HEM

Aktuellt

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl smäller och när nedräkningen börjar. Gott nytt, eller?

Dags för inköp av nyårsbubbel! Vad är viktigast för dig?

A. Att bubblet är gott! Gärna fin flaska. Och inte för dyrt, det känns onödigt.

B. Att det funkar tillsammans med maten vi ska äta.

C. Att det är ett bubbel som är spännande, gärna något jag aldrig provat förut!

D. Det ska vara exklusivt och inte för enkelt! Franciacorta, en Blanc des Blancs Champagne eller kanske något från södra England?

Känns alternativ A viktigast för dig?
Det gör det för Stina också:


Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
2019
Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore
Bubbel ska vara gott. På nyår får det gärna se lite festligt ut också, så en fin flaska skadar inte. Att betala flera hundra kronor för något som ska drickas upp känns inte rimligt, gott bubbel som dessutom är prisvärt kan man absolut hitta! Astoria är en lyxig prosecco med DOCG-märkning, den högsta klassen en prosecco kan få.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
120 kr

Känns alternativ B viktigast?
Då har du och Marcus samma smak:


Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Nyår är ett ypperligt tillfälle att dricka bubbel genom hela middagen. Precis som man gör i Champagne. Matdrivna champagner finns det gott om, Lombard är en sådan. De champagner som är gjorda på druvan pinot noir funkar riktigt bra till exempelvis kalv. På vår startsida kan man använda vår sökfunktion för att hitta en champagne som passar perfekt till det man ska äta.

750 ml - 12.5% -
299 kr

Känns alternativ C viktigast för dig?
Då tycker du som Monica:


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut
Varför köpa om en flaska när det finns så många spännande kvar att prova? Jag förespråkar alltid att man ska försöka vidga sina vinvyer när tillfälle ges! Här är en crémant från bourgogne som jag verkligen tror på. Låg sötma, hög syra och stjärndruvorna Chardonnay och Pinot Noir – det kan helt enkelt inte bli fel!

750 ml - 12% -
265 kr

Känns alternativ D viktigast?
Då delar du och Magnus uppfattning:


Nyetimber Blanc de Blancs
2009
Nyetimber Blanc de Blancs
Är det nyår ska mitt mousserande val vara så exklusivt det bara går. Jag vill imponera på mina gäster. Kanske till och med chockera dem en smula om möjligt. Här är ett förstklassiskt mousserande vin från England, helt i min smak. Jag funderar dock fortfarande på om jag kanske ska välja en franciacorta eller kanske en champagne från någon exklusiv Cru…

750 ml - 12.00% -
599.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

De firar Nya Zeelands nationaldag – med eget b..

Här är vinfamiljen som firar Nya Zeelands nationaldag lite extra – med vin från egna odlingarna. Benjamin Morris och Frida Gårdö Morris har sin bas i Sverige, men tillbringar tre månader per å..

Läs mer
Vanliga missen som förstör din champagne

Vanliga missen som förstör din champagne

Brukar du servera ditt vin ”rumstempererat”? Då är det sannolikt för varmt och alkoholen dunstar snabbare än dofterna. Här är en snabbguide till rätt temperatur. Det gamla begreppet rumstempererat l..

Läs mer
Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer
Cava uppgraderar

Cava uppgraderar

Visst hittar vi mer och mer tillbaka till det spanska mousserande vinet cava. Det är heller inte så konstigt då trenden går mot kvalitetsviner, vingårdsviner och en återgång till de lokala druvsorte..

Läs mer
Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget. ..

Läs mer
Bästa cavan på Systembolaget

Bästa cavan på Systembolaget

Det spanska bubbelvinet håller på att återhämta sig efter proseccovågen. Nu vill allt fler åter ha torrt bubbel som passar till mat, massor av mat. Och då kommer cavan till sin rätta. Här hittar du ..

Läs mer