HEM

Aktuellt

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror.

Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i år med en cocktail smaksatt med myror och havsvatten.

”Raphael Redant vinner Hernö Cocktail Awards 2019 för sin kreativa cocktail med rökiga toner av gran, sälta från havsvatten och syra från myror. Resultatet är en karamelliserad kolaaktig smak med ett mörkt djup, motiverar en jury bestående av Michael Sperling, ginexpert från Danmark, samt Emil Åreng och Jon Hillgren från Hernö Gin.”

– Den största ögonblicket i var sekunden då jag kom till mitt arbetsbord här i Dala, med korgen full av det jag plockat i skogen, och insåg vilken utmaning jag stod inför. Att skapa en vinnarcocktail med typ ingen utrustning alls, en kniv och ett litet gasolkök bara. De två timmar vi hade på oss verkade först vara mycket tid, men det är det verkligen inte när du ska tillaga ingredienser du aldrig sett tidigare och utforska nya smaker, berättar en jublande glad Raphael.

Resultatet är en drink med massor av smak från svensk skog – varför inte ge dig ut i markerna och prova själv?

God´s Country

45 ml juniper wood smoked Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
10 ml wild raspberry & rosehip infused Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
20 ml red ants and flowers burnt honey.
5 ml sea water reduction.

Cocktail creator: Raphael Redant. Winning cocktail at Hernö Gin
Cocktail Awards 2019.

Hernö Gin
Hernö Gin
500 ml - 40.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
335 kr

Hernö Juniper Cask Gin
Hernö Juniper Cask Gin
500 ml - 47% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
537 kr

Hernö Old Tom Gin
Hernö Old Tom Gin
500 ml - 43% - Sockerhalt 1.9 g per 100 ml
355 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Vad händer om man mixar en gin & tonic med snaps? Man får en helt ny svensk produkt! Nu kommer företaget Swedish Tonic med den spännande blandningen lagom till sommaren. – Vi har skapat vår tol..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer
Bartenderns tips: Så gör du goda glöggdrinkar

Bartenderns tips: Så gör du goda glöggdrinkar

Vad sägs om en Glögg & Tonic, eller en svensk ”julnegroni” på glögg? Här ger bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh tips på tre härliga glöggdrinkar att variera drinkbordet med i jul. Bartendern A..

Läs mer
Fira Gin & Tonic-dagen med 3 fantastiska drinkar

Fira Gin & Tonic-dagen med 3 fantastiska drinkar

Missa inte Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april. Här listar vi tre svenska ginsorter och drinkrecept att skåla in bemärkelsedagen med. 1. Klassisk Gin & Tonic med Hernö Gin   Från va..

Läs mer
Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Från sprit i glaset till sprit på händerna. Nu kommer snart hjälp att fylla på förråden av handsprit från ganska oväntat håll. Både Absolut vodka, Bacardi och ginproducenter har bestämt sig för att ..

Läs mer