HEM

Aktuellt

Vinguiden öppnar vingård på Hötorgsskraporna

Vinguiden, som är en av Sveriges största kommersiella e-handelsplatser för dryck, öppnar en vingård på taket till Hötorgsskraporna i Stockholm. Målet är att producera både röda och vita viner, i mindre skala.

– Vi ser det här som en möjlighet att inte bara odla vin utan också få rankorna så nära solen som möjligt, vilket gör dem mer uthålliga. Därför valde vi Hötorgsskraporna, säger Monica Åhlund, CEO på Vinguiden.

Om projektet går som planerat och når sina produktionsmål tänker Vinguiden öppna fler vinodlingar på Sveriges högsta byggnader.

– Vi ser en enorm potential i byggnader som Kaknästornet, Turning Torso, The Point och Victoria Tower, säger Monica Åhlund.

Att odla och producera eget vin har länge varit på önskelistan för Schibsted-ägda Vinguiden.

– Vi är flera vinentusiaster här på kontoret som länge har velat ha egna rankor. Att då också kunna samarbeta med ikoniska byggnader för att göra detta möjligt är som korken i flaskan, säger Monica Åhlund.

Källa: förstaapril.se


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin

Ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin

En ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin kommer från oväntat håll. Finländske uppfinnaren Sami Gauffin har skapat Winemill som på 15 minuter tar bort en stor del alkohol. – Vi kan ta bort en ..

Läs mer
Nu faller det äpplen över hela Sverige

Nu faller det äpplen över hela Sverige

Äpplets dag är kommen. Efter ännu en härlig svensk sommar är det dags att välkomna hösten. När vädret blir kallare och dagarna kortare får vi hitta nya sätt att omfamna vardagen. Och vad passar bätt..

Läs mer
Naturvinet skördas i Toscana – men skapas i Sv..

Naturvinet skördas i Toscana – men skapas i Sv..

De ekologiska druvorna från Toscana har skördats för hand och sen fraktats till Sverige. Sedan har naturvinet tillverkats på Lidingö, utanför Stockholm. – Högberga Natur är ett fruktigt vin och jag ..

Läs mer
Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

När 1350 festsugna gäster sätter sig till bords på Nobelfesten går det åt några flaskor. Närmare bestämt 400 flaskor champagne och 450 flaskor vin. Men inte heller i år bjuds det på svenskt vin. Nob..

Läs mer
Alkoholskatten höjs – detta gäller

Alkoholskatten höjs – detta gäller

Alkoholskatten höjs. I början på september 2022 presenterade regeringen sin budget för 2023. I den ingick höjningar av skatt på alkohol och tobak. Med detta innebär att skatten på alkoholvaror höjs ..

Läs mer
Besök svenska vingårdar i sommar

Besök svenska vingårdar i sommar

Visste du att det finns flera spännande vingårdar här hemma i Sverige? Du behöver med andra ord inte åka till Frankrike, Spanien eller Portugal för att prova på spännande viner. Bland ett 50-tal sv..

Läs mer