HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots.
– Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Nordic Beverage Company, eller Nobeco, beskriver sig som ett litet vin- och spritföretag som vill jobba miljövänligt och hitta nya trender.
– Och vi ville skapa en produkt som ger ett leende på läpparna, det ska vara kul att dricka alkohol, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Alexandra driver Nobeco med sin mamma Charlotte Rankloo – och de bestämde sig för att utmana de stora aktörerna, som äger de flesta avtal och distribution.
– Så vi började leka med det ”typiskt svenska” och då föddes Polka the Pig. Vårt mål var att skapa en produkt till ett rimligt pris med vätska som håller hög kvalitet, säger Alexandra. Det har varit intensivt arbete med mycket provningar. Vi ville hitta den perfekta polkagris-smaken och det har vi lyckats med, tycker vi.

Polka the pig Pepparmint Shot
Polka the pig Pepparmint Shot
500 ml - 20% - Sockerhalt 47.3 g per 100 ml
199 kr

Men Alexandra och Charlotte nöjde sig inte. De har sneglat på den växande shots-trenden i Skandinavien och ville hitta något annat än godissmak.
– Något mer vuxet, förtydligar Alexandra. Då föddes Lucyfur med en smakprofil som inte funnits tidigare. Mamma hade druckit en shot för länge sen, med tabasco och en apelsinklyfta. Det är exakt så som Lucyfur smakar.

Lucyfur Chili & Orange Shot
Lucyfur Chili & Orange Shot
500 ml - 20% - Sockerhalt 11.9 g per 100 ml
199 kr

Flaskorna finns på Systembolagets beställningssortiment, men Nobeco hoppas förstås att få en fast listning så småningom.
– Beställningarna rullar på och flera krögare är nyfikna och vill testa. Dessutom har vi fått en listning på Scandlines border shop, säger Alexandra.

Testa även att tillsätt lite Polka the Pig till din varma choklad, magisk smakkombo!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Effektfull is till halloweenfesten

Effektfull is till halloweenfesten

Ordna grymmaste halloweenfesten – med torris. När isen kommer i kontakt med luft börjar den ryka. Men en varning: Du behöver använda skyddshandskar och följa säkerhetsföreskrifter. Torris elle..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, ..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer
Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

För ett tag sen skrev vi på Vinguiden om de 10 mest sålda drinkarna, som till stor del var riktiga klassiker.  Vill du uppdatera drinklistan med det trendigaste just nu ska du satsa på lila – ..

Läs mer