HEM

Aktuellt

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör maten rättvist

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin på druvan Riesling, som får namnet Tareq Riesling.

Tareq Riesling produceras i tyska Rheingau och har toner av citrus, äpple, honung samt mineral. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 139 kr. Varför inte prova det friska vinet till en av Tareqs färdiglagade rätter?

Tareq Taylor Craft Gin, perfekt i drinkar

Den första drycken som Tareq Taylor lanserade var Tareq Taylor Craft Gin, i samarbete med producenten Saturnus. Gin är en kryddad, oftast torr och smakrik spritdryck där enbär måste ingå i receptet.

Det unika med Tareq Taylors gin är att den också piffats upp av älgört, långpeppar, paradiskorn, myskmadra, gurka, curacao och anis. Myskmadran ger hans gin en rund ton av kanel och kola. Tareq Taylor Craft Gin lämpar sig riktigt bra som drinkingrediens. Varför inte blanda till en negroni eller en gammal hederlig GT? Även ginen finns i Systembolagets beställsortiment och kostar 349 kr.

Tareq Taylor Riesling
Tareq Taylor Riesling
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
139 kr

Tareq Taylor Craft Gin
Tareq Taylor Craft Gin
Kryddig smak med inslag av enbär, koriander, peppar, citron, angelikarot och myskmadra. Används som drinkingrediens.
500 ml - 47% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
349 kr

Fotograf: Peter Carlsson

FAKTA

Kuriosa om Tareq Taylor

- Utnämnd till stjärnkock i Kockarnas kamp
- Tvåfaldigt prisbelönt i Kristallen-galan 2021
- Julvärd i SVT 2021
- Krögare i det kulinariska huset Kockeriet
- Kokboksförfattare. Han skriver om hälsosam mat och vikten av bra råvaror.
- Senare i vår kommer Tareq Taylor att medverka som en av experterna i Vinguidens podcast.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tre av varje på Tysklands nationaldag

Tre av varje på Tysklands nationaldag

Vi vill uppmärksamma att Tyskland firar sin nationaldag den 3 oktober. Därför passar vi på att bjuda på några riktigt spännande tyska viner och tyska öl. Här ger vi dig våra favoriter – tre av..

Läs mer
Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

En historia vi länge varit nyfikna på är den om Stockholms Bränneri. Ni har säkert sett de oerhört vackra ginflaskorna som sedan några år tillbaka pryder hyllorna på Systembolaget. Vi tog tag i sake..

Läs mer
Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
Revanschsugen Riesling

Revanschsugen Riesling

I begynnelsen var det Rioja, sedan Sydafrika och så kom amarone, därefter prosecco, idag röda appassimento-viner, imorgon viner från Barolo, eller åtminstone Piemonte. Kanske dags för ett stopp i et..

Läs mer
Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer
Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the C..

Läs mer