HEM

Aktuellt

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus på de långvariga relationer Bombay Sapphire har skapat med sina dedikerade leverantörer och bönder.

Kärnan i denna utsökta gin utgörs av murciska Fino-citroner vars ljusa, eleganta smaktoner kompletteras av mandariner och söta navelapelsiner. Resultatet är en bittersöt men ändå balanserad smak som kan avnjutas av gin-fans världen över.

Bombay Sapphire Premier Cru står för absolut toppkvalitet vad gäller ingredienser, hantverk, hållbart ursprung och smak, och är perfekt för alla som vill få vilket tillfälle som helst att kännas speciellt, eller för alla som vill sätta guldkant på drinkblandandet hemma.

De murciska Fino-citronerna kommer från en enda skörd som får mogna till perfektion i medelhavssolen under vintermånaderna. Varje citron handplockas och handskalas när den är som mognast, för att säkerställa att citrusaromerna och smakerna är som mest intensiva.

Denna London Dry Gin innehåller inga konstgjorda smaker eller essenser, utan hämtar all sin smak enbart från frukterna och destillationsprocessen. Med sin högre alkoholhalt på 47% är Bombay Sapphire Premier Cru elegant men ändå djärv och pigg samtidigt som den förblir anmärkningsvärt len och raffinerad.

Bombay Sapphire Premier Cru
Bombay Sapphire Premier Cru
Ginen är doftmässigt mildare med en rikare fruktig marmelad-ton åt apelsin-hållet plus friska citron-glimtar. Runtom sötaktig marsipan och centralt enbär.

Smaken är oljig i starten som en Bombay Sapphire ska vara men också krämig av torkade apelsinskal och toner av citrusmarmelad.

700 ml - 47% -
429 kr

Vinguiden tipsar om två utsökta drinkar du kan göra med Bombay Sapphire:

Bombay Sapphire Premier Cru French 75

35 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
15 ml färskpressad citron
1 ½ tsk florsocker
75 ml kyld champagne
Isbitar
Citronskal till dekoration

Addera citronsaft och florsocker till en drinkmixer och rör runt tills att sockret har löst upp sig. Tillsätt Premier Cru och fyll upp med isbitar. Skaka shakern hårt och häll upp i ett flöjtglas.

Toppa med kyld champagne, rör runt försiktigt och avsluta med lite citronskal som dekoration.

Bombay Sapphire Premier Cru & Tonic

50 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
100 ml tonic vatten
Isbitar
Citronskal till dekoration

Blanda allt i ett glas, tillsätt isbitar och dekorera med lite citronskal.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer
Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern...

Läs mer
Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på K..

Läs mer
Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Majbrasor, tända grillar, fyrverkerier och festliga studentupptåg är och kommer nog alltid vara förknippade med Valborg. Men det fanns en tid då eldar tändes som ett skydd mot vilda djur och mörka k..

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink! Här tipsar vi om fem läskande kaffedrinkar med cold brew, som lämpar sig att avnjutas ..

Läs mer