HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots.
– Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Nordic Beverage Company, eller Nobeco, beskriver sig som ett litet vin- och spritföretag som vill jobba miljövänligt och hitta nya trender.
– Och vi ville skapa en produkt som ger ett leende på läpparna, det ska vara kul att dricka alkohol, säger Alexandra Rasmusson Rankloo.

Alexandra driver Nobeco med sin mamma Charlotte Rankloo – och de bestämde sig för att utmana de stora aktörerna, som äger de flesta avtal och distribution.
– Så vi började leka med det ”typiskt svenska” och då föddes Polka the Pig. Vårt mål var att skapa en produkt till ett rimligt pris med vätska som håller hög kvalitet, säger Alexandra. Det har varit intensivt arbete med mycket provningar. Vi ville hitta den perfekta polkagris-smaken och det har vi lyckats med, tycker vi.

500 ml - 20% - Sockerhalt 47.3 g per 100 ml
199 kr

Men Alexandra och Charlotte nöjde sig inte. De har sneglat på den växande shots-trenden i Skandinavien och ville hitta något annat än godissmak.
– Något mer vuxet, förtydligar Alexandra. Då föddes Lucyfur med en smakprofil som inte funnits tidigare. Mamma hade druckit en shot för länge sen, med tabasco och en apelsinklyfta. Det är exakt så som Lucyfur smakar.

500 ml - 20% - Sockerhalt 11.9 g per 100 ml
199 kr

Flaskorna finns på Systembolagets beställningssortiment, men Nobeco hoppas förstås att få en fast listning så småningom.
– Beställningarna rullar på och flera krögare är nyfikna och vill testa. Dessutom har vi fått en listning på Scandlines border shop, säger Alexandra.

Testa även att tillsätt lite Polka the Pig till din varma choklad, magisk smakkombo!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa