HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Vinguiden blev inbjudna att närvara på Tallink Grupp lansering av Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers 2022 – en exklusiv samling av fem egna märkesviner och två hantverksöl från utvalda producenter i Europa, tillgängliga ombord på Tallink- och Silja Lines fartyg från och med 2 maj 2022 och under två år framöver.

Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers har valts ut genom blindtest av en expertpanel bestående av sommelierer, vin- och ölexperter samt restaurangchefer över hela koncernen.

– Vi är mycket stolta över våra helt nya och spännande fartygsviner och öl. Vi följer de senaste trenderna inom branschen och visar upp fem utsökta, ekologiska och hållbart odlade viner från Europa: Frankrike, Italien och Österrike. För ölälskare presenterar vi två fantastiskt fina hantverksöl från estniska mikrobryggerier, inklusive en prisbelönt baltisk porter. Våra nya fartygsviner och öl återspeglar verkligen den finaste kvaliteten och kunskapen från hela Europa och de kommer vara till glädje för våra resenärer under två år framöver, säger Aimar Pärna, chef för Tallink Duty Free.

Det mousserande vin som valts ut är Corvezzo Blanc de Blancs Spumante Organic och kommer från Venetoregionen i Italien.

Skeppschampagnen, Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru kommer från de mycket prestigefyllda Premier Cru-vingårdarna från regionerna Côte des Blancs och Montagne de Reims i Frankrike och är tillverkad av druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Meunier.

Fartygets vita vin (och Vinguidens personliga favorit) Markus Huber Grüner Veltliner Winemaker´s Selection Organic produceras av den hyllade Markus Huber och är gjort på Österrikes superdruva Grüner Veltliner som är hållbart odlad, certifierat ekologisk och vegansk. Vinet passar bra till ett brett utbud av mat såsom sallader, kyckling, grillade grönsaker, fisk- och skaldjursrätter samt till det asiatiska köket.

Skeppsrosévinet Barone Montalto Nero D’Avola Rosato Organic är friskt, fruktigt och välsmakande.

Fartygets röda vin, Barbanera Campo Pietra Appassimento Organic kommer från det torra och soliga södra Italien, är certifierat ekologiskt och gjort på de lokala druvorna Primitivo och Negroamaro med appassimentometoden. Detta vin är fylligt, läckert och syltigt med björnbär, mogna körsbär och plommon i doft och smak.

Fartygets öl valdes ut bland 60 öl i två kategorier – ljusa och mörka öl – från bryggerier i Estland, Sverige, Finland och Italien.

Skeppsölet Meritäht(5,2% alc vol) från det estniska bryggeriet Pühaste är ett ofiltrerat och opastöriserat ljust öl som är mjukt, fruktigt och krämigt till sin karaktär med persikor, aprikoser och päron i aromen.

För de som älskar mörkt öl lanseras den prisbelönta Baltic Porter (7,9% alc vol) från det estniska Õllenaut-bryggeriet.

De nya skeppsdryckerna viner och öl kommer att ersätta den tidigare private label-kollektionen som lanserades 2019 och kommer att finnas ombord på Tallink Grupps fartyg i två år, från maj 2022 till och med våren 2024.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa