HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskrogar

Vi svenskar bryr oss om våra stammiskrogar. Det visade kampanjen ”Stammisglaset” där en miljon kronor samlades in till totalt 816 restauranger i hela Sverige.
– ”Stammisglaset” blev en tydlig påminnelse om den starka relationen mellan restaurangen och dess gäster, säger Peter Hammarstedt VD Carlsberg Sverige.

Restaurangnäringen är en av de branscher som drabbats hårdast av den pågående coronapandemin. För att hjälpa Sveriges restauranger i en svår situation och samtidigt uppmärksamma den positiva kraft som branschen står för lanserade Carlsberg Sverige initiativet ”Stammisglaset”. Kampanjen hyllar den speciella relationen mellan en restaurang och dess stammisar genom ett unikt ”Stammisglas” som endast görs i ett exemplar per krog och som auktionerades ut på Tradera till högstbjudande. Alla intäkter från auktionen går oavkortat till den specifika restaurangen.

Det är ingen överdrift att kalla kampanjen för succé: mellan den 15–28 juni har kroggäster från hela landet tillsammans lagt över 30.000 bud på auktionsplatsen Tradera för att föräras ett personligt ”Stammisglas” på just deras favoritkrog. Totalt 816 restauranger från hela landet omfattades av budgivningen.

– Stammisglaset blev en tydlig påminnelse om den starka relationen mellan restaurangen och dess gäster. Alla vi som vill kunna skapa nya minnen på den lokala kvarterskrogen, favoritpuben på hemorten eller sjöbaren vid sommarstugan behöver även framöver göra vad vi kan för att vi ska ha en livskraftig restaurangbransch, säger Peter Hammarstedt VD Carlsberg Sverige.

Totalt inbringade auktionerna 458.857 kr. Samtidigt dubblar Carlsberg Sverige den summan och rundar av uppåt, vilket innebär 1 miljon kr i totalsumma. Carlsberg Sveriges bidrag fördelas jämnt till alla restauranger som har varit med.

I månadsskiftet augusti-september levereras glasen till restaurangerna, ett glas för varje krog, som står i baren och väntar på dess vinnare.

FAKTA

Topp 10-auktioner i ”Stammisglaset”

1. Heat (Helsingborg) 13.000 kr
2. Dalwhinnie Restaurang (Östersund) 9.500 kr
3. Josefs Krog (Lidköping) 9.400 kr
4. Kruthuset (Karlskrona) 7.000 kr
5. Strikeout Torsby (Torsby) 6.810 kr
6. Stationen (Uppsala) 5.900 kr
7. Melins Huddinge (Huddinge) 5.200 kr
8. Bröderna Olssons Garlic & Shots (Stockholm) 4.120 kr
9. Debaser Hornstull Strand (Stockholm) 4.100 kr
10. Bullen (Malmö) 3.520 kr.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa