HEM

Aktuellt

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl smäller och när nedräkningen börjar. Gott nytt, eller?

Dags för inköp av nyårsbubbel! Vad är viktigast för dig?

A. Att bubblet är gott! Gärna fin flaska. Och inte för dyrt, det känns onödigt.

B. Att det funkar tillsammans med maten vi ska äta.

C. Att det är ett bubbel som är spännande, gärna något jag aldrig provat förut!

D. Det ska vara exklusivt och inte för enkelt! Franciacorta, en Blanc des Blancs Champagne eller kanske något från södra England?

Känns alternativ A viktigast för dig?
Det gör det för Stina också:


Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
2019
Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
Bubbel ska vara gott. På nyår får det gärna se lite festligt ut också, så en fin flaska skadar inte. Att betala flera hundra kronor för något som ska drickas upp känns inte rimligt, gott bubbel som dessutom är prisvärt kan man absolut hitta! Astoria är en lyxig prosecco med DOCG-märkning, den högsta klassen en prosecco kan få.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
120 kr

Känns alternativ B viktigast?
Då har du och Marcus samma smak:


Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Nyår är ett ypperligt tillfälle att dricka bubbel genom hela middagen. Precis som man gör i Champagne. Matdrivna champagner finns det gott om, Lombard är en sådan. De champagner som är gjorda på druvan pinot noir funkar riktigt bra till exempelvis kalv. På vår startsida kan man använda vår sökfunktion för att hitta en champagne som passar perfekt till det man ska äta.

750 ml - 12.5% -
299 kr

Känns alternativ C viktigast för dig?
Då tycker du som Monica:


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Varför köpa om en flaska när det finns så många spännande kvar att prova? Jag förespråkar alltid att man ska försöka vidga sina vinvyer när tillfälle ges! Här är en crémant från bourgogne som jag verkligen tror på. Låg sötma, hög syra och stjärndruvorna Chardonnay och Pinot Noir – det kan helt enkelt inte bli fel!

750 ml - 12% -
255 kr

Känns alternativ D viktigast?
Då delar du och Magnus uppfattning:


Nyetimber Blanc de Blancs
2009
Nyetimber Blanc de Blancs
Är det nyår ska mitt mousserande val vara så exklusivt det bara går. Jag vill imponera på mina gäster. Kanske till och med chockera dem en smula om möjligt. Här är ett förstklassiskt mousserande vin från England, helt i min smak. Jag funderar dock fortfarande på om jag kanske ska välja en franciacorta eller kanske en champagne från någon exklusiv Cru…

750 ml - 12.00% -
599.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Vill du känna dig som en rik jetsetare eller som en slösaktig hiphop-stjärna? Eller vill du bara njuta av en mytomspunnen champagne? Nu släpps Cristal av Louis Roederer på Systembolagets tillfälliga..

Läs mer
Klasscava från Katalonien

Klasscava från Katalonien

Visst finns det höga ambitioner i Cavaland, om nu någon trodde annat. Sladdar man dessutom in på Juvé y Camps närmast modernistiska vineri, blir man varse att här är cava allvar. Föga förvånande ger..

Läs mer
Champagne retar mer än aptiten

Champagne retar mer än aptiten

Bubbelvinet från norra Frankrike tycks alltid vara i fokus. Av en eller annan anledning. Men så kanske det måste vara som ikoniskt vin på en marknad som söker nyheter, retar sig på egendomligheter o..

Läs mer
Bubbellycka från Österrike

Bubbellycka från Österrike

Även om det röda vinet tagit plats på Österrikes inhemska vinmarknad, är landet otvivelaktigt en vitvinsnation. Men det finns annat spännande som överraskar. Vad sägs om rosa bubbel på en nästan blå..

Läs mer
Bästa cava under 100 kronor

Bästa cava under 100 kronor

Högsäsongen för bubbelvin är här. Men det finns ju en ansenlig mängd viner att välja mellan. Vi tipsar om bästa cavan under 100 kronor. Här finns fynd att göra. Vill du veta vad cava är? – läs..

Läs mer
Cava uppgraderar

Cava uppgraderar

Visst hittar vi mer och mer tillbaka till det spanska mousserande vinet cava. Det är heller inte så konstigt då trenden går mot kvalitetsviner, vingårdsviner och en återgång till de lokala druvsorte..

Läs mer