HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus på de långvariga relationer Bombay Sapphire har skapat med sina dedikerade leverantörer och bönder.

Kärnan i denna utsökta gin utgörs av murciska Fino-citroner vars ljusa, eleganta smaktoner kompletteras av mandariner och söta navelapelsiner. Resultatet är en bittersöt men ändå balanserad smak som kan avnjutas av gin-fans världen över.

Bombay Sapphire Premier Cru står för absolut toppkvalitet vad gäller ingredienser, hantverk, hållbart ursprung och smak, och är perfekt för alla som vill få vilket tillfälle som helst att kännas speciellt, eller för alla som vill sätta guldkant på drinkblandandet hemma.

De murciska Fino-citronerna kommer från en enda skörd som får mogna till perfektion i medelhavssolen under vintermånaderna. Varje citron handplockas och handskalas när den är som mognast, för att säkerställa att citrusaromerna och smakerna är som mest intensiva.

Denna London Dry Gin innehåller inga konstgjorda smaker eller essenser, utan hämtar all sin smak enbart från frukterna och destillationsprocessen. Med sin högre alkoholhalt på 47% är Bombay Sapphire Premier Cru elegant men ändå djärv och pigg samtidigt som den förblir anmärkningsvärt len och raffinerad.

Ginen är doftmässigt mildare med en rikare fruktig marmelad-ton åt apelsin-hållet plus friska citron-glimtar. Runtom sötaktig marsipan och centralt enbär.

Smaken är oljig i starten som en Bombay Sapphire ska vara men också krämig av torkade apelsinskal och toner av citrusmarmelad.

700 ml - 47% -
419 kr

Vinguiden tipsar om två utsökta drinkar du kan göra med Bombay Sapphire:

Bombay Sapphire Premier Cru French 75

35 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
15 ml färskpressad citron
1 ½ tsk florsocker
75 ml kyld champagne
Isbitar
Citronskal till dekoration

Addera citronsaft och florsocker till en drinkmixer och rör runt tills att sockret har löst upp sig. Tillsätt Premier Cru och fyll upp med isbitar. Skaka shakern hårt och häll upp i ett flöjtglas.

Toppa med kyld champagne, rör runt försiktigt och avsluta med lite citronskal som dekoration.

Bombay Sapphire Premier Cru & Tonic

50 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
100 ml tonic vatten
Isbitar
Citronskal till dekoration

Blanda allt i ett glas, tillsätt isbitar och dekorera med lite citronskal.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa