HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kinderna. Det är studentexamen, allt är precis som det ska vara.

Studentexamen är ingen vanlig dag eller bara en fest i mängden. Hur väljer du att välkomna din nyexaminerade huvudperson och dina gäster? Vad ska ätas och framför allt, vad ska glasen fyllas med?

Vi har valt ut tre härliga bubbel i olika prisklasser så du vet vad du ska skåla med när det äntligen blir dags att gratulera.

1. Under hundringen – Chapel Hill

Chapel Hill Sparkling Chardonnay

Chapel Hill Sparkling Chardonnay

Det behöver inte vara dyrt för att det ska vara gott. Denna härligt mousserande Chardonnay är ett bra alternativ om det väntas många gäster under mottagningen. Chapel Hill är full av smak utan överdriven sötma och ger en frisk fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron och citrusskal. Den är som skräddarsydd för både festens karaktär och tiden på året.

Lägg gärna en eller två frysta jordgubbar i glaset för att behålla kylan och lyfta sommarkänslan.

Chapel Hill finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 69 kr.

Art.nr: 7649 - Pris: 69 kr

2. Klassisk Champagne – Veuve Clicquot

Veuve Clicquot Brut Gula Änkan

Veuve Clicquot Brut Gula Änkan

Denna klassiska champagne med anor från 1700-talet är en av världens mest välkända champagner. Har du aldrig druckit Champagne är detta rätt tillfälle att prova. Veuve Clicquot bjuder på nyanserat fruktig och frisk smak med inslag av vinteräpplen, ljust bröd, mineral och grapefrukt. Skål!

Veuve Clicquot finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 479 kr.

Art.nr: 7424 - Pris: 479 kr

3. En helt annan nivå – Palmer & Co Vintage Brut

Palmer & Co Vintage Brut

Palmer & Co Vintage Brut 2013

Om du vill lyxa till det kan vi varmt rekommendera denna mytomspunna Champagne som befinner sig i bubblornas absoluta toppskikt. I flaskan som till hälften fyllts med Chardonnaydruvor och hälften Pinot Noir, kommer du fullkomligt uppslukas i dofterna av rött äpple, rostat bröd, hasselnöt, apelsin och kittlande vit choklad. Samma gäller den högst utvecklade och nyanserade smaken som går i samma klang.

Vintage Brut från 2013 finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 1099 kr.

Art.nr: 7867 - Pris: 1099 kr


Du kanske även vill läsa dessa