HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kinderna. Det är studentexamen, allt är precis som det ska vara.

Studentexamen är ingen vanlig dag eller bara en fest i mängden. Hur väljer du att välkomna din nyexaminerade huvudperson och dina gäster? Vad ska ätas och framför allt, vad ska glasen fyllas med?

Vi har valt ut tre härliga bubbel i olika prisklasser så du vet vad du ska skåla med när det äntligen blir dags att gratulera.

1. Under hundringen – Chapel Hill

Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Det behöver inte vara dyrt för att det ska vara gott. Denna härligt mousserande Chardonnay är ett bra alternativ om det väntas många gäster under mottagningen. Chapel Hill är full av smak utan överdriven sötma och ger en frisk fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron och citrusskal. Den är som skräddarsydd för både festens karaktär och tiden på året.

Lägg gärna en eller två frysta jordgubbar i glaset för att behålla kylan och lyfta sommarkänslan.

Chapel Hill finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 69 kr.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
69 kr

2. Klassisk Champagne – Veuve Clicquot

Veuve Clicquot Brut Gula Änkan
Veuve Clicquot Brut Gula Änkan
Denna klassiska champagne med anor från 1700-talet är en av världens mest välkända champagner. Har du aldrig druckit Champagne är detta rätt tillfälle att prova. Veuve Clicquot bjuder på nyanserat fruktig och frisk smak med inslag av vinteräpplen, ljust bröd, mineral och grapefrukt. Skål!

Veuve Clicquot finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 479 kr.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
499 kr

3. En helt annan nivå – Palmer & Co Vintage Brut

Palmer & Co Vintage Brut
2013
Palmer & Co Vintage Brut
Om du vill lyxa till det kan vi varmt rekommendera denna mytomspunna Champagne som befinner sig i bubblornas absoluta toppskikt. I flaskan som till hälften fyllts med Chardonnaydruvor och hälften Pinot Noir, kommer du fullkomligt uppslukas i dofterna av rött äpple, rostat bröd, hasselnöt, apelsin och kittlande vit choklad. Samma gäller den högst utvecklade och nyanserade smaken som går i samma klang.

Vintage Brut från 2013 finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 1099 kr.

1500 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
1099 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment. – Mousserande viner med smak är något som växer..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Detta drack vi i Sverige sommaren 2017. Vinguiden har listan över de populäraste vinerna och inte överraskande är det Italien i fokus. Vinkonsumtionen förändras av förklarliga skäl under sommaren. E..

Läs mer
Därför får du mer baksmälla av prosecco

Därför får du mer baksmälla av prosecco

Tänker du dricka champagne eller prosecco på nyårsafton? Då kan du räkna med huvudvärk dagen efter. En professor menar nämligen att bubblorna ger oss en kraftigare baksmälla. Att sippa eller kanske ..

Läs mer
Konsten att prova champagne

Konsten att prova champagne

Snurra inte bort bubblorna! Det var det första jag fick höra när jag skulle prova champagne för många år sedan. En helt, visade det sig, galen kommentar. För visst ska vi snurra på glaset. Att prova..

Läs mer