HEM

Aktuellt

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör maten rättvist

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin på druvan Riesling, som får namnet Tareq Riesling.

Tareq Riesling produceras i tyska Rheingau och har toner av citrus, äpple, honung samt mineral. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 139 kr. Varför inte prova det friska vinet till en av Tareqs färdiglagade rätter?

Tareq Taylor Craft Gin, perfekt i drinkar

Den första drycken som Tareq Taylor lanserade var Tareq Taylor Craft Gin, i samarbete med producenten Saturnus. Gin är en kryddad, oftast torr och smakrik spritdryck där enbär måste ingå i receptet.

Det unika med Tareq Taylors gin är att den också piffats upp av älgört, långpeppar, paradiskorn, myskmadra, gurka, curacao och anis. Myskmadran ger hans gin en rund ton av kanel och kola. Tareq Taylor Craft Gin lämpar sig riktigt bra som drinkingrediens. Varför inte blanda till en negroni eller en gammal hederlig GT? Även ginen finns i Systembolagets beställsortiment och kostar 349 kr.

Tareq Taylor Riesling
Tareq Taylor Riesling
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
139 kr

Tareq Taylor Craft Gin
Tareq Taylor Craft Gin
Kryddig smak med inslag av enbär, koriander, peppar, citron, angelikarot och myskmadra. Används som drinkingrediens.
500 ml - 47% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
349 kr

Fotograf: Peter Carlsson

FAKTA

Kuriosa om Tareq Taylor

- Utnämnd till stjärnkock i Kockarnas kamp
- Tvåfaldigt prisbelönt i Kristallen-galan 2021
- Julvärd i SVT 2021
- Krögare i det kulinariska huset Kockeriet
- Kokboksförfattare. Han skriver om hälsosam mat och vikten av bra råvaror.
- Senare i vår kommer Tareq Taylor att medverka som en av experterna i Vinguidens podcast.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hyllade tyska vinet fyller 586 år

Hyllade tyska vinet fyller 586 år

Rieslingviner är mångas favorit – och nu fyller rieslingdruvan 586 år. Här är den spännande historien bakom druvan. Extra bra gifter sig vinet till vårens primörer som färsk sparris. Riesling..

Läs mer
Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Nu släpps prisbelönta ginen Citadelle på Systembolaget. Enligt tävlingar är det världens bästa gin. Perfekt till ostron, Dry Martini – eller till Gin och tonic. Citadelle har en rik smak som b..

Läs mer
Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna. ”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som int..

Läs mer
Guldregn över svenska Hernö Gin

Guldregn över svenska Hernö Gin

Vilket guldregn över Hernö Gin! 17 vunna guldmedaljer på två månader – nu senast två guld i prestigefyllda IWSC. – Den här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen. Jag känner stor ödmjukhet ..

Läs mer
Matcha dina matiga våfflor med rätt dryck

Matcha dina matiga våfflor med rätt dryck

På våffeldagen den 25 mars kan vi verkligen njuta av våfflor i alla dess former. Då återstår bara frågan – vad ska man dricka till? Nedan finner du tre utomordentligt bra kombinationer av dryck och ..

Läs mer
Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor gör succé och vann en dubbelseger i tv-priset Kristallen: Årets tv-personlighet och Årets livsstilsprogram. Resan dit har varit lång och full av hårt arbete och motgångar. Nu är stjärnk..

Läs mer