HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl smäller och när nedräkningen börjar. Gott nytt, eller?

Dags för inköp av nyårsbubbel! Vad är viktigast för dig?

A. Att bubblet är gott! Gärna fin flaska. Och inte för dyrt, det känns onödigt.

B. Att det funkar tillsammans med maten vi ska äta.

C. Att det är ett bubbel som är spännande, gärna något jag aldrig provat förut!

D. Det ska vara exklusivt och inte för enkelt! Franciacorta, en Blanc des Blancs Champagne eller kanske något från södra England?

Känns alternativ A viktigast för dig?
Det gör det för Stina också:


Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
2019
Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
Bubbel ska vara gott. På nyår får det gärna se lite festligt ut också, så en fin flaska skadar inte. Att betala flera hundra kronor för något som ska drickas upp känns inte rimligt, gott bubbel som dessutom är prisvärt kan man absolut hitta! Astoria är en lyxig prosecco med DOCG-märkning, den högsta klassen en prosecco kan få.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
120 kr

Känns alternativ B viktigast?
Då har du och Marcus samma smak:


Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Nyår är ett ypperligt tillfälle att dricka bubbel genom hela middagen. Precis som man gör i Champagne. Matdrivna champagner finns det gott om, Lombard är en sådan. De champagner som är gjorda på druvan pinot noir funkar riktigt bra till exempelvis kalv. På vår startsida kan man använda vår sökfunktion för att hitta en champagne som passar perfekt till det man ska äta.

750 ml - 12.5% -
299 kr

Känns alternativ C viktigast för dig?
Då tycker du som Monica:


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Varför köpa om en flaska när det finns så många spännande kvar att prova? Jag förespråkar alltid att man ska försöka vidga sina vinvyer när tillfälle ges! Här är en crémant från bourgogne som jag verkligen tror på. Låg sötma, hög syra och stjärndruvorna Chardonnay och Pinot Noir – det kan helt enkelt inte bli fel!

750 ml - 12% -
179 kr

Känns alternativ D viktigast?
Då delar du och Magnus uppfattning:


Nyetimber Blanc de Blancs
2009
Nyetimber Blanc de Blancs
Är det nyår ska mitt mousserande val vara så exklusivt det bara går. Jag vill imponera på mina gäster. Kanske till och med chockera dem en smula om möjligt. Här är ett förstklassiskt mousserande vin från England, helt i min smak. Jag funderar dock fortfarande på om jag kanske ska välja en franciacorta eller kanske en champagne från någon exklusiv Cru…

750 ml - 12.00% -
599.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Bubblande intresse för mousserande vin

Bubblande intresse för mousserande vin

Intresset för mousserande vin är rekordstort i Sverige. Bubbelmässan i Göteborg sålde slut redan i förväg – och alla fick inte plats. Nu byggs mässan ut till två dagar. I helgen var det äntlig..

Läs mer
Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – nu när julen står framför dörren igen vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Klappar som uppskattas på riktigt. Vi ger dig de bästa vinerna för julen 2022. Vin för de..

Läs mer
Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Crémant – vad är det egentligen?

Crémant – vad är det egentligen?

Cremant – franskt mousserande vin gjort med samma metod som champagne, men som inte kommer från Champagne… Crémant produceras på samma sätt som champagne, med en andra jäsning i flaska men med..

Läs mer