HEM

Aktuellt

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te.
– Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk innovation i kombination med den asiatiska tekulturen, förklarar Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Copenhagen Sparkling Tea Company grundades för bara tre år sedan av den prisbelönta sommelieren, Jacob Kocemba. Han ville skapa en komplett vinmeny på Michelin-restaurangen Herman, och började experimentera med smakerna av högkvalitativa teer. Och vips – experimenten resulterade i en helt ny dryckeskategori. Nu finns teet Copenhagen Sparkling Tea i fyra olika versioner: BLÅ, RØD, GRØN och VINTER. Den blå smaken kan du nu köpa på Systembolaget, lagom tills drycken slagit igenom rejält.

– Ryktet om den nya drycken har spridit sig snabbt världen över, och den finns nu att njutas i mer än 16 länder på ett antal hotell och restauranger, och ett 40-tal Michelin-restauranger, säger Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Sparkling Tea BLÅ består av ett urval av 13 ekologiska tesorter. Drycken har en blommig doft av jasmin och kvitten (äppel- eller päronliknande frukt). Smaken är djup och komplex där första intrycket är friskt och livligt med inslag av kamomill och vitt te träder, följt av noggrant utvalda svarta teer, som säkerställer ett djup och rundar
av avslutet. Därför anses det alkoholfria teet vara en perfekt aperitif, men kan serveras även till asiatiskt inspirerad mat och de mesta desserter.

Den internationellt uppmärksammade konditorn, Torben Bang, kombinerar gärna denna dryck med deras franska macarons. Jasminen förhöjer smaken i dessa söta bakverk samtidigt som drycken balanserar upplevelsen med en naturlig syra.

Det mousserande teet produceras i små volymer för att garantera hög kvalitet och hållbarhet

– smaken extraheras och finjusteras vid olika temperaturer och infusionstider, där precision är nyckeln. Några minuter eller grader extra kan ha en väsentlig inverkan på resultatet. Bubblorna som finns i en flaska mousserande te fångas in under ett specifikt tryck för att säkerställa att de kompletterar och inte överväger den fina smaken.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Festliga gå-bort viner för varje tillfälle

Festliga gå-bort viner för varje tillfälle

En flaska vin är mångas go-to present att ta med när man är bjuden på fest. Men vilket vin är egentligen bra att ge bort? Är man osäker på vad festvärden tycker om finns det några viner som alltid ä..

Läs mer
14 saker om Prosecco som många inte vet

14 saker om Prosecco som många inte vet

Jippie – vårväder över stora delar av Sverige nu i helgen med sol och över 12 grader varmt. Perfekt för att avnjuta ett glas Prosecco på altanen eller uteserveringen. Den italienska succédrycken har..

Läs mer
Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de ..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
Glamour, glitter och bubblor till mors dag

Glamour, glitter och bubblor till mors dag

Mors dag närmar sig, i år den 29 maj. Dags att lyfta på hatten för mamma och överraska henne med något riktigt fint. Högtiden har firats i Sverige sedan 1920-talet, alltid den sista söndagen i maj n..

Läs mer
Här får du dricka bubbel – hela dagen

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Tänk dig en hel mässa en hel dag med bara bubbel. Det blir verklighet den 5 oktober i Göteborg. Provsmaka underbar champagne, cava, crémant och prosecco. Har du bråttom finns det speedtasting. Intre..

Läs mer