett schysstare julbord. Detta italienska, bäriga vin har inslag av hallon, körsbär, blåbär och färsk örter, och passar bra till vegetariska maträtter.
750 ml - 13% -
99 kr

3. Königsmosel

Königsmosel Riesling
2020
Königsmosel Riesling
Ska det vara vitt, ska det vara Riesling. Ett sötare och fruktigt vitt vin gör sig bäst ihop med julmaten. Königsmosel har inslag av päron, persika och honungsmelon. Gott att avnjuta som sällskapsvin eller till en lyxig ostbricka.
375 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.5 g per 100 ml
49 kr

4. Urlar

Urlar Pinot Noir
2020
Urlar Pinot Noir
Ett klimatsmart rödvin från Nya Zeeland som är gott att njuta av till ljust kött eller fisk. Vinet har en bärig och nyanserad smak med fatkaraktär, med inslag av kryddor, ingefära, choklad och blodapelsin.
750 ml - 13% -
169 kr

5. Castillo de Gredos

Castillo de Gredos Red Wine
Castillo de Gredos Red Wine
Spanska Castillo de Gredos är även det ett bärigt rödvin, men som gör sig lite extra gott till kallskuret och fisk. Passar också utmärkt som sällskapsvin att smutta på när lugnet lagt sig på julaftonskvällen.
1000 ml - 13% -
68 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinet som de flesta svenskar druckit

Vinet som de flesta svenskar druckit

Det finns klassiska viner – och så finns Ruffino Chianti. Toscana-vinet har funnits med sedan dagens Systembolag bildades 1955. Nu går Ruffino in i ett nytt decennium med ekologiskt certifierade vi..

Läs mer
Upptäck polsk mat och dryck

Upptäck polsk mat och dryck

Nyfiken på polsk mat och dryck? Polen är en av våra närmaste grannländer i öst. Landet har en lång och spännande historia, som även färgat av sig på deras mat- och dryckeskultur. Med influenser från..

Läs mer
Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hj..

Läs mer
Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Hallå, alla finsmakare av öl. Nu har ni några fantasifulla och spännande sorter att välja bland. Eller vad sägs om ett estniskt öl skapat av en skotte, en stout som lagrats på bourbonfat, en dubbel-..

Läs mer
3 läskiga vintips till halloween

3 läskiga vintips till halloween

Halloween, årets läskigaste tidpunkt är snart här och då krävs läskiga vintips. Vissa föredrar bus eller godis men vi föredrar vin. Men då ska det vara ett riktigt Hallovin. Här är några viner som v..

Läs mer
Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en b..

Läs mer