HEM

Aktuellt

Vinguiden öppnar vingård på Hötorgsskraporna

Vinguiden, som är en av Sveriges största kommersiella e-handelsplatser för dryck, öppnar en vingård på taket till Hötorgsskraporna i Stockholm. Målet är att producera både röda och vita viner, i mindre skala.

– Vi ser det här som en möjlighet att inte bara odla vin utan också få rankorna så nära solen som möjligt, vilket gör dem mer uthålliga. Därför valde vi Hötorgsskraporna, säger Monica Åhlund, CEO på Vinguiden.

Om projektet går som planerat och når sina produktionsmål tänker Vinguiden öppna fler vinodlingar på Sveriges högsta byggnader.

– Vi ser en enorm potential i byggnader som Kaknästornet, Turning Torso, The Point och Victoria Tower, säger Monica Åhlund.

Att odla och producera eget vin har länge varit på önskelistan för Schibsted-ägda Vinguiden.

– Vi är flera vinentusiaster här på kontoret som länge har velat ha egna rankor. Att då också kunna samarbeta med ikoniska byggnader för att göra detta möjligt är som korken i flaskan, säger Monica Åhlund.

Källa: förstaapril.se


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Hämtmat från krogen – tillsammans med en god flaska vin. Nu vill Moderaterna göra det möjligt att köpa med sig alkohol hem från restauranger. – De här förändringarna, som nu föreslås, gör att det ko..

Läs mer
5 tips för hur du bäst lagrar vin

5 tips för hur du bäst lagrar vin

För att få fram de bästa smakerna ur ett vin är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska lagra ditt vin. 1. Är vinet redan färdiglagrat? Många gånger säljs..

Läs mer
Besök svenska vingårdar i sommar

Besök svenska vingårdar i sommar

Visste du att det finns flera spännande vingårdar här hemma i Sverige? Du behöver med andra ord inte åka till Frankrike, Spanien eller Portugal för att prova på spännande viner. Bland ett 50-tal sv..

Läs mer
Därför behöver du inte lufta ditt vin

Därför behöver du inte lufta ditt vin

Att lufta sitt vin har väldigt liten effekt på smakupplevelsen. Det menar nu flera experter, som därmed går emot många års vetenskap. – De flesta viner som produceras idag kan drickas direkt, säger ..

Läs mer
Allt populärare att odla vin i Sverige

Allt populärare att odla vin i Sverige

Det varmare klimatet gör det allt populärare att odla vin i Sverige. Men fortfarande är det för kallt – men här är druvan som räddar vinodlingen. Svensk vinodling växer som aldrig förr. I dag ..

Läs mer
5 fakta du inte visste om svenska viner

5 fakta du inte visste om svenska viner

Sverige är kanske inte det första land du tänker på när du föreställer dig vackra vingårdar och lyckosam vinproduktion. Men trots en liten vinodlartradition och ett ganska kallt klimat så växer vinb..

Läs mer