HEM

Aktuellt

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots.
– Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Nordic Beverage Company, eller Nobeco, beskriver sig som ett litet vin- och spritföretag som vill jobba miljövänligt och hitta nya trender.
– Och vi ville skapa en produkt som ger ett leende på läpparna, det ska vara kul att dricka alkohol, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Alexandra driver Nobeco med sin mamma Charlotte Rankloo – och de bestämde sig för att utmana de stora aktörerna, som äger de flesta avtal och distribution.
– Så vi började leka med det ”typiskt svenska” och då föddes Polka the Pig. Vårt mål var att skapa en produkt till ett rimligt pris med vätska som håller hög kvalitet, säger Alexandra. Det har varit intensivt arbete med mycket provningar. Vi ville hitta den perfekta polkagris-smaken och det har vi lyckats med, tycker vi.

Polka the pig Pepparmint Shot
Polka the pig Pepparmint Shot
500 ml - 20% - Sockerhalt 47.3 g per 100 ml
199 kr

Men Alexandra och Charlotte nöjde sig inte. De har sneglat på den växande shots-trenden i Skandinavien och ville hitta något annat än godissmak.
– Något mer vuxet, förtydligar Alexandra. Då föddes Lucyfur med en smakprofil som inte funnits tidigare. Mamma hade druckit en shot för länge sen, med tabasco och en apelsinklyfta. Det är exakt så som Lucyfur smakar.

Lucyfur Chili & Orange Shot
Lucyfur Chili & Orange Shot
500 ml - 20% - Sockerhalt 11.9 g per 100 ml
199 kr

Flaskorna finns på Systembolagets beställningssortiment, men Nobeco hoppas förstås att få en fast listning så småningom.
– Beställningarna rullar på och flera krögare är nyfikna och vill testa. Dessutom har vi fått en listning på Scandlines border shop, säger Alexandra.

Testa även att tillsätt lite Polka the Pig till din varma choklad, magisk smakkombo!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern...

Läs mer
Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

En riktigt god drink – det är en bra början för att komma i rätt stämning på Alla hjärtans dag. Vi ger dig recepten som förvandlar middagen och hela den mysiga dejtkvällen till succé! Frozen Strawbe..

Läs mer
Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Torsdagen den 17 mars är det dags att fira Irländarnas stora högtid, Saint Patrick’s Day. Då fylls pubarna med grön öl, treklövrar och Irländska folkvisor. Saint Patrick är Irlands skyddshelgon och ..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer
Påskens läckraste Prosecco-drink

Påskens läckraste Prosecco-drink

Prosecco + Nutella = sant. Här är påskens läckraste drink. Enkel och snabb att förbereda – här är drinken som kombinerar de härliga smakerna av Prosecco och Nutella i påsk. Den här drinken bli..

Läs mer