HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror.

Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i år med en cocktail smaksatt med myror och havsvatten.

”Raphael Redant vinner Hernö Cocktail Awards 2019 för sin kreativa cocktail med rökiga toner av gran, sälta från havsvatten och syra från myror. Resultatet är en karamelliserad kolaaktig smak med ett mörkt djup, motiverar en jury bestående av Michael Sperling, ginexpert från Danmark, samt Emil Åreng och Jon Hillgren från Hernö Gin.”

– Den största ögonblicket i var sekunden då jag kom till mitt arbetsbord här i Dala, med korgen full av det jag plockat i skogen, och insåg vilken utmaning jag stod inför. Att skapa en vinnarcocktail med typ ingen utrustning alls, en kniv och ett litet gasolkök bara. De två timmar vi hade på oss verkade först vara mycket tid, men det är det verkligen inte när du ska tillaga ingredienser du aldrig sett tidigare och utforska nya smaker, berättar en jublande glad Raphael.

Resultatet är en drink med massor av smak från svensk skog – varför inte ge dig ut i markerna och prova själv?

God´s Country

45 ml juniper wood smoked Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
10 ml wild raspberry & rosehip infused Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
20 ml red ants and flowers burnt honey.
5 ml sea water reduction.

Cocktail creator: Raphael Redant. Winning cocktail at Hernö Gin
Cocktail Awards 2019.

Hernö Gin
Hernö Gin
500 ml - 40.5% -
335 kr

Hernö Juniper Cask Gin
Hernö Juniper Cask Gin
500 ml - 47% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
531 kr

Hernö Old Tom Gin
Hernö Old Tom Gin
500 ml - 43% - Sockerhalt 1.9 g per 100 ml
348 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
Guldregn över svenska Hernö Gin

Guldregn över svenska Hernö Gin

Vilket guldregn över Hernö Gin! 17 vunna guldmedaljer på två månader – nu senast två guld i prestigefyllda IWSC. – Den här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen. Jag känner stor ödmjukhet ..

Läs mer
Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer
Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Den 21 augusti är det dags för Groggens dag. Att blanda sprit med något annat är en gammal svensk tradition som lett till ikoniska drycker som Vargtass och Kaffekask. När du blandar din grogg är du ..

Läs mer
Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på K..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer