HEM

Aktuellt

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en unik riktning

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procent det senaste året, enligt siffror från Systembolaget.

Hard seltzer är smaksatt, kolsyrat vatten med alkohol – låg på kalorier, men desto mer smak. En pionjär på den svenska marknaden är LowLow – det klimatsmarta dryckesföretaget med bryggeri på Wapnö i Halmstad. Med egen produktion har man satsat på hög kvalitet och seltzern tillverkas av vatten från en artesisk källa som rinner under Wapnö Gård.

Upptäck LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

En storfavorit bland hard seltzers är LowLow Rosé Spritz. Med en fruktig smak av blodapelsin och jordgubbar får du en något syrlig blanddryck med perfekt sötma.

Bryggningsprocessen för LowLow Rosé Spritz skiljer sig från andra hard seltzers, den produceras nämligen genom fermentering av champagnejäst.

– De flesta hard seltzers produceras med vodka som bas, men vi ville göra något helt unikt. Drycken får nämligen en annan kropp och smak, lite torrhet – som när man dricker champagne, säger Max Lövinger, VD på LowLow.

Till både bröllop och hemmakvällar

LowLow Rosé Spritz passar alla tillfällen. Med sitt friska bubbel matchar den perfekt till de flesta måltider, medan toner av champagne gör sig väl vid lyxigare evenemang som bröllop och högtidsfiranden. Samtidigt är den enkel att ta med sig till sommarens fester, picknickar och mysiga utekvällar.

Framtiden ser ljus ut för hard seltzers i Sverige och i andra länder. LowLow, med Max Lövinger i spetsen, satsar även på fler marknader som Island och Grekland.

– Vi är stolta över att våra produkter kommer att finnas tillgängliga på de grekiska öarna i sommar. Att vi har flera smaker på gång är givet, avslutar Max.

Här kan du beställa LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz

LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
LowLow Hard Seltzer Rosé Spritz
Fruktig frisk fräsch smak. Mycket väl avvägd diskret sötma med inslag av jordgubbar, blodgrape och viss mineralitet.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
17.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vingu..

Läs mer
Blev rik på auktioner – nu kommer hans hyllade..

Blev rik på auktioner – nu kommer hans hyllade..

Han blev stormrik på sitt auktionshus och startade en vinodling i Frankrike. Men det var faktiskt mest en slump att Bengt Sundström blev vinodlare. Nu kan du köpa hans hyllade rosévin från Provence ..

Läs mer
Snart kan du äta roséglass i stora lass

Snart kan du äta roséglass i stora lass

Nu börjar glasstillverkarna förstå storheten med rosévin. Den amerikanska lyxglassen Häagen-Dazs har skapat en vinglass med en rosafärgad virvel, för att attrahera vuxna rosé-älskare. Namnet: Rosé &..

Läs mer
Vårens stora guide till årets roséviner

Vårens stora guide till årets roséviner

Om vi säger sol, bad och ljusa nätter, vilket vin tänker du på då? Rosévin såklart! I denna guide får du koll på inte mindre än 15 olika roséviner som förgyller sommaren. [product] 131389 |Det här f..

Läs mer
5 vanliga myter om rosé

5 vanliga myter om rosé

Håll ut – snart är sommarvädret tillbaka! Men det går utmärkt att dricka rosévin även om det är mulet och kallt. Här är 5 vanliga myter om rosévin. Rosévin har blivit en storsäljare och ökar s..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer