HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus på de långvariga relationer Bombay Sapphire har skapat med sina dedikerade leverantörer och bönder.

Kärnan i denna utsökta gin utgörs av murciska Fino-citroner vars ljusa, eleganta smaktoner kompletteras av mandariner och söta navelapelsiner. Resultatet är en bittersöt men ändå balanserad smak som kan avnjutas av gin-fans världen över.

Bombay Sapphire Premier Cru står för absolut toppkvalitet vad gäller ingredienser, hantverk, hållbart ursprung och smak, och är perfekt för alla som vill få vilket tillfälle som helst att kännas speciellt, eller för alla som vill sätta guldkant på drinkblandandet hemma.

De murciska Fino-citronerna kommer från en enda skörd som får mogna till perfektion i medelhavssolen under vintermånaderna. Varje citron handplockas och handskalas när den är som mognast, för att säkerställa att citrusaromerna och smakerna är som mest intensiva.

Denna London Dry Gin innehåller inga konstgjorda smaker eller essenser, utan hämtar all sin smak enbart från frukterna och destillationsprocessen. Med sin högre alkoholhalt på 47% är Bombay Sapphire Premier Cru elegant men ändå djärv och pigg samtidigt som den förblir anmärkningsvärt len och raffinerad.

Bombay Sapphire Premier Cru
Bombay Sapphire Premier Cru
Ginen är doftmässigt mildare med en rikare fruktig marmelad-ton åt apelsin-hållet plus friska citron-glimtar. Runtom sötaktig marsipan och centralt enbär.

Smaken är oljig i starten som en Bombay Sapphire ska vara men också krämig av torkade apelsinskal och toner av citrusmarmelad.

700 ml - 47% -
419 kr

Vinguiden tipsar om två utsökta drinkar du kan göra med Bombay Sapphire:

Bombay Sapphire Premier Cru French 75

35 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
15 ml färskpressad citron
1 ½ tsk florsocker
75 ml kyld champagne
Isbitar
Citronskal till dekoration

Addera citronsaft och florsocker till en drinkmixer och rör runt tills att sockret har löst upp sig. Tillsätt Premier Cru och fyll upp med isbitar. Skaka shakern hårt och häll upp i ett flöjtglas.

Toppa med kyld champagne, rör runt försiktigt och avsluta med lite citronskal som dekoration.

Bombay Sapphire Premier Cru & Tonic

50 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
100 ml tonic vatten
Isbitar
Citronskal till dekoration

Blanda allt i ett glas, tillsätt isbitar och dekorera med lite citronskal.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink, eller Cold Brew som det kallas i USA. Låt dig inspireras av fem läskande kaffedrinkar,..

Läs mer
3 godaste alkoglassarna i värmen

3 godaste alkoglassarna i värmen

Sommaren 2021 verkar bli den varmaste någonsin. Då gäller det att hålla huvudet kallt – och få saker är lika svalkande som glass. Här är de 3 godaste kombinationerna av glass och festlig drink. Åre..

Läs mer
Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Enkel, fräsch och perfekt under sommaren. En av de kanske mest älskade drinkarna är Mojito, som hållit sin popularitet i över 100 år. Här får du några tips på läckra varianter av klassikern. Tack va..

Läs mer
Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Aperol firar 100-årsjubileum i år. Och den italienska drinken är mer populär än någonsin i Sverige. – Vi växte med 74 procent senaste året, säger Hugo Simberg, produktchef för Aperol. Aperol Spritz ..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer