HEM

Aktuellt

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälpa dig med drycken!

5 mustiga julöl

Många är vi som tycker att julbordet inte är komplett utan en riktigt god julöl. Här är våra fem bästa öl-tips man bara inte får missa!

1. Grebbestad Jul Ale

Grebbestad Jul Ale
Grebbestad Jul Ale
Klassiska Grebbestad hör hemma på alla julbord. Dess maltiga smak med inslag av knäck, nötter, fruktkaka och dadlar passar alldeles utmärkt till de flesta kötträtter. Passar även som sällskapsdryck.
330 ml - 5.6% -
26.60 kr

2. HO!HO!HO! Amber Christmas Ale

HO!HO!HO! Amber Christmas Ale Glutenfri
HO!HO!HO! Amber Christmas Ale Glutenfri
Glutenintolerant? Inga problem! Denna glutenfria, brittiska julöl är riktig god med smak av apelsinskal, choklad, mörk sirap och knäck. Är även en bra match för det vegetariska julbordet.
500 ml - 4.5% -
28 kr

3. Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas
Gouden Carolus Christmas
Till julosten passar denna belgiska julöl. Dess söta smak har inslag av honung, torkade fikon och katrinplommon som smakar väldigt gott tillsammans med vörtbröd och julostens sälta.
330 ml - 10% -
32.50 kr

4. Nils Oscar Alkoholfri Julöl

Nils Oscar Alkoholfri Julöl
Nils Oscar Alkoholfri Julöl
Detta alkoholfria alternativ funkar lika bra till kött och fågel, som till ett vegetariskt eller veganskt julbord. En maltig smak med inslag av apelsin, knäck och torkad frukt.
330 ml - 0.4% -
18.60 kr

5. Sösdala Julöl

Sösdala Julöl
Sösdala Julöl
Sösdalas julöl är ett gott alternativ att duka fram till julskinkan. En kryddigare ale med smak av ingefära, torkad frukt och mörkt bröd.
330 ml - 4.8% -
29.80 kr

5 goda viner att avnjuta i jul

Rött vin är för många förstahandsvalet till julbordet. Men visst kan även vita viner passa lika bra. Här är våra fem favoriter för dig som väljer vin på julafton.

1. Saint Louis

Saint Louis Pinot Noir
2021
Saint Louis Pinot Noir
En mjuk Pinot Noir med bärig smak som passar bra till ljust kött och fisk. Perfekt för både julskinka och lax med andra ord.
1000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
99 kr

2. Ruffino

Ruffino Chianti
2022
Ruffino Chianti
Ett ekologiskt alternativ för ett schysstare julbord. Detta italienska, bäriga vin har inslag av hallon, körsbär, blåbär och färsk örter, och passar bra till vegetariska maträtter.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

3. Königsmosel

Königsmosel Riesling
2022
Königsmosel Riesling
Ska det vara vitt, ska det vara Riesling. Ett sötare och fruktigt vitt vin gör sig bäst ihop med julmaten. Königsmosel har inslag av päron, persika och honungsmelon. Gott att avnjuta som sällskapsvin eller till en lyxig ostbricka.
375 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.8 g per 100 ml
55 kr

4. Urlar

Urlar Pinot Noir
2020
Urlar Pinot Noir
Ett klimatsmart rödvin från Nya Zeeland som är gott att njuta av till ljust kött eller fisk. Vinet har en bärig och nyanserad smak med fatkaraktär, med inslag av kryddor, ingefära, choklad och blodapelsin.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
169 kr

5. Castillo de Gredos

Castillo de Gredos Red Wine
Castillo de Gredos Red Wine
Spanska Castillo de Gredos är även det ett bärigt rödvin, men som gör sig lite extra gott till kallskuret och fisk. Passar också utmärkt som sällskapsvin att smutta på när lugnet lagt sig på julaftonskvällen.
1000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
70 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas..

Läs mer
Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Åbro kallades för Ey´Bro av världsartisten Eminem. Nu gör det svenska bryggeriet slag i saken och släpper en ny öl med namnet Ey´Bro. – Det är väldigt många som förknippar oss med videon där Eminem ..

Läs mer
Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Kan du tänka dig att dricka öl i pappersflaska? Carlsberg har släppt världens första ölflaska i papper – på försök. – Även om vi ännu inte har kommit i mål är prototyperna ett viktigt steg mot..

Läs mer
Efter succén –  visar rätta färgerna med alkoh..

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoh..

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger. – Vi ville ha en förpackning s..

Läs mer
Gör som oss och fira pepparkakans dag

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Den 9 december infaller Pepparkakans dag och vi tänker fira med ädelost och goda drycker. Visste du att Pepparkakans dag alltid infaller på Annas namnsdag? Orsaken är att det var just Annas Pepparka..

Läs mer
Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommaren har börjat och det på bästa sätt! Många är vi redan som spenderat några timmar vid grillen och grillat kamben till perfektion, provrökt räkor, testat nya spännande recept på tillbehör till ..

Läs mer