HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svenska Ida bakom årets vackraste etikett

Naturens skönhet och blomsterprakt – det är vad modeskaparen Ida Ida Sjöstedt hade för ögonen när hon skapade etiketten till franska rosévinet Berne Grande Récolte.
– Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence – en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin, säger Ida Sjöstedt, grundare och designer av Ida

Tillsammans med modeskaparen Ida Sjöstedt lanserar Arvid Nordquist en limiterad utgåva av det franska rosévinet Berne Grande Récolte, som släpps i slutet av april på Systembolaget. Etiketten ska föra tankarna till naturens skönhet och blomsterprakt och mönstret föreställer en överdimensionerad blombukett i jordigt blekta nyanser, med inslag av pionrött och oliv, tillsammans med ljusa rosor.

– I min kommande kollektion har jag inspirerats av naturens skönhet, en blomstrande sommaräng, en solnedgång och den krusade, glittrande vattenytan på en sjö, är alla exempel på perfektion där allt är skapat i total harmoni. Samma tankar använde jag i samarbetet med Grande Récolte. Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence – en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin, säger Ida Sjöstedt, grundare och designer av Ida Sjöstedt.

Berne Grande Récolte är ett rosévin med ungdomlig doft och en bärig, frisk smak med inslag av röda vinbär, jordgubbar, färska örter, smultron och grapefrukt. Vinet har en välbalanserad syra med lång eftersmak och passar både till måltider som sallad, fisk eller kyckling, likväl som aperitif och sällskapsdryck.

Château de Berne vingårdar grundades i mitten av 1700-talet. Idag omfattar egendomen cirka 292 hektar vinodlingar. Odlingsområde: Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa