HEM

Aktuellt

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en unik riktning

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procent det senaste året, enligt siffror från Systembolaget.

Hard seltzer är smaksatt, kolsyrat vatten med alkohol – låg på kalorier, men desto mer smak. En pionjär på den svenska marknaden är LowLow – det klimatsmarta dryckesföretaget med bryggeri på Wapnö i Halmstad. Med egen produktion har man satsat på hög kvalitet och seltzern tillverkas av vatten från en artesisk källa som rinner under Wapnö Gård.

Upptäck LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

En storfavorit bland hard seltzers är LowLow Rosé Spritz. Med en fruktig smak av blodapelsin och jordgubbar får du en något syrlig blanddryck med perfekt sötma.

Bryggningsprocessen för LowLow Rosé Spritz skiljer sig från andra hard seltzers, den produceras nämligen genom fermentering av champagnejäst.

– De flesta hard seltzers produceras med vodka som bas, men vi ville göra något helt unikt. Drycken får nämligen en annan kropp och smak, lite torrhet – som när man dricker champagne, säger Max Lövinger, VD på LowLow.

Till både bröllop och hemmakvällar

LowLow Rosé Spritz passar alla tillfällen. Med sitt friska bubbel matchar den perfekt till de flesta måltider, medan toner av champagne gör sig väl vid lyxigare evenemang som bröllop och högtidsfiranden. Samtidigt är den enkel att ta med sig till sommarens fester, picknickar och mysiga utekvällar.

Framtiden ser ljus ut för hard seltzers i Sverige och i andra länder. LowLow, med Max Lövinger i spetsen, satsar även på fler marknader som Island och Grekland.

– Vi är stolta över att våra produkter kommer att finnas tillgängliga på de grekiska öarna i sommar. Att vi har flera smaker på gång är givet, avslutar Max.

Här kan du beställa LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
Fruktig frisk fräsch smak. Mycket väl avvägd diskret sötma med inslag av jordgubbar, blodgrape och viss mineralitet.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
18.20 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Här är ett nytt italienskt rosévin som hyllar havet och kärleken. Aqua di Venus ska få oss att njuta extra mycket av sommaren, är det tänkt. – Eftersmaken stannar kvar länge i munnen för att påminna..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Håll koll på vårens vintrender. Våren 2024 har CD-skivan fått en rejäl revival och närmar sig den redan återupptäckta vinylskivan i försäljning. Kanske är det samma nostalgiska återblick vi ser i vi..

Läs mer
Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Efter flera år av rykten – äntligen kan Rosé-Prosecco bli verklighet! Prosecco DOC i Treviso har fattat beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Rosévin och Prosecco på en oc..

Läs mer
5 vanliga myter om rosé

5 vanliga myter om rosé

Håll ut – snart är våren här! Men det går faktiskt utmärkt att dricka rosévin året om, även om det är mulet och kallt. Här är 5 vanliga myter om rosévin och våra rosa favoriter just nu.  Rosévin har..

Läs mer