HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svensk bakom nya gin-trenden

Han är från Sydafrika, hon från Sverige. Nu har paret Craig Hutchison och Maria Sehlström skapat ett nytt och intressant ginkoncept.

Gintrenden tycks vara här för att stanna, och som följd av det har även efterfrågan på alkoholfria alternativ ökat. Därför lanserar den sydafrikansk-svenska alkoholfria ginen CEDER’S två nya drycker som från och med den 1 juni nästa år kommer att säljas i utvalda ICA-butiker runt om i landet. Dessutom kommer de att finnas i 36 butiker på Systembolaget.

Den alkoholfria ginen tillverkas enligt samma metod som traditionell gin, förutom att alkoholen utelämnas. Idén till CEDER`S föddes när Craig Hutchison från Sydafrika och Maria Sehlström från Sverige, i februari 2017 blev delägare till en andel mark i Cederberg, en bergsregion cirka två timmar från Kapstaden. Craig som är från Sydafrika har spenderat mycket av sin barndom på platsen och han hade länge en dröm om att äga mark i regionen.

– Klimatet i Cederberg passar väldigt bra för att odla vissa komplexa växter och örter som vi kände kunde passa i en gin men eftersom vi upplevde ett begränsat utbud om man inte vill eller kan dricka alkohol men ändå vill ha en sofistikerad, vuxen drink så ville vi skapa en alkoholfri produkt, säger Craig Hutchison.

CEDER’S har utvecklats i samarbete med bartenders och ginexperter i syfte att skapa ett raffinerat och intressant ginkoncept. Destillaten blandas med renaste av vatten och tappas på flaska i Sverige.

Flaskan ”Classic” har en blommig och balanserad smak; en blandning av traditionella smaker som enbär och koriander, kombinerat med en balanserad nyans av blommor så som ros, pelargon och sydafrikanska fynbos (vilda blommande buskar).

Smak: Kryddig smak med inslag av enbär, ingefära, örter och citrus.

Doft: Kryddig doft med inslag av enbär, ingefära, örter och citrus.

500 ml - 0.5% - Sockerhalt 1
185 kr

Tips på hur man blandar alkoholfri gin:

50 ml is
50 ml CEDER’S
150 ml Premium Tonic

Garnering:
CEDER’S Classic: Kvist av rosmarin, citronskiva
CEDER’S Wild: Grapefrukt och basilika

Välj ett premiumglas, fyll glaset med is och häll över CEDER’S. Fyll
på med premium-tonic.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa