HEM

Aktuellt

Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Åbro kallades för Ey´Bro av världsartisten Eminem. Nu gör det svenska bryggeriet slag i saken och släpper en ny öl med namnet Ey´Bro.
– Det är väldigt många som förknippar oss med videon där Eminem visar upp Åbro-ölen, det är en rolig historia som många gillar att berätta, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro.

Många svenska ölfantaster minns säkert klippet på Youtube för tolv år sedan. Den amerikanske rapparen Eminem var på sverigebesök. I en krog upptäckte han och hans vänner att Åbros öl ju hette ”Ey´Bro”. Eminem syns förtjust förklara att det nu var hans nya favorit och trots att det gått så lång tid delas klippet fortfarande. Faktum är att klippet visats drygt en miljon gånger. Bättre gratisreklam kunde det knappast bli för Åbro.

Men nu kommer nästa roliga steg i Eminems tolkning av det svenska ölnamnet: Åbro släpper nämligen en öl med namnet Ey’Bro.
– Ey’Bro är en lättdrucken ljus lager med mild beska som passar bäst i sällskap med vänner, förklarar Åbros marknadschef Amelie Dunge. Vi ville skapa en öl där vi hyllar vänskap och alla fina stunder man haft och kommer ha med sina allra bästa polare. Med en lekfull design som blandar hårt och mjukt och riktar sig till bros av alla dess slag och kön.

Varför kom ölen just i år?
– Vi fick en möjlighet att ta fram en ny öl och när vi bestämde oss tidigt för att vi ville att det skulle vara en hyllning till vänskap. Vi hade tidigt en tydligt vision om hur vi ville att det skulle förmedlas och tillsammans med vår fantastiska varumärkes och designbyrå Identity Works har vi tagit fram en design som speglar detta på bästa sätt, säger Amelie Dunge.

– Ey’Bro är en kontrast mellan en tuffare och lekfullare design och ett kärleksfullt innehåll. Även att det är några år sedan youtube-klippet släpptes är det fortfarande många som pratar om det och konceptet är en liten lekfull blinkning till de som har sett det från vår sida.

Är Youtube-klippet 2008 den bästa gratisreklam som Åbro någonsin fått?
– Ha ha…jo det skulle jag nog ändå våga mig på att påstå. Det är väldigt många som förknippar oss med den videon och den delas fortfarande frekvent och det är många som taggar oss trots att den har några år på nacken. Det är en rolig historia som många gillar att berätta, kontrasten i att Sveriges äldsta familjeägda bryggeri blir viralt genom Eminem utan någon som helst påverkan av oss, avslutar Amelie Dunge.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

De säljer öl till stöd för Ukraina

De säljer öl till stöd för Ukraina

Har du druckit ukrainsk öl? I januari 2022 fanns det inte ett enda öl från Ukraina på Systembolaget – numera säljer de slut fortare än leverantörerna hinner få in dem i lager. Importören Galatea slo..

Läs mer
Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Nu är det julafton för alla ölfantaster i Sverige. Den 15 juli hyllas ölet och bryggarna med en egen dag. Varför inte passa på att testa tre nykomlingar på Systembolaget? Ölets Dag blev en succé red..

Läs mer
Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets s..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer
254 förlorade körkort  på elsparkcykeln

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorad..

Läs mer
Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Sommar, sol och bad – och en riktigt kall öl. Vi har samlat somriga öl från inte mindre än tio olika länder. Hitta nya favoriter eller överraska vännerna på grillkvällen. Oslove – Norge [product]178..

Läs mer