HEM

Aktuellt

Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Stunden är kommen – äntligen dags för studentmottagning. I dessa dagar är det många som är nervösa men på samma gång lika uppfyllda av sprudlande glädje över studentexamen 2023. Men vad ska man bjuda vänner och familj på under studentmottagningen? Här är våra bästa tips för en lyckad fest.

Receptet för en lyckad studentmottagning

Krångla inte till det. När allt kommer omkring är det viktigaste av allt: glädje, kärlek och något gott att äta och dricka. Du kanske minns din egen studentmottagning? Det viktigaste var väl ändå inte platsen, presenterna eller prislappen på champagnen.

Kalla drycker och matbuffé som passar alla

Alla tycker olika. Därför är det smart att buffra upp med olika typer av drycker och plockmat så att alla känner sig välkomna. Smidigt och uppskattat av såväl student som gäst. Se nu till att skicka ut inbjudan i tid så passar vi på att ge dig lämpliga förslag på drycker så länge.

Välkomstbål (16 glas)

Du behöver:
2 dl röda vinbär
4 limefrukter (hälften till saft och hälften till skivor)
4 nektariner
2 l fruktsoda
70 cl ekologisk gin (exempelvis Ekobryggeriet Gin)

Gör så här:
1. Vinbären lägger du i en islåda. Fyll på med vatten och frys in.
2. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Lägg dem i en stor bålskål. Pressa sedan limesaft över hela härligheten och avsluta med skivorna.
3. Häll på fruktsoda och gin för att slutligen lägga i blocken av frysta vinbär.
4. Gör en alkoholfri variant lika enkelt genom att ersätta ginen med samma mängd soda.

Lätt och somrigt

Ett lyckat Pina Colada-projekt

Liquid Industries The Pina Colada Project
Liquid Industries The Pina Colada Project
Spännande nyhet från Liquid Industries! Pina Colada Project passar de allra flesta och fullkomligt skriker av sommar. Lättdrucken och fruktig ciderdryck med lagom alkoholhalt. Kokos, äpple, ananas. Går också bra ihop med efterrätten. Prova den till chokladkaka med grädde. Skål!
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 8.5 g per 100 ml
16.90 kr

Inte Corona – Corona Extra

Corona Extra
Corona Extra
På sommarens studentskiva vill du undvika ett alltför tungt öl. Då passar Corona Extra alldeles perfekt. Ljus lager när den är som bäst. Ölet passar riktigt bra till rätter av ljust kött eller fisk.
355 ml - 4.5% -
19.90 kr

För en lite mer komplex upplevelse

Samuel Smith’s organiska Pale Ale

Samuel Smith's Organic Pale Ale
Samuel Smith's Organic Pale Ale
Ekologisk nyhet från Storbritannien! Apelsin, sirap, torkad aprikos och nybakad fruktkaka. Överraska gästerna med den här nya favoriten. Passar bra till fläsk, lamm och nöt.
355 ml - 5% -
24.90 kr

Church Road’s McDonald Series Chardonnay

Church Road McDonald Series Chardonnay
2021
Church Road McDonald Series Chardonnay
Ett fylligt vitt vin med intressant fatkaraktär. Är du beredd? Vit persika, gula äpplen, citron, smöriga macadamianötter, vanilj och kardemumma. Supergott till fisk och ljust kött.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

Alkoholfritt öl och bubbel

Poppels Hoppy

Poppels Hoppy Alkoholfri Pale Ale
Poppels Hoppy Alkoholfri Pale Ale
Den här nyheten är riktigt trevlig. Hoppy är en fruktig glädjespridare från det populära Poppels Bryggeri. Karaktäristiskt för Poppels är den tydliga humlearomen och den alltid höga kvaliteten. Förutom mango, ananas och grape bjuder Hoppy på en överraskande ingefära.
330 ml - 0.3% -
16.90 kr

Leitz Eins Zwei Zero

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling Alcohol Free
Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Riesling Alcohol Free
Mousserande vitt på burk är inte att räkna bort. Den friska och fruktiga Leitz är så god att det lätt slinker ned både en, två eller tre. En alkoholfri Riesling som andas både päron, äpple, honung och citron.
250 ml - 0% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
32 kr

Hörde vi skål?

Champagne Charles Ellner

Champagne Charles Ellner Grande Réserve
2015
Champagne Charles Ellner Grande Réserve
Ett Grand Réserve från 2015. Nyanserad och utvecklad med klassiska smaktoner, precis som du kan förvänta dig av en Champagne. Direkt från kylskåpet till glaset. Succé!
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
319 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke. Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs ..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer
Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering har vuxit till en jättesuccé i Stockholm. Över 600 personer i 74 lag tävlar i 20 olika grenar. – Det är ett otroligt intresse. Folk gillar att göra saker tillsammans och dricka någon ö..

Läs mer
112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

Lust att upptäcka nya saker på semestern? Då kan en ölprovning med nya spännande svenska ölsorter passa perfekt. I veckan släpptes 112 nya svenska ölsorter på Systembolaget. Skördeöl, Lovefever elle..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer