HEM

Aktuellt

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror.

Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i år med en cocktail smaksatt med myror och havsvatten.

”Raphael Redant vinner Hernö Cocktail Awards 2019 för sin kreativa cocktail med rökiga toner av gran, sälta från havsvatten och syra från myror. Resultatet är en karamelliserad kolaaktig smak med ett mörkt djup, motiverar en jury bestående av Michael Sperling, ginexpert från Danmark, samt Emil Åreng och Jon Hillgren från Hernö Gin.”

– Den största ögonblicket i var sekunden då jag kom till mitt arbetsbord här i Dala, med korgen full av det jag plockat i skogen, och insåg vilken utmaning jag stod inför. Att skapa en vinnarcocktail med typ ingen utrustning alls, en kniv och ett litet gasolkök bara. De två timmar vi hade på oss verkade först vara mycket tid, men det är det verkligen inte när du ska tillaga ingredienser du aldrig sett tidigare och utforska nya smaker, berättar en jublande glad Raphael.

Resultatet är en drink med massor av smak från svensk skog – varför inte ge dig ut i markerna och prova själv?

God´s Country

45 ml juniper wood smoked Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
10 ml wild raspberry & rosehip infused Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
20 ml red ants and flowers burnt honey.
5 ml sea water reduction.

Cocktail creator: Raphael Redant. Winning cocktail at Hernö Gin
Cocktail Awards 2019.

Hernö Gin
Hernö Gin
500 ml - 40.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
337 kr

Hernö Juniper Cask Gin
Hernö Juniper Cask Gin
500 ml - 47% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
539 kr

Hernö Old Tom Gin
Hernö Old Tom Gin
500 ml - 43% - Sockerhalt 1.8 g per 100 ml
357 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Veckans drink: Aperol Spritz

Veckans drink: Aperol Spritz

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige! Aperol Spritz är en..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Årets semmelsäsong är här och vad passar bättre än att prova en semmeldrink? Vi har valt ut två semmeldrinkar och en semmelshot som du enkelt kan göra själv. Alla tre ger en semmeldag utöver det van..

Läs mer
3 underbara drinkar med nyttiga inslag

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

Kan man njuta av en drink och samtidigt känna sig nyttig? Jodå, om du minskar lite på alkoholen och öser på med andra ingredienser. Här är tre perfekta drinkar som både är goda – och faktiskt ..

Läs mer
Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Äntligen – nu går vi mot ljusare tider igen! Då passar det perfekt att fylla termosen med något varmt och härligt och ge sig ut på utflykt. Vi på Vinguiden har tagit fram de perfekta värmande drycke..

Läs mer
Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Äntligen är tiden inne för kaffedrinkar! Hösten är på intåg och luften är sådär ljuvligt frisk. Det är dags att plocka fram din mysigaste tröja och frossa i mängder av tända ljus – och njuta av en r..

Läs mer