HEM

Aktuellt

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en unik riktning

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procent det senaste året, enligt siffror från Systembolaget.

Hard seltzer är smaksatt, kolsyrat vatten med alkohol – låg på kalorier, men desto mer smak. En pionjär på den svenska marknaden är LowLow – det klimatsmarta dryckesföretaget med bryggeri på Wapnö i Halmstad. Med egen produktion har man satsat på hög kvalitet och seltzern tillverkas av vatten från en artesisk källa som rinner under Wapnö Gård.

Upptäck LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

En storfavorit bland hard seltzers är LowLow Rosé Spritz. Med en fruktig smak av blodapelsin och jordgubbar får du en något syrlig blanddryck med perfekt sötma.

Bryggningsprocessen för LowLow Rosé Spritz skiljer sig från andra hard seltzers, den produceras nämligen genom fermentering av champagnejäst.

– De flesta hard seltzers produceras med vodka som bas, men vi ville göra något helt unikt. Drycken får nämligen en annan kropp och smak, lite torrhet – som när man dricker champagne, säger Max Lövinger, VD på LowLow.

Till både bröllop och hemmakvällar

LowLow Rosé Spritz passar alla tillfällen. Med sitt friska bubbel matchar den perfekt till de flesta måltider, medan toner av champagne gör sig väl vid lyxigare evenemang som bröllop och högtidsfiranden. Samtidigt är den enkel att ta med sig till sommarens fester, picknickar och mysiga utekvällar.

Framtiden ser ljus ut för hard seltzers i Sverige och i andra länder. LowLow, med Max Lövinger i spetsen, satsar även på fler marknader som Island och Grekland.

– Vi är stolta över att våra produkter kommer att finnas tillgängliga på de grekiska öarna i sommar. Att vi har flera smaker på gång är givet, avslutar Max.

Här kan du beställa LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
Fruktig frisk fräsch smak. Mycket väl avvägd diskret sötma med inslag av jordgubbar, blodgrape och viss mineralitet.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
18.20 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer
Vilken rosétyp är du? – stora roséguiden 2024

Vilken rosétyp är du? – stora roséguiden 2024

Red ut ditt rosédrickande med Vinguidens högst ovetenskapliga test, skapat av rosémästaren själv Anders Melldén, som 2016 gav ut boken Rosévin – historien, vinerna och maten därtill. På köpet får du..

Läs mer
3 presentviner till Mors dag

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad. ..

Läs mer
Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Laxrosa rosé från Provence är bekant, men det här är någonting annat. Vinguidens resa till Rhône tog oss bland annat till Tavel, ett riktigt rosédistrikt, men med en helt annat produkt än den Proven..

Läs mer
Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Håll koll på vårens vintrender. Våren 2024 har CD-skivan fått en rejäl revival och närmar sig den redan återupptäckta vinylskivan i försäljning. Kanske är det samma nostalgiska återblick vi ser i vi..

Läs mer
Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Allt mer älskat, allt fler att välja på. Nya roséviner kommer i en strid ström till Systembolaget inför sommaren. Vinguiden tipsar om fyra spännande nyheter, från tre olika världsdelar. Picknickkorg..

Läs mer