HEM

Aktuellt

Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Stunden är kommen – äntligen dags för studentmottagning. I dessa dagar är det många som är nervösa men på samma gång lika uppfyllda av sprudlande glädje över studentexamen 2023. Men vad ska man bjuda vänner och familj på under studentmottagningen? Här är våra bästa tips för en lyckad fest.

Receptet för en lyckad studentmottagning

Krångla inte till det. När allt kommer omkring är det viktigaste av allt: glädje, kärlek och något gott att äta och dricka. Du kanske minns din egen studentmottagning? Det viktigaste var väl ändå inte platsen, presenterna eller prislappen på champagnen.

Kalla drycker och matbuffé som passar alla

Alla tycker olika. Därför är det smart att buffra upp med olika typer av drycker och plockmat så att alla känner sig välkomna. Smidigt och uppskattat av såväl student som gäst. Se nu till att skicka ut inbjudan i tid så passar vi på att ge dig lämpliga förslag på drycker så länge.

Välkomstbål (16 glas)

Du behöver:
2 dl röda vinbär
4 limefrukter (hälften till saft och hälften till skivor)
4 nektariner
2 l fruktsoda
70 cl ekologisk gin (exempelvis Ekobryggeriet Gin)

Gör så här:
1. Vinbären lägger du i en islåda. Fyll på med vatten och frys in.
2. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Lägg dem i en stor bålskål. Pressa sedan limesaft över hela härligheten och avsluta med skivorna.
3. Häll på fruktsoda och gin för att slutligen lägga i blocken av frysta vinbär.
4. Gör en alkoholfri variant lika enkelt genom att ersätta ginen med samma mängd soda.

Lätt och somrigt

Ett lyckat Pina Colada-projekt

Liquid Industries The Pina Colada Project
Liquid Industries The Pina Colada Project
Spännande nyhet från Liquid Industries! Pina Colada Project passar de allra flesta och fullkomligt skriker av sommar. Lättdrucken och fruktig ciderdryck med lagom alkoholhalt. Kokos, äpple, ananas. Går också bra ihop med efterrätten. Prova den till chokladkaka med grädde. Skål!
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 8.5 g per 100 ml
16.90 kr

Inte Corona – Corona Extra

Corona Extra
Corona Extra
På sommarens studentskiva vill du undvika ett alltför tungt öl. Då passar Corona Extra alldeles perfekt. Ljus lager när den är som bäst. Ölet passar riktigt bra till rätter av ljust kött eller fisk.
355 ml - 4.5% -
19.90 kr

För en lite mer komplex upplevelse

Samuel Smith’s organiska Pale Ale

Samuel Smith's Organic Pale Ale
Samuel Smith's Organic Pale Ale
Ekologisk nyhet från Storbritannien! Apelsin, sirap, torkad aprikos och nybakad fruktkaka. Överraska gästerna med den här nya favoriten. Passar bra till fläsk, lamm och nöt.
355 ml - 5% -
27.90 kr

Church Road’s McDonald Series Chardonnay

Church Road McDonald Series Chardonnay
2022
Church Road McDonald Series Chardonnay
Ett fylligt vitt vin med intressant fatkaraktär. Är du beredd? Vit persika, gula äpplen, citron, smöriga macadamianötter, vanilj och kardemumma. Supergott till fisk och ljust kött.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

Alkoholfritt öl och bubbel

Poppels Hoppy

Poppels Hoppy Pale Ale Alkoholfri
Poppels Hoppy Pale Ale Alkoholfri
Den här nyheten är riktigt trevlig. Hoppy är en fruktig glädjespridare från det populära Poppels Bryggeri. Karaktäristiskt för Poppels är den tydliga humlearomen och den alltid höga kvaliteten. Förutom mango, ananas och grape bjuder Hoppy på en överraskande ingefära.
330 ml - 0.3% -
16.90 kr

Leitz Eins Zwei Zero

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling Alcohol Free
Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling Alcohol Free
Mousserande vitt på burk är inte att räkna bort. Den friska och fruktiga Leitz är så god att det lätt slinker ned både en, två eller tre. En alkoholfri Riesling som andas både päron, äpple, honung och citron.
250 ml - 0% - Sockerhalt 3.3 g per 100 ml
32 kr

Hörde vi skål?

Champagne Charles Ellner

Champagne Charles Ellner Grande Réserve
2016
Champagne Charles Ellner Grande Réserve
Ett Grand Réserve från 2015. Nyanserad och utvecklad med klassiska smaktoner, precis som du kan förvänta dig av en Champagne. Direkt från kylskåpet till glaset. Succé!
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
349 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering har vuxit till en jättesuccé i Stockholm. Över 600 personer i 74 lag tävlar i 20 olika grenar. – Det är ett otroligt intresse. Folk gillar att göra saker tillsammans och dricka någon ö..

Läs mer
Viner till årets alla äventyr

Viner till årets alla äventyr

Tänk dig att du är på segelsemester i skärgården. Ni har lagt till vid en klipphäll och kvällens middag tillagas. Med en flaska vin i ena handen och några vinglas i den andra hoppar du i land. Då hä..

Läs mer
Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer
Visste du detta om påsköl?

Visste du detta om påsköl?

Vad kan du om påsköl? Vi går mot ljusare tider och påsken närmar sig med stormsteg. Självklart finns det en hel del härliga viner att dricka till påskmaten, men får vi välja blir det framförallt pås..

Läs mer
Drygt 50 år gammal champagne till salu

Drygt 50 år gammal champagne till salu

Nu har samlare eller extra motiverade vinsmakare chansen. Systembolagets dryckesauktion är igång och det finns riktigt spännande flaskor att välja på. Eller vad sägs om en 51-årig Dom Perignon? Syst..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer