HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Vin och skräckfilm – en oslagbar kombo, eller hur? Nu när hösten är här på riktigt. Under Alla Helgona går vi till graven och tänder ljus och sedan vill vi hem till tv-soffan för att njuta av en riktigt bra skräckfilm medan mörkret sänker sig utanför. Vad passar då bättre än ett bra vin för att kittla både hjärnspökena och smaklökarna på en och samma gång.


Castelgufo till “När lammen tystnar”

Denna skräckfilmsklassiker med Hannibal the cannibal matchar perfekt med detta smakrika ekologiska Chianti Riserva med toner av körsbär, kanel och mogna jordgubbar. Både filmen och vinet kommer hålla dig långt fram på soffkanten, du vill ju inte råka spilla när filmens mer nervkittlande element dyker upp.

Castelgufo Chianti Riserva Organic
2019
Castelgufo Chianti Riserva Organic
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, mörk choklad, mogna jordgubbar, nötter och pomerans.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
109 kr

 

The Shining (1980) - IMDb
Brancaia till “The Shining”

Till Stanley Kubricks ikoniska “The Shining” passar detta mustiga italienska Cabernet Sauvignon utmärkt. Låt dess fatkaraktär och smak av svarta vinbär, peppar och choklad fylla munnen medan Jacks mentala hälsa sakta bryts ner på skärmen framför dig.

Brancaia Tre
2020
Brancaia Tre
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, peppar, hallon, choklad och kanel.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
149 kr

 

Coraline - LAIKA Studios
Humo Blanco till “Coraline”

Denna “barnvänliga” bok skrev Neil Gaiman till sin femåriga dotter. Några år senare blev den filmatiserad som en animerad stop-motion film. Följ Coralines spännande äventyr i ett parallellt universum medan du njuter av detta fruktiga chilenska Pinot Noir med smak av skogshallon, muskot och jordgubbar.

Humo Blanco Pinot Noir
2022
Humo Blanco Pinot Noir
Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, skogshallon, jordgubbar, basilika, muskot och vanilj. 
750 ml - 14% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
119 kr

 

Psycho': The horror movie that changed the genre | EW.com
Sander till “Psycho”

Alfred Hitchcocks klassiska film “Psycho” från 1960 kan inte ha undgått någon. När Marion Crane och Norman Bates interaktion på skärmen gör munnen torr av skräck bör du låta detta friska Riesling fukta din strupe. Med smak av gröna äpplen, citronmeliss och päron ger det den klassiska duschscenen en ny nivå av isande skräck.

Sander Riesling trocken
2022
Sander Riesling trocken
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citronmeliss, päron, honung och lime.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Karl H Johners känsla för rött

Karl H Johners känsla för rött

Halvsött vitt vin av flexibel kvalitet? Tysk vinindustri har sannerligen profilerat sig. Men nu är det slut på tramset. Kvaliteten skjuter inte bara i höjden, utan även det röda vinet går mot världs..

Läs mer
Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Världens mest kända och kanske bästa vitvinsdruva har ingen smak. Ändå odlas den överallt där kvalitetsvin produceras. Och tokhyllas av en enig kritikerkår, i synnerhet vinerna från Bourgogne. Hur ä..

Läs mer
Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Fler och fler svenskar provar naturviner som är gjorda med ursprungliga metoder och utan tillsatser. Efter att ha gjort succé med sitt rödvin har Maison Robert Olivier nu släppt ett vitt naturvin. V..

Läs mer
Malbec – en druva med franska rötter

Malbec – en druva med franska rötter

Stämningen är på topp och glödbädden har precis nått den där brandgula färgen du väntat på. När det marinerade köttet läggs på gallret och dofter som inte går att sätta ord på fångar dig inser du at..

Läs mer
Efter succén kommer nu uppföljaren – MYTH White Blen..

Efter succén kommer nu uppföljaren – MYTH White Blen..

I höstas lanserades MYTH Red Blend – ett rött fruktigt italienskt vin i appassimento-stil. Med sin unika greppbara flaska blev den en omedelbar succé. Nu har det blivit dags för uppföljaren att ta p..

Läs mer