HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Åbro kallades för Ey´Bro av världsartisten Eminem. Nu gör det svenska bryggeriet slag i saken och släpper en ny öl med namnet Ey´Bro.
– Det är väldigt många som förknippar oss med videon där Eminem visar upp Åbro-ölen, det är en rolig historia som många gillar att berätta, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro.

Många svenska ölfantaster minns säkert klippet på Youtube för tolv år sedan. Den amerikanske rapparen Eminem var på sverigebesök. I en krog upptäckte han och hans vänner att Åbros öl ju hette ”Ey´Bro”. Eminem syns förtjust förklara att det nu var hans nya favorit och trots att det gått så lång tid delas klippet fortfarande. Faktum är att klippet visats drygt en miljon gånger. Bättre gratisreklam kunde det knappast bli för Åbro.

Men nu kommer nästa roliga steg i Eminems tolkning av det svenska ölnamnet: Åbro släpper nämligen en öl med namnet Ey’Bro.
– Ey’Bro är en lättdrucken ljus lager med mild beska som passar bäst i sällskap med vänner, förklarar Åbros marknadschef Amelie Dunge. Vi ville skapa en öl där vi hyllar vänskap och alla fina stunder man haft och kommer ha med sina allra bästa polare. Med en lekfull design som blandar hårt och mjukt och riktar sig till bros av alla dess slag och kön.

Varför kom ölen just i år?
– Vi fick en möjlighet att ta fram en ny öl och när vi bestämde oss tidigt för att vi ville att det skulle vara en hyllning till vänskap. Vi hade tidigt en tydligt vision om hur vi ville att det skulle förmedlas och tillsammans med vår fantastiska varumärkes och designbyrå Identity Works har vi tagit fram en design som speglar detta på bästa sätt, säger Amelie Dunge.

– Ey’Bro är en kontrast mellan en tuffare och lekfullare design och ett kärleksfullt innehåll. Även att det är några år sedan youtube-klippet släpptes är det fortfarande många som pratar om det och konceptet är en liten lekfull blinkning till de som har sett det från vår sida.

Är Youtube-klippet 2008 den bästa gratisreklam som Åbro någonsin fått?
– Ha ha…jo det skulle jag nog ändå våga mig på att påstå. Det är väldigt många som förknippar oss med den videon och den delas fortfarande frekvent och det är många som taggar oss trots att den har några år på nacken. Det är en rolig historia som många gillar att berätta, kontrasten i att Sveriges äldsta familjeägda bryggeri blir viralt genom Eminem utan någon som helst påverkan av oss, avslutar Amelie Dunge.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påsköl är en ung men kär tradition som många tagit till sina hjärtan.I år firar påskölen 30 år i Sverige. Du välja bland hela 75 olika sorter – 15 nationella och 60 lokala. Ägg, lax, sill, köttbull..

Läs mer
Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Fyra män gick uppför Storbritanniens högsta berg och bryggde öl. Nu säljer de 33 cl-flaskorna för 12 000 kronor – styck! Ett mikrobryggeri i Leeds vid namn Northern Monk har skapat rubriker över vär..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer
Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Ölmärket Corona har tappat försäljning under viruskrisen – och fått kritik för sin reklamkampanj. Men det finns även en vinsort som har råkat ut för namnkrock med den grasserande pandemin. Torres Co..

Läs mer
Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer