HEM

Aktuellt

Champagnekyl av Richard Juhlin & Vigneron

Efter flera månader av hårt arbete lanseras nu ett efterlängtat samarbete signerat Vigneron och Richard Juhlin – en vinkyl designad exklusivt för champagne. 

Champagneexpert med världsrekord

Richard Juhlin är världens främsta champagneexpert, mest känd för sina färdigheter inom blindprovning. Sedan 1998 innehar han världsrekordet i flest provade champagner med över 14 000 olika varianter. 

Den unika champagnehyllan

Tillsammans med Vigneron har han nu varit med och tagit fram en av de första specialdesignade vinkylarna med champagnehyllor på marknaden. De innovativa hyllorna har utformats för att erbjuda den optimala förvaringslösningen för champagneflaskor av varierande storlek och form, med målet att varje flaska ska kunna vila perfekt och säkert i vinkylen. 

Champagnehyllan finns i fyra storlekar och det finns tre olika storlekar på hela champagneskåp att välja mellan: Vigneron Storage 130, 170 och 200. Varje modell i denna serie är utrustad med dedikerade champagnehyllor som sträcker sig från botten till toppen, vilket möjliggör en smidig och stilfull förvaring av dina flaskor. 

Så här säger Richard själv om samarbetet: 

Kan du dela med dig av vad som inspirerade dig att samarbeta med Vigneron.se, och vad har varit ditt mest minnesvärda ögonblick i detta samarbete hittills?

Samarbetet med Vigneron.se föddes ur vår gemensamma passion för vin, särskilt champagne. Det mest minnesvärda ögonblicket har varit att se hur Vigneron.se tar sitt åtagande att erbjuda högkvalitativa vinkylskåp till en ny nivå genom att anpassa inredningen för champagneentusiaster.

Varför är rätt förvaring av champagne så viktig, och hur kan Vigneron.se:s vinkylskåp för champagne hjälpa till med detta?

Rätt förvaring av champagne är avgörande eftersom det hjälper till att behålla den sprudlande dryckens fräschhet och komplexitet. Vigneron.se:s vinkylskåp för champagne erbjuder optimala temperatur- och ljusförhållanden, vilket bevarar champagne på bästa sätt.

Champagne är känt för sin känslighet mot ljus och temperaturvariationer. Hur kan champagneälskare dra nytta av Vigneron.se’s vinkylskåp för att förhindra dessa negativa påverkningar?

Vigneron.se:s vinkylskåp för champagne är utformade med precision för att minimera ljus- och temperaturvariationer. Detta bevarar champagnens kvalitet och smakintegritet över tid, vilket är av största vikt för älskare av denna ädla dryck.

För de som samlar på champagne, vilka faktorer bör man överväga när man bygger sin egen inredning i ett vinkylskåp speciellt för champagne?

När du bygger inredningen för champagne i ett vinkylskåp är det viktigt att tänka på flaskornas storlek samt specifika flaskform, hur de ska förvaras (liggande) eller visas i display (stående) och hur de ska organiseras för enkel åtkomst. Anpassa inredningen efter din champagnesamlings behov.

Vilka är de optimala förvaringsförhållandena för att bevara champagne på bästa sätt, och hur kan Vigneron.se:s vinkylskåp uppnå dessa förhållanden?

Champagnen bör förvaras vid en temperatur på ca 9-11 grader Celsius, i en konstant och ljusfri miljö med hög luftfuktighet. Vigneron.se:s vinkylskåp är konstruerade för att upprätthålla dessa idealiska förhållanden och skydda champagnen mot skadliga påverkningar.

Vilka är några av dina personliga erfarenheter där rätt förvaring och åldring har förbättrat en champagnes smak och komplexitet?

Jag har haft förmånen att prova champagne som har åldrats i många decennier under optimala förvaringsförhållanden. Resultatet är ofta en champagne som har utvecklats med djupare smaker och subtila nyanser som inte fanns när den var ny. Det är en fantastisk upplevelse.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på att börja samla och lagra champagne hemma, men inte vet var de ska börja?

Mitt råd är att börja med att utforska olika typer av champagne och lära sig om deras karaktärer. Sedan kan du anpassa din champagneförvaring med hjälp av Vigneron.se:s expertis och skåp som är speciellt designade för champagne.

Som en extra förmån får alla som investerar i en Vigneron Storage ett års gratis medlemskap i Champagne Club By Richard Juhlin till ett värde av 1300kr. Här kan du läsa mer om och handla produkterna. 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa glaset till champagne

Bästa glaset till champagne

Flöjt, kupa eller ISO? Jag talar om glas, provningsglas men också glas att dricka ur. När det kommer just till champagne, hettar det plötsligen till. För här har alla bestämda åsikter. Eller? Under ..

Läs mer
Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Visst blir allt lite festligare med en flaska champagne? Men det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nu släpps den smakrika Champagne Debuchy, en Blanc de Noirs. Utan att tumma på vare sig kvalite..

Läs mer
James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

Nu kommer James Bonds favoritchampagne i ny begränsad specialupplaga. 900 flaskor Bollinger 2011 släpps i Sverige inför premiären av nya filmen ”No Time To Die”. – Kanske ska man vänta 10 år innan v..

Läs mer
Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

När börsen faller kan vin och whisky vara en säker investering. Champagne och fina italienska viner ökade med 6-8 procent förra året, medan whisky klättrade fem procent. – Trots en långsammare öknin..

Läs mer
Konsten att prova champagne

Konsten att prova champagne

Snurra inte bort bubblorna! Det var det första jag fick höra när jag skulle prova champagne för många år sedan. En helt, visade det sig, galen kommentar. För visst ska vi snurra på glaset. Att prova..

Läs mer
Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Passa på: nu säljs världens bästa champagne

Vill du känna dig som en rik jetsetare eller som en slösaktig hiphop-stjärna? Eller vill du bara njuta av en mytomspunnen champagne? Nu släpps Cristal av Louis Roederer på Systembolagets tillfälliga..

Läs mer