HEM

Aktuellt

Taittinger lanserar ny årgång av Comtes de Champagne Blanc de Blancs

För de som uppskattar Champagne av högsta kvalitet väntar en spännande händelse den 7 december. Då kommer det ansedda vinhuset Taittinger att introducera sin prestigefyllda Comte de Champagne Blanc de Blancs, årgång 2013.

Comtes de Champagne

Comtes de Champagne produceras endast vid exceptionella årgångar, 2013 är utan tvekan en sådan. Året började med en utdragen och kall vinter, men våren och sommaren kom med rekordartat mycket solsken. Några välbehövda regnskurar i början av hösten gynnade druvorna och ledde till en perfekt mognad vid skörden som ägde rum i oktober – den senaste skörden på tjugo år.

Chardonnay-druvorna kommer uteslutande från de fem Grand Cru-klassificerade byarna Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger och Oger. Comtes de Champagne 2013 är en blandning av de allra bästa vinerna, där fem procent har åldrats på delvis nya ekfat för att bidra med en rostad ton. Tio år i Taittingers källare gör att vinet utvecklat sig och ger en begynnande mognad och ökad komplexitet.

Lyxigt att njuta av omedelbart eller spara för framtiden

Lagringsbart bubbel i världsklass

Målet med varje unik årgång av Comtes de Champagne är att skapa ett vin som är redo att njutas av vid lanseringen, samtidigt som det har potentialen att åldras i 10, 20 eller kanske till och med 40 år och fortsätta att erbjuda ständigt nya, subtila nyanser i doft och smak när det väl avnjuts.

Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013 är ett kristallklart vin med gyllene och halmgula toner samt en intensiv ström av små bubblor. Smaken är livlig och komplex med inslag av mogen citrus i harmoni med nybakat brioche, allt understött av en strålande syra och subtila mineraltoner. Den långvariga och harmoniska eftersmaken avslöjar diskreta nyanser av ingefära och lakrits.

Vinhus med anor från 1700-talet

Vinhuset Taittinger, som grundades 1734, skapade sin prestigefyllda Comtes de Champagne 1952 och detta vin produceras endast i de bästa åren. 2013 års utgåva är den 40:e sedan starten och har redan fått mycket positiva recensioner från ledande vinkritiker runt om i världen. Vinet har premiär i Sverige den 7 december och levereras i en elegant presentförpackning. Det här är verkligen ett vin för de mest minnesvärda ögonblicken i livet!

Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013

Webblanseringen av Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013 sker kl 10:00 den 7 december, med leverans i en exklusiv presentförpackning.

Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
2013
Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
750 ml - 12.5% -
2197 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vanliga missen som förstör din champagne

Vanliga missen som förstör din champagne

Brukar du servera ditt vin ”rumstempererat”? Då är det sannolikt för varmt och alkoholen dunstar snabbare än dofterna. Här är en snabbguide till rätt temperatur. Det gamla begreppet rumstempererat l..

Läs mer
Bästa bubblet just nu

Bästa bubblet just nu

Systembolagets sortiment med champagne är i ständig förändring. Nu lanseras en del spännande bubbel på monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om både gammalt och..

Läs mer
Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Här är den nya lyxiga presentboxen från Moët & Chandon för vinterns högtider. Champagnen Moët & Chandon Impérial Brut Limited Edition passar perfekt för både fester och jul- och nyårsfiran..

Läs mer
Viner som hyllar kvinnor

Viner som hyllar kvinnor

Över hela världens uppmärksammas kvinnor på Internationella kvinnodagen den 8 mars. Dagen är till för att hylla alla fantastiska kvinnor, och vad passar då inte bättre än några viner med riktiga pow..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer
”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer