HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Världsberömd designer skapar väskor av druvläder

Veganska alternativ till skinn- och läderprodukter har blivit allt vanligare. Nu lanseras “Unwasted”, den första kollektionen väskor gjorda på skal från druvor. Det är vinproducenten Oddbird som tillsammans med den uppmärksammade designern Meng Du tagit fram kollektionen.

Världen över produceras cirka 26 miljarder liter vin varje år. Produktionen genererar otroliga 6 miljarder liter restprodukter i form av skal, kärnor och stjälkar. Vinproducenten Oddbird har en vision om att förändra människors syn på vin och klimatet. Mot bakgrund av det började de se över vad resterna från deras egen vinproduktion kan användas till.

Inspirerade av andra typer av veganskt läder experimenterade Oddbird fram en metod som skapar ett material, som på många sätt beter sig som läder. De tog kontakt med designern Meng Du som bland annat uppmärksammats i Vouge för att ha skapat hållbar design.

Kollektionen “Unwasted”, som i nuläget består av två väskor, finns att beställa på Oddbirds hemsida och kostar från 1.000 eur.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa