HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinerna som ligger under 100-lappen

Nu lider årets fattigaste månad mot sitt slut. Men det går att sätta guldkant på januari även om plånboken börjar bli tom. Vinguiden har tagit fram sju fyndviner som gör att du kan dricka gott trots stram budget.

Tidningarna är fulla med smarta spartips. Till exempel ska du undvika spontanköp och sälja begagnat. I år är det kanske lite enklare att hålla igen på sluttampen av januari då många nöjen helt enkelt är stängda i pandemitider.

Trots allt vill många ändå unna sig en flaska vin den sista helgen innan den efterlängtade löneutbetalningen som de flesta får måndagen den 25:e januari 2021. Vi på Vinguiden har tagit fram en lista på sju riktigt prisvärda viner som sätter extra guldkant på årets fattigaste helg, utan att det behöver kosta skjortan.

Vad sägs om ett gott rött vin från Sydafrika? En butelj Hills of Cape Grande Reserve är dessutom på en hel liter, trots att prislappen är rimliga 69 kronor.

Klassikern Gato Negro är en riktig långkörare i Sverige, och det är på goda grunder. Få röda viner erbjuder ett bättre förhållande mellan smak och pris. För 64 kronor kan du förgylla lördagsmiddagen.

Ett annat rimligt prissatt vine är Masi Modello från Italien. Det lite lättare röda vinet från Veneto är gjort på refosco och raboso och passar fint till fisk och grönsaker för den som tänker lite extra på hälsan i januari. Alkoholhalten är låga 12 procent och sockerhalten tre gram per liter. Det innebär att en flaska inte ens innehåller en sockerbit.

Även Grandiosa Gran Especial Cabernet Sauvignon 2019 innehåller hela 1000 ml trots att priset stannar på 79 kronor. Ja, det hörs ju nästan på namnet. Grandiosa Cabernet Sauvignon har en djup och fruktig smak med inslag av solmogna skogshallon, lakrits och kryddiga örter. Vinet har även en ekfatskaraktär vilket ger en rundare smak till vinet och toner av mjuk vanilj. Sockerhalten är låga 0,5 gram för hela litersflaskan.

Fylligt och fruktigt vin med smak av svarta vinbär, björnbär, choklad, vanilj och kaffe. Eftersmaken är lång och kompletteras av mjuka fina tanniner. Doften är stor med härliga inslag av björnbär, körsbär, örter och fat.
1000 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
89 kr

Djup och fruktig smak med inslag av solmogna skogshallon, lakrits och kryddiga örter. Vinet har även en ekfatskaraktär vilket ger en rundare smak till vinet och toner av mjuk vanilj.
1000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
79 kr

Balanserad smak i mycket drickvänlig stil, åt det lättare hållet med tydligt utvecklad karaktär, röda bär, torkade frukter, fat, viss kryddig ton, medellång eftersmak.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
95 kr

Fruktig smak med inslag av mörka bär så som svarta vinbär och björnbär och en ton av fat och vanilj. Matvänlig syra och lång fruktig eftersmak.
750 ml - 13% -
59 kr

Ungdomlig, bärig smak med inslag av mörka körsbär, skogshallon och lakrits.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
89 kr

Det rubinröda vinet är gjort på druvor som ger ett fylligt och generöst vin med smakrik mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak.
1000 ml - 14% -
79 kr

Kryddigt smakrikt vin med inslag av nejlikor, choklad, fat och vanilj omslutna i fruktiga toner av mogna körsbär. Välbalanserat vin med fin syra och mjuka tanniner.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
95 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa