HEM

Aktuellt

Taittinger lanserar ny årgång av Comtes de Champagne Blanc de Blancs

För de som uppskattar Champagne av högsta kvalitet väntar en spännande händelse den 7 december. Då kommer det ansedda vinhuset Taittinger att introducera sin prestigefyllda Comte de Champagne Blanc de Blancs, årgång 2013.

Comtes de Champagne

Comtes de Champagne produceras endast vid exceptionella årgångar, 2013 är utan tvekan en sådan. Året började med en utdragen och kall vinter, men våren och sommaren kom med rekordartat mycket solsken. Några välbehövda regnskurar i början av hösten gynnade druvorna och ledde till en perfekt mognad vid skörden som ägde rum i oktober – den senaste skörden på tjugo år.

Chardonnay-druvorna kommer uteslutande från de fem Grand Cru-klassificerade byarna Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger och Oger. Comtes de Champagne 2013 är en blandning av de allra bästa vinerna, där fem procent har åldrats på delvis nya ekfat för att bidra med en rostad ton. Tio år i Taittingers källare gör att vinet utvecklat sig och ger en begynnande mognad och ökad komplexitet.

Lyxigt att njuta av omedelbart eller spara för framtiden

Lagringsbart bubbel i världsklass

Målet med varje unik årgång av Comtes de Champagne är att skapa ett vin som är redo att njutas av vid lanseringen, samtidigt som det har potentialen att åldras i 10, 20 eller kanske till och med 40 år och fortsätta att erbjuda ständigt nya, subtila nyanser i doft och smak när det väl avnjuts.

Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013 är ett kristallklart vin med gyllene och halmgula toner samt en intensiv ström av små bubblor. Smaken är livlig och komplex med inslag av mogen citrus i harmoni med nybakat brioche, allt understött av en strålande syra och subtila mineraltoner. Den långvariga och harmoniska eftersmaken avslöjar diskreta nyanser av ingefära och lakrits.

Vinhus med anor från 1700-talet

Vinhuset Taittinger, som grundades 1734, skapade sin prestigefyllda Comtes de Champagne 1952 och detta vin produceras endast i de bästa åren. 2013 års utgåva är den 40:e sedan starten och har redan fått mycket positiva recensioner från ledande vinkritiker runt om i världen. Vinet har premiär i Sverige den 7 december och levereras i en elegant presentförpackning. Det här är verkligen ett vin för de mest minnesvärda ögonblicken i livet!

Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013

Webblanseringen av Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013 sker kl 10:00 den 7 december, med leverans i en exklusiv presentförpackning.

Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
2013
Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
750 ml - 12.5% -
2197 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Guide: Allt om ostron och vinerna som passar till

Guide: Allt om ostron och vinerna som passar till

Ostron har ätits i tusentals år och är känt både som ”havets juveler” och ett klassiskt afrodisiakum som åts av bland andra Casanova. Du ser dem ofta serverade på stora fat, liggande på en bädd av i..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Bästa bubblet just nu

Bästa bubblet just nu

Systembolagets sortiment med champagne är i ständig förändring. Nu lanseras en del spännande bubbel på monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om både gammalt och..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer
Nyårssupé – väljer du lyx eller budget?

Nyårssupé – väljer du lyx eller budget?

Julbordet är precis avdukat – och nu är det dags att ladda om och planera för nyårssupén. Tomt plånboken? Ingen fara, nyår går att fira både lyxig och med stram budget. Vinguiden har dryckerna och r..

Läs mer