HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Succé-cavan tillbaka – med ny vinterdesign

Regnbågsflaskan blev en succé när den kom i somras. Nu kommer True Colors Cava i en vinter-edition. Och även den här gången är Camilla Thulin designer:
– Det är alltid trevligt att förena nytta med nöje, säger hon.

True Colours Cava belönades med ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser i fjol när den kammade hem brons i Decanter Competition. För varje såld flaska går en krona till Regnbågsfonden och hittills har samarbetet, som inleddes 2017, inbringat drygt 2,2 miljoner kr till Regnbågsfondens verksamhet. Flaskans unika och uppmärksammade design skapades av kläddesignern och kostymören Camilla Thulin, som sedan många årtionden har starka band till HBTQ-rörelsen. Bland annat skapade hon scenkostymerna till det ikoniska bandet Army of Lovers.

– Jag är väldigt glad att samarbetet mellan True Colours Cava och Regnbågsfonden går så bra och bidrar gärna med min design. Regnbågsfonden gör ett viktigt jobb genom att hjälpa utsatta HBTQ-personer runtom i världen. Dessutom gillar jag innehållet i flaskan, som är en cava av hög kvalitét. Det är alltid trevligt att förena nytta med nöje, säger Camilla Thulin.

För att passa årstiden har det tidigare vackert blommiga mönstret ersatts av vintergrönska och gnistrande juveler, inspirerade av regnbågen.

True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen. Vinet passar utmärkt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Cava är en beteckning för ett spanskt vin enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaska och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinet lagras med jästfällningen i minst 9 månader, men vad gäller True Colours har den lagrats minst 14 månader. Vinet är en Brut och har en restsötma på 12 gram/liter.

True Colours Cava Brut

True Colours Cava Brut

Doft: Medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet.

Smak: Torr med inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

Art.nr: 78045 - Pris: 99 kr


Du kanske även vill läsa dessa