HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Ölmärket Corona har tappat försäljning under viruskrisen – och fått kritik för sin reklamkampanj. Men det finns även en vinsort som har råkat ut för namnkrock med den grasserande pandemin.

Torres Coronas är en långkörare på Systembolaget som sålts sedan 1996 – en eldig spanjor gjord på Tempranillodruvor och som passar bra till fläsk- och lammkött. Välrenommerade producenten Miguel Torres vin Torres Coronas väcker oförtjänta associationer till viruset med nästan samma namn. För vinet är en riktigt angenäm upplevelse trots sitt facila pris på 79 kronor.

Vinet är gjort till 100 procent på Tempranillodruvor. Det har en intensiv doft med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel och vanilj. Ett smakrikt vin med bra syra som passar bäst till lamm och fläskkött.

Miguel Torres är en välkänd inom vinvärlden och vinerna brukar hålla jämn och hög kvalitet. Katalonien är hemmaplan, men vinhuset har även odlingar på andra håll i Spanien, Chile och Kalifornien. Trots det för tiden olyckliga namnet kan vinet vara ett prisvärt alternativ som kan vara värt att prova.

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel och vanilj.
750 ml - 13.5% -
79 kr

Fruktig, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad, mörka körsbär, sötlakrits och tobak.
750 ml - 14.5% -
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa