HEM

Aktuellt

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te.
– Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk innovation i kombination med den asiatiska tekulturen, förklarar Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Copenhagen Sparkling Tea Company grundades för bara tre år sedan av den prisbelönta sommelieren, Jacob Kocemba. Han ville skapa en komplett vinmeny på Michelin-restaurangen Herman, och började experimentera med smakerna av högkvalitativa teer. Och vips – experimenten resulterade i en helt ny dryckeskategori. Nu finns teet Copenhagen Sparkling Tea i fyra olika versioner: BLÅ, RØD, GRØN och VINTER. Den blå smaken kan du nu köpa på Systembolaget, lagom tills drycken slagit igenom rejält.

– Ryktet om den nya drycken har spridit sig snabbt världen över, och den finns nu att njutas i mer än 16 länder på ett antal hotell och restauranger, och ett 40-tal Michelin-restauranger, säger Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Sparkling Tea BLÅ består av ett urval av 13 ekologiska tesorter. Drycken har en blommig doft av jasmin och kvitten (äppel- eller päronliknande frukt). Smaken är djup och komplex där första intrycket är friskt och livligt med inslag av kamomill och vitt te träder, följt av noggrant utvalda svarta teer, som säkerställer ett djup och rundar
av avslutet. Därför anses det alkoholfria teet vara en perfekt aperitif, men kan serveras även till asiatiskt inspirerad mat och de mesta desserter.

Den internationellt uppmärksammade konditorn, Torben Bang, kombinerar gärna denna dryck med deras franska macarons. Jasminen förhöjer smaken i dessa söta bakverk samtidigt som drycken balanserar upplevelsen med en naturlig syra.

Det mousserande teet produceras i små volymer för att garantera hög kvalitet och hållbarhet

– smaken extraheras och finjusteras vid olika temperaturer och infusionstider, där precision är nyckeln. Några minuter eller grader extra kan ha en väsentlig inverkan på resultatet. Bubblorna som finns i en flaska mousserande te fångas in under ett specifikt tryck för att säkerställa att de kompletterar och inte överväger den fina smaken.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Gör perfekta höstmyset  med bubbliga äppeldrinkar

Gör perfekta höstmyset med bubbliga äppeldrinkar

Hösten är här och det är tid att njuta av frukterna på de dignande äppelträden. Här tipsar vi om tre underbara drinkar som du kan göra på höstäpplena. Det fina höstvädret har gjort att en del sommar..

Läs mer
Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Fira champagnedagen i stil med 3 bubblande favoriter

Den 21 oktober är det dags för internationella champagnedagen. Det är dagen då denna populära dryck helt och hållet får stå i fokus av champagneälskare världen över. Här har vi valt ut tre bubblande..

Läs mer
Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl s..

Läs mer
Bästa crémant på Systembolaget

Bästa crémant på Systembolaget

Allt som bubblar från Frankrike är inte champagne. Det finns crémant också! Från olika delar av landet dessutom. Det är stundtals bra, alltid i en egen division, samtidigt som några sneglar uppåt. H..

Läs mer