HEM

Aktuellt

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Vin och skräckfilm – en oslagbar kombo, eller hur? Nu när hösten är här på riktigt. Under Alla Helgona går vi till graven och tänder ljus och sedan vill vi hem till tv-soffan för att njuta av en riktigt bra skräckfilm medan mörkret sänker sig utanför. Vad passar då bättre än ett bra vin för att kittla både hjärnspökena och smaklökarna på en och samma gång.


Castelgufo till “När lammen tystnar”

Denna skräckfilmsklassiker med Hannibal the cannibal matchar perfekt med detta smakrika ekologiska Chianti Riserva med toner av körsbär, kanel och mogna jordgubbar. Både filmen och vinet kommer hålla dig långt fram på soffkanten, du vill ju inte råka spilla när filmens mer nervkittlande element dyker upp.

Castelgufo Chianti Riserva Organic
2020
Castelgufo Chianti Riserva Organic
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, mörk choklad, mogna jordgubbar, nötter och pomerans.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
119 kr

 

The Shining (1980) - IMDb
Brancaia till “The Shining”

Till Stanley Kubricks ikoniska “The Shining” passar detta mustiga italienska Cabernet Sauvignon utmärkt. Låt dess fatkaraktär och smak av svarta vinbär, peppar och choklad fylla munnen medan Jacks mentala hälsa sakta bryts ner på skärmen framför dig.

Brancaia Tre
2021
Brancaia Tre
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, peppar, hallon, choklad och kanel.
750 ml - 14% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
159 kr

 

Coraline - LAIKA Studios
Humo Blanco till “Coraline”

Denna “barnvänliga” bok skrev Neil Gaiman till sin femåriga dotter. Några år senare blev den filmatiserad som en animerad stop-motion film. Följ Coralines spännande äventyr i ett parallellt universum medan du njuter av detta fruktiga chilenska Pinot Noir med smak av skogshallon, muskot och jordgubbar.

Humo Blanco Pinot Noir
2023
Humo Blanco Pinot Noir
Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, skogshallon, jordgubbar, basilika, muskot och vanilj. 
750 ml - 15% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
119 kr

 

Psycho': The horror movie that changed the genre | EW.com
Sander till “Psycho”

Alfred Hitchcocks klassiska film “Psycho” från 1960 kan inte ha undgått någon. När Marion Crane och Norman Bates interaktion på skärmen gör munnen torr av skräck bör du låta detta friska Riesling fukta din strupe. Med smak av gröna äpplen, citronmeliss och päron ger det den klassiska duschscenen en ny nivå av isande skräck.

Sander Riesling trocken
2023
Sander Riesling trocken
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citronmeliss, päron, honung och lime.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
124 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Malbec – en druva med franska rötter

Malbec – en druva med franska rötter

Stämningen är på topp och glödbädden har precis nått den där brandgula färgen du väntat på. När det marinerade köttet läggs på gallret och dofter som inte går att sätta ord på fångar dig inser du at..

Läs mer
Här är Systembolagets största flaska

Här är Systembolagets största flaska

Det här är vinflaskan som tar rejäl plats i Systembolagets hyllor. Eller vad sägs om The Butcher Pinot Noir på 18 liter? – Många har tidigare frågat varför The Butcher inte finns på större flaskor. ..

Läs mer
Vinet avslöjar din personlighet

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor. Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökn..

Läs mer
Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Vi svenskar har en förkärlek för italienska viner, nästan en tredjedel av vinet vi köper på Systembolaget kommer nämligen från Italien. Och nu har vi en ny, spännande italienare att stifta bekantska..

Läs mer
3 italienska viner – som gjorda för ost

3 italienska viner – som gjorda för ost

Vad passar bäst ihop med italienska viner? Ost såklart! Ost och vin kan vara något av det bästa som finns – om de kombineras på rätt sätt. Vi har valt ut tre italienska rödviner vilka alla är som gj..

Läs mer
Det här dricker du till Thanksgiving

Det här dricker du till Thanksgiving

Kalkon, fyllning och pumpapaj kännetecknas av Thanksgiving som i år firas den 24 november. Men visste du att Thanksgiving kommer från 1500-talets England och då firade man en lyckad skörd. För oss s..

Läs mer