HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 naturinspirerade viner till International Sauvignon Blanc Day

Fredag den 6 maj är det dags för International Sauvignon Blanc Day. Det är druvans alldeles egna dag som bara måste firas med ett glas vin.

Druvan som är känd för sina vilda och friska toner får oss att tänka på den otämjda naturen. Därför har vi har valt ut tre “naturinspirerade” viner som lyfter fram smakerna på bästa sätt.

Från Alicante i sydöstra Spanien kommer detta Sauvignon Blanc, som dessutom är ekologiskt odlat. Namnet är en lek med de spanska orden Vid, som betyder vinranka, och Vida som betyder liv. Vinet har en fruktig och aromatisk frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus.
750 ml - 13% -
90 kr

Druvorna till detta nya zeeländska vin odlas på sydöns nordöstra del, i området Marlborough. Tillsammans med franska Sancerre är detta en av världens främsta odlingsplatser för just Sauvignon Blanc. Vinet har en ungdomlig och fruktig smak med inslag av passionsfrukt, färska örter, svartvinbärsblad samt citrus.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
129 kr

Från vackra Loiredalen i Frankrike kommer detta Sauvignon Blanc, där det vuxit i en jordmån med flinta och kalksten. Detta har bidragit till vinets ungdomliga, aromatiska och mycket friska smak med inslag av päron, krusbär, svartvinbärsblad och lime. Vinet är ett utmärkt val när du ska äta fisk eller skaldjur.
750 ml - 12.5% -
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa