HEM

Aktuellt

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te.
– Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk innovation i kombination med den asiatiska tekulturen, förklarar Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Copenhagen Sparkling Tea Company grundades för bara tre år sedan av den prisbelönta sommelieren, Jacob Kocemba. Han ville skapa en komplett vinmeny på Michelin-restaurangen Herman, och började experimentera med smakerna av högkvalitativa teer. Och vips – experimenten resulterade i en helt ny dryckeskategori. Nu finns teet Copenhagen Sparkling Tea i fyra olika versioner: BLÅ, RØD, GRØN och VINTER. Den blå smaken kan du nu köpa på Systembolaget, lagom tills drycken slagit igenom rejält.

– Ryktet om den nya drycken har spridit sig snabbt världen över, och den finns nu att njutas i mer än 16 länder på ett antal hotell och restauranger, och ett 40-tal Michelin-restauranger, säger Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Sparkling Tea BLÅ består av ett urval av 13 ekologiska tesorter. Drycken har en blommig doft av jasmin och kvitten (äppel- eller päronliknande frukt). Smaken är djup och komplex där första intrycket är friskt och livligt med inslag av kamomill och vitt te träder, följt av noggrant utvalda svarta teer, som säkerställer ett djup och rundar
av avslutet. Därför anses det alkoholfria teet vara en perfekt aperitif, men kan serveras även till asiatiskt inspirerad mat och de mesta desserter.

Den internationellt uppmärksammade konditorn, Torben Bang, kombinerar gärna denna dryck med deras franska macarons. Jasminen förhöjer smaken i dessa söta bakverk samtidigt som drycken balanserar upplevelsen med en naturlig syra.

Det mousserande teet produceras i små volymer för att garantera hög kvalitet och hållbarhet

– smaken extraheras och finjusteras vid olika temperaturer och infusionstider, där precision är nyckeln. Några minuter eller grader extra kan ha en väsentlig inverkan på resultatet. Bubblorna som finns i en flaska mousserande te fångas in under ett specifikt tryck för att säkerställa att de kompletterar och inte överväger den fina smaken.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Vinguiden löser bubbelpaniken

Vinguiden löser bubbelpaniken

Bubbelpanik? Lugn, vi löser det. Vinguiden rekommenderar fem av de bästa champagnerna som finns i Systembolagets fasta sortiment. Men skynda, snart tar året slut. Visst ska det drickas bubbel när kl..

Läs mer
Vad vet du om Lambrusco?

Vad vet du om Lambrusco?

Testa dina kunskaper om Italiens bubbliga rödvin som klivit in från kylan och nu är hetare än någonsin. Dessutom – 3 tips på sommarens godaste lambrusco att lägga på kylning. 1. Nästan all lambrusco..

Läs mer
Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Artisten Måns Zelmerlöw hoppas få en ny hit – med sin egen cava. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är torr, frisk och fruktig. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har varit vinintresserad..

Läs mer
Champagne och klimatförändringar: En bubblig utmanin..

Champagne och klimatförändringar: En bubblig utmanin..

Champagne, den ädla drycken som länge har symboliserat festligheter och elegans, står nu inför en ny typ av utmaning: klimatförändringarna. I takt med att jordens temperatur stiger och vädermönster ..

Läs mer
Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Tänk att champagne har en egen världsdag – och det är idag! Så hur tänker du fira den här chansen att dricka riktigt bubbel? Om du fortfarande är tveksam – låt oss komma med några snabba..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Ny månad, nya viner på Systembolaget! Maj månad bjuder på fyndig årgångschampagne, burkbourgogne och seriös rosé. Listan uppdateras kontinuerligt under månaden så glöm inte att kolla in den då och d..

Läs mer