HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Stora IPA-guiden: 12 goda öl du inte får missa

Torsdag den 4:e augusti är det åter dags för internationella IPA-dagen. Dagen instiftades 2011 som en nationell IPA-dag i USA, men blev snabbt en internationell succé. Sedan flera år firas den på flera platser i Sverige, där ölfantaster samlas för att prova öl och även smaka varandras hembryggda skapelser.

På Systembolaget finns över tusen olika sorters IPA, varav de flesta finns i det lokala och småskaliga sortimentet. Utav dessa har vi valt ut 12 stycken svenskproducerade IPA som sätter Sverige på världskartan.

India Pale Ale (IPA)

Brygghus 19 Old School IPA

Brygghus 19 Old School IPA

Vad passar bättre än att börja med en Old School från Brygghus 19 i Göteborg. Denna något grumliga öl har en fruktig smak med inslag av torkade aprikoser, apelsinskal, ljus sirap och smörkola.
Art.nr: 35951 - Pris: 40.90 kr

The Snow King Cold IPA Brewski

The Snow King Cold IPA Brewski 2022

Från bryggeriet Brewski i Helsingborg kommer denna iskalla IPA. Den har en humlig och fruktig smak med inslag av grapefrukt, persika, ljust bröd, ananas, citron samt färska örter.
Art.nr: 37709 - Pris: 37.90 kr

Fruktig India Pale Ale

Södra Farsta I Love You Mango IPA

Södra Farsta I Love You Mango IPA

I Södra Maltfabriken i Stockholm bryggs denna mango-IPA. Den har av förklarliga skäl en mycket fruktig smak som kompletteras med tydlig beska och liten sötma. Givetvis med inslag av mango, men även toner av passionsfrukt, honung och grapefrukt.
Art.nr: 34549 - Pris: 32.80 kr

Hop Notch Grape Diem Grapefruit IPA

Hop Notch Grape Diem Grapefruit IPA

Denna grapefrukt-IPA kommer från bryggeriet Hop Notch i Vaxholm, norr om Stockholm. Gjord med både grapefrukt och apelsinskal har den en mycket fruktig smak med tydlig beska, inslag av, passionsfrukt, citronmeliss och mango.
Art.nr: 37852 - Pris: 45.90 kr

New England IPA / Hazy IPA (HIPA)

Grästorps HOPe for the Wild Salmon

Grästorps HOPe for the Wild Salmon

Från Grästorps bryggeri i Lilla Edet kommer denna HIPA. Liksom de flesta IPA har den en tydlig beska. Ölen har även toner av passionsfrukt, tallkåda, ananas och grapefrukt vilket ger den en frisk och fräsch smak.
Art.nr: 31562 - Pris: 38.50 kr

I'll Sleep When I'm Dead

I'll Sleep When I'm Dead

Ölen med det fartfyllda namnet kommer från Beerium Kraftölsbryggeri. Den har en viss sötma kombinerat med inslag av ananas, mango, ljust bröd och grapefrukt.
Art.nr: 33428 - Pris: 35.70 kr

Imperial / Dubbel IPA (DIPA)

Apex Pelican Blood DIPA

Apex Pelican Blood DIPA

Från Apex Brewery i Nora kommer denna DIPA som utöver den fruktiga beskan bjuder på inslag av ananas, papaya, vitpeppar, sockerkaka, rosmarin och grapefrukt.
Art.nr: 36977 - Pris: 55.90 kr

Örebro The Try Out's Double IPA El Dorado/Azacca

Örebro The Try Out's Double IPA El Dorado/Azacca

Denna DIPA från Örebro Brygghus har en humlig beska med inslag av ananas, mango, tallbarr, sockerkaka, honung och örter.
Art.nr: 37973 - Pris: 50.90 kr

Session IPA

Daring Dragonfly The Uncharted Brewing Company

Daring Dragonfly The Uncharted Brewing Company

Från The Uncharted Brewing Company i Eslöv kommer denna Session IPA. Med sin fruktiga smak med inslag av aprikos, mandarin, ananas och örter passar den extra bra under årets varmare dagar.
Art.nr: 36469 - Pris: 23.50 kr

Älska Majornas Bryggeri

Älska Majornas Bryggeri

Denna Session IPA är bryggd på Majornas bryggeri i Göteborg. Med en regnbågsfärgad burk har den inslag av passionsfrukt (!), mango, rosmarin, vitpeppar och grapefrukt.
Art.nr: 36030 - Pris: 29 kr

Black IPA (BIPA)

Electric Nurse Panthera BIPA Brewtrade Sweden AB

Electric Nurse Panthera BIPA Brewtrade Sweden AB

Denna BIPA kommer från Brewtrade Sweden i Härryda. Den har en något humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av torkad frukt, kaffe, mörkt knäckebröd, kryddor och grapefrukt.
Art.nr: 35087 - Pris: 31 kr

Revsunds Brewery Badass black IPA

Revsunds Brewery Badass black IPA

Vi avslutar med denna Badass BIPA från Revsunds Brewery i Bräcke. Den har en humlearomatisk, något rostad smak med tydlig beska, inslag av kaffe, vitpeppar, torkad frukt, lakrits och grapefrukt.
Art.nr: 38018 - Pris: 30.50 kr


Du kanske även vill läsa dessa