HEM

Aktuellt

Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria viner

Han var länge en firad målvakt i landslaget, men sen kom åren när knark och alkohol tog över vardagen. I dag har Magnus Hedman varit drogfri i över tre år och blivit vd på ett vinföretag som säljer enbart alkoholfria viner.
– Det här är något jag kan stå bakom eftersom jag känner att jag gör nåt bra för andra människor, säger han.

För exakt ett år sedan blev Magnus Hedman vd för nystartade Béret Scandinavia, som i samarbete med dryckesföretaget Umida lanserade franska alkoholfria viner på den svenska marknaden. För Magnus Hedman var den nya karriären ett högst medvetet steg.

– Ja, det här är något jag kan stå bakom eftersom jag känner att jag gör nåt bra för andra människor utan att det blir hallelujastämning. Det handlar mer om att kunna bidra till en sund livsstil, att folk kan ta ett glas även om man inte vill ha alkohol. Jag skulle aldrig satsa på en produkt som har alkohol i sig, inte ens 0,2 procent. Men här har jag hittat något som jag kan stå för, säger han.

Varumärket Le Petit Béret grundades 2012 i Languedoc Roussillon i Frankrike och har beskrivits som en revolution inom vinvärlden. Le Petit Bérets viner har 0,0 procents alkoholhalt – skapade från början med avsikten att vara helt alkoholfria. Många har tidigare dömt ut alkoholfria viners möjlighet att kunna konkurrera med traditionella viner, eftersom alkoholen anses vara en central smakbärare.

Men Le Petit Bérets mousserande Muscat-vin placerade sig som första alkoholfria vin någonsin på Topp 100 i den stora blindprovningen av ”vanliga” viner på den prestigefyllda vinmässan ProWein 2019. Och även svenskarna har nappat på Le Petit Béret, till Magnus Hedmans glädje.

– Det känns jättebra, vi är glada att marknaden tagit emot våra produkter. Det är nästan ett ”nypa sig i armen-läge” över responsen, säger han. Vi fortsätter att utveckla vinerna. Idag har vi två röda viner, två vita, en stilla rosé, en mousserande rosé, en muscat och en blanc de blancs mousserande. Och senare i höst kommer vi ut med en glutenfri, ekologisk och veganvänlig öl.

– Sedan 2013 har marknaden för alkoholfria produkter ökat dramatiskt och det lär nog fortsätta. Och för oss på Le Petit Béret är det viktigt att göra kvalitetsprodukter. Kunderna betalar gärna 30-40 kronor mer om de får en bra produkt.

Dricker du själv de alkoholfria vinerna?
– Nej, jag försöker vara lite försiktig, med tanke på min historik. Det kan bli för mycket minnen av tidigare åren.

Hur ser planen ut kommande åren?
– Vi vill bli marknadsledare i Skandinavien. Men jag har ingen treårsplan eller liknande. Jag lever en dag i taget. Det viktigaste för oss att relationer med kunder och att vi har en bra service. Oavsett hur stora vi kommer att bli har vi den policyn, avslutar Magnus Hedman.

Le Petit Béret Organic Chardonnay Alcohol Free
Le Petit Béret Organic Chardonnay Alcohol Free
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av gröna äpplen, päron och citrus.
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.6 g per 100 ml
79 kr

Le Petit Béret Organic Rosé Alcohol Free
Le Petit Béret Organic Rosé Alcohol Free
Bärig, ungdomlig smak med inslag av rabarber, örter, röda vinbär och citrus.
750 ml - 0% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
69 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer
Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Tv-kända succéfloristen Karl Fredrik på Eklaholm kommer med en egen prosecco. I ett helt år har han jobbat för att hitta de rätta fluffiga bubblorna och den perfekta blommiga smaken. – Det ska bubbl..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin..

Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin..

Kockarnas kock Leif Mannerström har fått smak för egna viner. Nu lanserar han en ny flaska, naturligtvis från favoritlandet Frankrike. – Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Så här ska ..

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer