HEM

Aktuellt

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl smäller och när nedräkningen börjar. Gott nytt, eller?

Dags för inköp av nyårsbubbel! Vad är viktigast för dig?

A. Att bubblet är gott! Gärna fin flaska. Och inte för dyrt, det känns onödigt.

B. Att det funkar tillsammans med maten vi ska äta.

C. Att det är ett bubbel som är spännande, gärna något jag aldrig provat förut!

D. Det ska vara exklusivt och inte för enkelt! Franciacorta, en Blanc des Blancs Champagne eller kanske något från södra England?

Känns alternativ A viktigast för dig?
Det gör det för Stina också:


Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
2019
Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
Bubbel ska vara gott. På nyår får det gärna se lite festligt ut också, så en fin flaska skadar inte. Att betala flera hundra kronor för något som ska drickas upp känns inte rimligt, gott bubbel som dessutom är prisvärt kan man absolut hitta! Astoria är en lyxig prosecco med DOCG-märkning, den högsta klassen en prosecco kan få.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
120 kr

Känns alternativ B viktigast?
Då har du och Marcus samma smak:


Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Nyår är ett ypperligt tillfälle att dricka bubbel genom hela middagen. Precis som man gör i Champagne. Matdrivna champagner finns det gott om, Lombard är en sådan. De champagner som är gjorda på druvan pinot noir funkar riktigt bra till exempelvis kalv. På vår startsida kan man använda vår sökfunktion för att hitta en champagne som passar perfekt till det man ska äta.

750 ml - 12.5% -
299 kr

Känns alternativ C viktigast för dig?
Då tycker du som Monica:


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Varför köpa om en flaska när det finns så många spännande kvar att prova? Jag förespråkar alltid att man ska försöka vidga sina vinvyer när tillfälle ges! Här är en crémant från bourgogne som jag verkligen tror på. Låg sötma, hög syra och stjärndruvorna Chardonnay och Pinot Noir – det kan helt enkelt inte bli fel!

750 ml - 12% -
265 kr

Känns alternativ D viktigast?
Då delar du och Magnus uppfattning:


Nyetimber Blanc de Blancs
2009
Nyetimber Blanc de Blancs
Är det nyår ska mitt mousserande val vara så exklusivt det bara går. Jag vill imponera på mina gäster. Kanske till och med chockera dem en smula om möjligt. Här är ett förstklassiskt mousserande vin från England, helt i min smak. Jag funderar dock fortfarande på om jag kanske ska välja en franciacorta eller kanske en champagne från någon exklusiv Cru…

750 ml - 12.00% -
599.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Mars är här och så även ett gäng vinnyheter på Systembolaget. Under årets första riktiga vårmånad bjuds det på fyndbubblor under hundringen, tysk perfektion & maffigt presentvin. Håll till godo ..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Fem bästa Blanc de blancs

Fem bästa Blanc de blancs

Hört talas om begreppet Blanc de blancs? Det är ett vitt vin tillverkat på endast gröna druvor. Helt normalt i vanliga fall, när man gör stilla viner, men inte lika normalt när det kommer till bubbe..

Läs mer
Fem bra bubbel från Italien

Fem bra bubbel från Italien

Bubbelvin från Italien är mer än prosecco. Det finns torrt, komplext och sött konsumtionsvänligt. Rätt bubbel i rätt sammanhang är emellertid det viktiga att tänka på. Här hittar du fem kul bubbel f..

Läs mer
Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Tänk att champagne har en egen världsdag – och det är idag! Så hur tänker du fira den här chansen att dricka riktigt bubbel? Om du fortfarande är tveksam – låt oss komma med några snabba..

Läs mer
5 fakta om mousserande vin

5 fakta om mousserande vin

Mousserande vin är en uppskattad dryck som produceras över hela världen. Något de alla har gemensamt är naturligtvis bubblorna. Att kategorisera mousserande vin som en enda typ av dryck är långt ifr..

Läs mer