HEM

Aktuellt

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kinderna. Det är studentexamen, allt är precis som det ska vara.

Studentexamen är ingen vanlig dag eller bara en fest i mängden. Hur väljer du att välkomna din nyexaminerade huvudperson och dina gäster? Vad ska ätas och framför allt, vad ska glasen fyllas med?

Vi har valt ut tre härliga bubbel i olika prisklasser så du vet vad du ska skåla med när det äntligen blir dags att gratulera.

1. Under hundringen – Chapel Hill

Chapel Hill Blanc de Blancs Chardonnay
Chapel Hill Blanc de Blancs Chardonnay
Det behöver inte vara dyrt för att det ska vara gott. Denna härligt mousserande Chardonnay är ett bra alternativ om det väntas många gäster under mottagningen. Chapel Hill är full av smak utan överdriven sötma och ger en frisk fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron och citrusskal. Den är som skräddarsydd för både festens karaktär och tiden på året.

Lägg gärna en eller två frysta jordgubbar i glaset för att behålla kylan och lyfta sommarkänslan.

Chapel Hill finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 69 kr.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
79 kr

2. Klassisk Champagne – Veuve Clicquot

Veuve Clicquot Brut Gula Änkan
Veuve Clicquot Brut Gula Änkan
Denna klassiska champagne med anor från 1700-talet är en av världens mest välkända champagner. Har du aldrig druckit Champagne är detta rätt tillfälle att prova. Veuve Clicquot bjuder på nyanserat fruktig och frisk smak med inslag av vinteräpplen, ljust bröd, mineral och grapefrukt. Skål!

Veuve Clicquot finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 479 kr.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
559 kr

3. En helt annan nivå – Palmer & Co Vintage Brut

Palmer & Co Vintage Brut
2013
Palmer & Co Vintage Brut
Om du vill lyxa till det kan vi varmt rekommendera denna mytomspunna Champagne som befinner sig i bubblornas absoluta toppskikt. I flaskan som till hälften fyllts med Chardonnaydruvor och hälften Pinot Noir, kommer du fullkomligt uppslukas i dofterna av rött äpple, rostat bröd, hasselnöt, apelsin och kittlande vit choklad. Samma gäller den högst utvecklade och nyanserade smaken som går i samma klang.

Vintage Brut från 2013 finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 1099 kr.

1500 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
1299 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Champagnekriget mellan Ryssland och Frankrike

Champagnekriget mellan Ryssland och Frankrike

Ett champagnekrig har brutit ut mellan Ryssland och Frankrike. Den ryske presidenten Vladimir Putin har undertecknat en ny lag som endast tillåter att ryska viner märks som champagne i Ryssland. Nu ..

Läs mer
Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Är du redo för sommaren och värmeböljan? Här är tipsen och prylarna som håller både dryck och huvud kallt. Få saker är lika härligt i värmen som en kall öl, drink eller ett glas kallt vin. Men det ..

Läs mer
Cavaprovning med överraskande hög kvalitet

Cavaprovning med överraskande hög kvalitet

Ställ några av Spaniens bästa bubbelviner mot varandra i en provning, prata om den nya klassificeringen i Cava och succén är ett faktum. Vinguiden höll i lördags en mycket uppskattad Master Class me..

Läs mer
Mousserande vin – Vad är det egentligen?

Mousserande vin – Vad är det egentligen?

Bubbelvin är fest, glädje, gärna nyårsnatt. Men det är så mycket mer, nämligen ett fantastiskt vin till mat. Att kombinera mat och mousserande vin på ett optimalt sätt ger riktigt stora upplevelser...

Läs mer
Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – nu när julen står framför dörren igen vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Klappar som uppskattas på riktigt. Vi ger dig de bästa vinerna för julen 2022. Vin för de..

Läs mer
Så matchar du mat och dryck till midsommar

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Vad passar till vad? Ibland är det svårt att veta. Inför årets midsommarmeny tipsar vi därför inte bara om vin, öl och snaps – utan ger dig även dryckernas match på tallriken. Gott öl till midsomma..

Läs mer